wat hoesten?

Een hoest is een natuurlijke reflex die je longen beschermt. Hoesten helpt duidelijk de luchtwegen van de long irriterende stoffen, zoals rook en slijm (een slijmerige substantie). Dit helpt te voorkomen infecties. Een hoest kan ook een symptoom van een medisch probleem.

Langdurig hoesten kan vervelende bijwerkingen, zoals pijn op de borst, vermoeidheid, licht gevoel in het hoofd, en het verlies van controle over de blaas veroorzaken. Hoesten kan ook de slaap verstoren, socialiseren, en werk.

Hoesten treedt op wanneer de zenuwuiteinden in je luchtwegen geïrriteerd. De luchtwegen zijn buizen die lucht uitvoeren in en uit je longen. Bepaalde stoffen (zoals rook en pollen), medische aandoeningen en medicijnen kunnen deze zenuwuiteinden irriteren.

Overzicht

Een hoest kan acuut, subacuut of chronisch, afhankelijk van hoelang het duurt.

vooruitzicht

Een acute hoest duurt minder dan 3 weken. Veelvoorkomende oorzaken van een acute hoest zijn een gewone verkoudheid of een andere bovenste luchtwegen (RES-pi-rah-tor-e) infecties. Voorbeelden van andere bovenste luchtweginfecties onder de griep, longontsteking (nu-MO-ne-ah), en kinkhoest.

Een subacute hoest duurt 3-8 weken. Dit type hoest blijft ook na een koude of andere respiratoire infectie is voorbij.

Een chronische hoest langer dan 8 weken. Veelvoorkomende oorzaken van een chronische hoest zijn de bovenste luchtwegen hoest syndroom (UACS), astma, en gastro-oesofageale (GAS-tro-eh-zo-fa-JE-al) reflux ziekte of GERD.

“UACS” is een term die wordt gebruikt om voorwaarden die de bovenste luchtwegen wakkeren beschrijven en veroorzaken een hoest. Voorbeelden hiervan zijn sinus infecties en allergieën. Deze voorwaarden kunnen slijm leiden naar beneden te draaien uw keel van de achterkant van je neus. Dit is de zogenaamde postnasal infuus.

Astma is een langdurige longziekte die ontvlamt en vernauwt de luchtwegen. GERD treedt op als zuur uit de maag back-up in je keel.

De beste manier om een ​​hoest te behandelen is om de oorzaak te behandelen. Zo wordt astma behandeld met geneesmiddelen die de luchtwegen openen.

Uw arts kan hoestmiddel aanraden als de oorzaak van uw hoest is onbekend en de hoest veroorzaakt veel ongemak. Hoest geneesmiddelen kunnen kinderen schaden. Als uw kind een hoest, praat met zijn of haar arts over hoe het te behandelen.