wat ik moet weten over de ziekte van Hirschsprung

Wat ik moet weten over de ziekte van Hirschsprung

Wat is de ziekte van Hirschsprung (HD)?

Wat is de ziekte van Hirschsprung (HD) ?; Wat zijn de dikke darm, colon, rectum en anus ?; Waarom HD oorzaak constipatie ?; Wat zijn de oorzaken HD ?; Wat zijn de symptomen van HD ?; Hoe wordt de diagnose HD ?; Hoe wordt HD behandeld ?; Wat zal het leven van mijn kind zijn als na de operatie ?; Als ik meer kinderen, zullen ze hebben ook HD ?; Punten om te onthouden;

* Hirschsprung ziekte (HD) is een ziekte van de dikke darm die ernstige constipatie of darmobstructie veroorzaakt. Constipatie betekent ontlasting beweegt door de darmen langzamer dan normaal. Stoelgang komen minder vaak dan normaal en ontlasting zijn moeilijk te passeren. Sommige kinderen met HD kan niet passeren ontlasting helemaal, wat kan resulteren in een totale blokkering van de darmen, een aandoening genaamd intestinale obstructie. Mensen met een HD worden geboren met het en worden meestal gediagnosticeerd als ze baby’s. Minder ernstige gevallen worden soms gediagnosticeerd als een kind ouder is. Een HD-diagnose in een volwassen is zeldzaam.

HD is een ziekte van de dikke darm die ernstige constipatie of darmobstructie veroorzaakt.

De dikke darm, die de dikke darm en rectum omvat, is het laatste deel van het spijsverteringskanaal. belangrijkste taak van de dikke darm is om water op te nemen en vast te houden ontlasting. Het rectum verbindt de darm tot de anus. Kruk gaat uit van het lichaam via de anus. Bij de geboorte, de dikke darm ongeveer 2 voet lang. dikke darm van een volwassene is ongeveer 5 voet lang.

Wat zijn de dikke darm, colon, rectum en anus?

groen of bruin braaksel; explosieve ontlasting na een arts een vinger in het rectum; zwelling van de buik, ook bekend als de buik; veel gas; bloederige diarree

Mensen met een HD last hebben van constipatie omdat ze niet zenuwcellen in een deel of het geheel van de dikke darm. De zenuwcellen signaal spieren in de dikke darm om de ontlasting duwen in de richting van de anus. Zonder signaal kruk mee duwen, zal ontlasting in de dikke darm blijven.

niet in staat om de ontlasting passeren zonder laxeermiddelen of klysma’s. Een laxeermiddel is geneeskunde die kruk los en verhoogt de stoelgang. Een klysma wordt uitgevoerd door spoelwater, of soms een milde zeep oplossing, in de anus met behulp van een speciale spuitfles .; zwelling van de buik .; veel gas .; bloederige diarree .; trage groei of ontwikkeling .; gebrek aan energie als gevolg van een tekort aan rode bloedcellen, zogenaamde anemie.

Hoe ernstig HD is afhankelijk van hoeveel van de dikke darm wordt beïnvloed. Korte segment HD betekent alleen het laatste deel van de dikke darm ontbreekt zenuwcellen. Lange-segment HD verstaan ​​meeste of alle van de dikke darm, en soms het laatste deel van de dunne darm, mist zenuwcellen.

Bij een persoon met HD, kruk beweegt door de dikke darm totdat het deel ontbreekt zenuwcellen bereikt. Op dat moment, de ontlasting beweegt langzaam of stopt, waardoor een darmobstructie.

koorts; opgezwollen buik; braken; diarree; bloeden uit het rectum; gebrek aan energie

Voor de geboorte van een kind zenuwcellen groeien normaal langs de ingewanden in de richting van de anus. Met HD, stopt de zenuwcellen groeien te snel. Waarom de zenuwcellen stoppen met groeien is onduidelijk. Sommige HD erfelijk is, wat betekent dat het van ouder op kind doorgegeven via de genen. HD wordt niet veroorzaakt door alles wat een moeder deed tijdens de zwangerschap.

ziekte van Hirschsprung (HD) is een ziekte van de dikke darm die ernstige constipatie of darmobstructie veroorzaakt. Mensen met een HD worden geboren met deze .; De dikke darm, die de dikke darm en rectum omvat, is het laatste deel van het spijsverteringskanaal .; De oorzaak van HD onduidelijk. HD wordt niet veroorzaakt door alles wat een moeder deed tijdens de zwangerschap .; De belangrijkste symptomen van HD zijn constipatie of intestinale obstructie, meestal verschijnen kort na de geboorte .; Pasgeborenen met HD bijna altijd niet aan hun eerste stoelgang binnen 48 uur na de geboorte .; HD wordt gediagnosticeerd op basis van symptomen en testresultaten .; HD wordt behandeld met een operatie heet een pull-through procedure .; Een kind dat erg ziek is geweest van HD kan een stoma moeten beter voor de pull-through procedure krijgen .; De meeste kinderen passeren ontlasting normaal na de pull-through procedure .; Mensen met HD kunnen lijden aan een infectie van de darmen, genaamd enterocolitis, voor of na de operatie .; Als je een kind hebt met HD, uw kans op het hebben van meer kinderen met HD is groter.

