Wat heb ik nodig om te weten over zonnebrandmiddelen en zon blokken?

Antwoord b; Robert Kotler, MD, FACS

Cosmetische Facial Chirurg, Medische Exper; USC School of Medicine

Vaak ben ik poseerde met vragen over de betekenis van de zonbeschermingsfactor (SPF) nummer. Er is een aanname dat hoe hoger de SPF waarde, hoe beschermde je in de zon. Maar je hoeft niet te zoeken naar de hoogste SPF beschikbaar zijn, want verder dan een SPF van 30, u krijgt weinig extra bescherming. De Academy of Dermatology adviseert het gebruik van zonnebrandcrème dat een SPF van 30 of hoger, die beschermt tegen UVA en UVB-stralen heeft, en dat is waterbestendig.

Het is belangrijk te weten dat UVB-stralen die zonnebrand veroorzaken slecht en worden geassocieerd met huidkanker. UVA-stralen hebben de neiging om de dader voor de veroudering van de huid, maar kan ook invloed hebben op de ontwikkeling van huidkanker, alleen niet zo ambitieus. Daarom adviseer ik met behulp van een product dat beschermt tegen zowel UVB en UVA-stralen.

Het is belangrijk om te weten wat er gebeurt met je zonnecrème als je in het water. Water zal verdunnen zonnebrandcrème, zodat je nodig hebt om het opnieuw toepassen redelijk vaak. Terwijl zonneschermen als waterbestendig bestempeld kan worden, kunnen ze geen aanspraak waterdicht te zijn. De aanbeveling is dat waterbestendig zonnebrandmiddelen opnieuw worden aangebracht in de 40e minuut doorgebracht in een zwembad of de oceaan.

Zon gewasbeschermingsmiddelen gebruikt worden geëtiketteerd als ofwel “zonnescherm” of “sunblock.” Echter, zonder bewijs voor een verschil tussen de producten te ondersteunen, de FDA heeft geoordeeld dat bedrijven niet langer hun producten “sunblock kunnen noemen.

Herinner dat de zon kan het lichaam een ​​zelf-omzetting van vitamine D, die essentieel is voor het calciummetabolisme dat invloed op de sterkte van botten voeren. Vitamine D is zeer belangrijk, en in feite kan kritisch zijn bij de preventie van bepaalde kankers.

sourc; Antwoorden, Robert Kotler MD, FACS.