De belangrijkste symptomen van HD zijn constipatie of darmobstructie, gewoonlijk verschijnen kort na de geboorte. Constipatie bij zuigelingen en kinderen komt vaak voor en meestal komt en gaat, maar als uw kind voortdurende constipatie sinds zijn geboorte heeft gehad, kan HD het probleem zijn.

Pasgeborenen met HD bijna altijd niet aan hun eerste stoelgang binnen 48 uur na de geboorte. Andere symptomen zijn

Symptomen van HD bij peuters en oudere kinderen omvatten

Waarom heeft HD veroorzaken constipatie?

Mensen met bloedarmoede snel moe als gevolg van een tekort aan rode bloedcellen.

HD wordt gediagnosticeerd op basis van symptomen en testresultaten.

Een arts zal een lichamelijk onderzoek uit te voeren en vragen te stellen over de stoelgang van uw kind. HD is veel minder waarschijnlijk als de ouders een moment kan identificeren wanneer hun kind stoelgang normaal waren.

Als HD wordt vermoed, zal de arts een of meer tests doen.

Een x-ray is een zwart-wit foto van de binnenkant van het lichaam. Om de dikke darm opdagen beter, kan de arts het te vullen met barium vloeistof. Barium vloeistof wordt ingebracht in de dikke darm via de anus.

Als HD is het probleem, zal het laatste segment van de dikke darm smaller dan normaal uitzien. Net voor deze smalle segment, zal de darm kijken puilden. De bolling wordt veroorzaakt door geblokkeerde ontlasting strekken de darm.

Tijdens manometrie, de dokter blaast een kleine ballon in het rectum. Normaal gesproken zal de rectale spieren te ontspannen. Als de spieren niet ontspannen, kan HD het probleem zijn. Deze test wordt meestal uitgevoerd bij oudere kinderen en volwassenen.

Biopsie is de meest accurate test voor HD. De arts verwijdert een klein stukje van de dikke darm en kijkt er met een microscoop. Wanneer zenuwcellen ontbreken, HD het probleem.

HD wordt behandeld met een operatie heet een pull-through procedure. Een chirurg verwijdert het segment van de dikke darm ontbreekt zenuwcellen en verbindt de gezonde segment tot de anus. De pull-through procedure wordt meestal kort na diagnose.

Een stoma maakt ontlasting het lichaam verlaten via een opening in de buik. Hoewel de meeste kinderen met HD niet een stoma, een kind dat erg ziek is geweest van HD kan een stoma moeten beter voor de pull-through procedure te krijgen nodig hebben.

Wat zijn de oorzaken HD?

Voor stomaoperatie de chirurg kiest daaruit eerst het aangetaste segment van de dikke darm. Het einde van de gezonde darm wordt bewogen om een ​​opening in de onderbuik, waar een stoma wordt gecreëerd. Een stoma wordt gecreëerd door rollend einde van de darm weer aan zichzelf, als een overhemdsmanchet en naaien aan de buikwand. Een stomazakje is om de stoma bevestigd en gedragen buiten het lichaam om de ontlasting te verzamelen. De buidel moet herhaaldelijk worden geleegd elke dag.

Als de chirurg verwijdert de gehele dikke darm en verbindt de dunne darm aan de stoma, wordt de operatie heet een ileostomie. Als de chirurg laat deel van de dikke darm en verbindt deze aan de stoma, wordt de operatie heet een colostomie.

Wat zijn de symptomen van HD?

Later, tijdens de pull-through procedure, verwijdert de chirurg de stoma en sluit de buik met hechtingen.

Baby’s zullen beter na stomaoperatie voelen omdat ze in staat zijn om gas en ontlasting gemakkelijk passeren zal zijn.

Oudere kinderen zullen zich beter voelen, ook, maar ze moeten zich aanpassen aan het leven met een stoma. Ze zullen moeten leren hoe om te zorgen voor de stoma en hoe u het stomazakje te veranderen. Met een paar veranderingen, kunnen kinderen met een stoma een normaal leven leiden. Ze kunnen echter wel zorgen over het feit dat verschillend van hun vrienden. Een speciale verpleegster riep een stoma verpleegkundige kan vragen te beantwoorden en te laten zien hoe de zorg voor een stoma.

Een stoma verpleegkundige kan vragen te beantwoorden en te laten zien hoe de zorg voor een stoma.

De meeste kinderen passeren ontlasting normaal na de pull-through procedure. Kinderen kunnen diarree hebben voor een tijdje, en baby’s en peuters kunnen luieruitslag, dat is goed te behandelen met luier crèmes te ontwikkelen. Na verloop van tijd zal ontlasting meer solide worden en zal het kind naar het toilet minder vaak. Zindelijkheidstraining kan het langer duren. Kinderen moeten vaak leren hoe je de spieren van de anus gebruiken na de operatie. Sommige kinderen kunnen ontlasting lekken voor een tijdje, maar de meeste zullen leren om een ​​betere stoelgang controle te hebben als ze ouder worden.

Na de pull-through procedure, kinderen met een lange-segment HD nodig hebben om meer te drinken. Nu de dikke darm korter of volledig verdwenen is minder in staat vocht absorberen orgaan. Het drinken van meer helpt make-up voor het verlies.

Hoe is HD vastgesteld?

Na de pull-through procedure, kinderen met een lange-segment HD nodig hebben om meer te drinken.

Hoe wordt HD behandeld?

Sommige baby’s kan sondevoeding nodig voor een tijdje. Een sonde maakt zuigelingenvoeding of melk rechtstreeks worden gepompt in de maag of dunne darm. De voedingssonde wordt door de neus of via een incisie in de buik.

Het eten van vezelrijke voedingsmiddelen kan helpen verminderen obstipatie en diarree. Fiber helpt vorm ontlasting, waardoor de stoelgang gemakkelijker. Vezelrijke voedingsmiddelen zijn volkoren brood, groenten en fruit. Sommige kinderen kunnen laxeermiddelen nodig voor de behandeling van aanhoudende constipatie. Raadpleeg een arts voordat het geven van een laxeermiddel aan uw kind.

Wat zal het leven van mijn kind zijn als na de operatie?

Mensen met HD kunnen lijden aan een infectie van de darmen, genaamd enterocolitis, voor of na de operatie. symptomen zijn onder meer

Als ik meer kinderen, zullen ze hebben ook HD?

Bel de arts meteen als uw kind een van deze symptomen.

Kinderen met enterocolitis moet naar het ziekenhuis. Een intraveneuze (IV) buis wordt ingebracht in een ader om vloeistoffen en antibiotica geven. De dikke darm wordt regelmatig gespoeld met een milde zoutwateroplossing totdat ontlasting is verwijderd. De oplossing kan ook antibiotica bevatten om bacteriën te doden. Een tijdelijke stoma kan nodig zijn om te helpen de darm te genezen.

Soms infectie is een teken van een probleem met de pull-through procedure. Meer operatie kan nodig zijn om het probleem te verhelpen en te voorkomen dat toekomstige infecties.

Als je een kind hebt met HD, uw kans op het hebben van meer kinderen met HD is groter. Praat met uw arts over de risico’s.

Punten om te onthouden

uitspraak Guide

Het National Institute of Diabetes en spijsvertering en Kidney Diseases ernment) en andere componenten van theernment ernment) uit te voeren en steun het onderzoek naar een groot aantal ziekten en aandoeningen.

Wat zijn, en zijn ze geschikt voor u ?; maken deel uit van het klinisch onderzoek en in het hart van alle medische vooruitgang. kijken naar nieuwe manieren om te voorkomen, op te sporen, of behandeling van de ziekte. Onderzoekers ook gebruiken om te kijken naar andere aspecten van de zorg, zoals het verbeteren van de kwaliteit van leven voor mensen met chronische ziekten. Zoek uit of precies bij u passen.

Wat zijn open ?; die momenteel open en werven kan worden bekeken op www.ClinicalTrials.

Deze informatie kan content over medicatie en, wanneer genomen zoals voorgeschreven, de voorwaarden ze behandelen bevatten. Toen voorbereid, deze inhoud onder de meest actuele gegevens beschikbaar. Voor updates of voor vragen over medicijnen, contact opnemen met de Amerikaanse Food and Drug Administration gratis op 1-888-INFOernment (1-888-463-6332) of bezoek wwwernment. Raadpleeg uw zorgverzekeraar voor meer informatie.

Theernment danken; Paul Hyman, MD, Universiteit van Kansas Medical Center, Jacob C. Langer, MD, The Hospital for Sick Children, Andrea M. Anastas, Internationale Stichting voor Functionele gastro-intestinale aandoeningen, Inc., Kimberly Robinstein, Hirschsprungs & motiliteitsstoornissen Support Network, The Guardian Society, en ook de ouders van kinderen met de ziekte van Hirschsprung en de nurse practitioners die vorm hielp deze informatie.

juli 2013