wat ik moet weten over prostaatproblemen

Wat ik moet weten over prostaatproblemen

Wat zijn gemeenschappelijke prostaat problemen?

Wat zijn gemeenschappelijke prostaat problemen ?; Wat is de prostaat ?; Wat zijn de oorzaken prostaatproblemen ?; Wie ontwikkelt prostaatproblemen en hoe vaak zijn ze ?; Wat zijn de symptomen van prostaatproblemen ?; Raadpleeg uw arts als u symptomen; Doe prostaat problemen veroorzaken andere problemen ?; Hoe werkt mijn arts laten weten als ik een prostaat probleem ?; Hoe doen de artsen de behandeling van prostaatproblemen ?; Wat zijn de bijwerkingen van behandelingen voor prostaatproblemen ?; Hoe kan ik voorkomen dat een prostaat probleem ?; Het eten, dieet en voeding; Punten om te onthouden;

Gemeenschappelijke prostaat problemen zijn

Dit boekje vertelt over prostatitis en BPH alleen. Meer informatie vindt u in theernment gezondheid onderwerpen

Lees meer over prostaatkanker in www.cancer / cancertopics / types / prostaat.

Wat is de prostaat?

prostatitis * – ontsteking, of zwelling van de prostaat; benigne prostaathyperplasie (BPH) – een vergrote prostaat te wijten aan iets anders dan kanker; prostaatkanker

De prostaat is een klier walnootvormige dat deel uitmaakt van een man geslachtsorganen, die ook de penis, scrotum, testikels en omvatten. De prostaat maakt vloeistof die gaat in sperma, dat is een mix van sperma en de prostaat vloeistof. Prostaat vloeistof is van belang voor het vermogen van een man kinderen te verwekken.

Prostatitis: Ontsteking van de prostaat; Prostaatvergroting: benigne prostaathyperplasie

De prostaat is voor het rectum en net onder de blaas. De klier rond de urinebuis in de hals van de blaas. De blaashals is het gebied waar de urethra verbindt de blaas. De urethra is de buis die de urine uit de blaas draagt ​​aan de buitenzijde van het lichaam. Bij mannen, de plasbuis voert ook sperma uit door de penis tijdens seksuele climax, of ejaculatie. De blaas en urethra zijn delen van de onderste urinewegen.

Urine en sperma stroomt door de plasbuis passeren de prostaat.

De prostaat is een klier walnootvormige dat deel uitmaakt van een man geslachtsorganen, die ook de penis, scrotum, testikels en omvatten. De blaas en urethra zijn delen van de onderste urinewegen.

prostatitis; BPH

naar de badkamer vaak; het gevoel alsof je nodig hebt om rush naar de badkamer, alleen te vinden kun je niet plassen of urineren slechts een beetje; lekken of dribbelen urine; een zwakke urinestraal

De oorzaak van prostate problemen kunnen

Uw arts kan niet altijd weet de exacte oorzaak van uw prostaat probleem.

De oorzaak van prostatitis hangt af van de vraag of u een chronische prostatitis of bacteriële prostatitis.

Chronische prostatitis. Artsen niet de exacte oorzaak van chronische prostatitis kennen. De onderzoekers denken dat een infectie van kleine organismen, maar niet de bacteriën, kunnen chronische prostatitis veroorzaken. Andere oorzaken kunnen chemische stoffen omvatten in de urine, de reactie van uw lichaam op een eerdere infectie van de urinewegen (UTI), of schade aan de zenuwen in je bekken. Het merendeel van de tijd dat artsen een infectie bij mannen met chronische prostatitis niet vinden.

Wat zijn de oorzaken prostaatproblemen?

Bacteriële prostatitis. Bacteriën, kleine organismen die kunnen leiden tot infectie, leiden tot een aantal soorten prostatitis.

Artsen niet de exacte oorzaak van BPH weten. Veranderingen in mannelijke hormoon in oudere mannen, veroudering, ontsteking en fibrose kunnen een rol spelen bij het ontstaan ​​BPH spelen. Fibrosis is wanneer extra weefsel vormen rond je organen en wordt dik en stijf.

Iedere man kan een prostaat probleem te ontwikkelen. Prostatitis kunnen mannen van alle leeftijden beïnvloeden. Het is echter de meest voorkomende prostaat probleem bij mensen jonger dan 50 BPH is de meest voorkomende prostaat probleem bij mannen ouder dan 50.

Als u een UTI, kunt u meer kans op bacteriële prostatitis krijgen. Als u schade aan de zenuwen in je lagere urinewegen of hebben emotionele stress, kunt u meer kans op chronische prostatitis krijgen.

Mannen jonger dan 40 jaar hebben zelden symptomen van BPH. Het aantal mannen met BPH symptomen toeneemt met de leeftijd.

Als je een familiegeschiedenis van BPH, kunt u meer kans om BPH te krijgen. Andere factoren die uw kansen te verhogen voor BPH kunnen onder bepaalde medische aandoeningen en levensstijl keuzes.

Prostatitis is de meest voorkomende prostaat probleem bij mensen jonger dan 50 BPH is de meest voorkomende prostaat probleem bij mannen ouder dan 50.

De symptomen van een prostaat probleem kan problemen met plassen en controle over de blaas te nemen. Controle over de blaas is hoe goed je kan vertragen, starten of stoppen met plassen. Deze problemen kunnen ertoe leiden dat u

Afhankelijk van de oorzaak van prostaat problemen, kan andere symptomen.

Als u chronische prostatitis, kunnen uw symptomen veroorzaken langdurige pijn en ongemak in

Wie ontwikkelt prostaatproblemen en hoe vaak zijn ze?

Als u bacteriële prostatitis, kunnen uw symptomen op snel komen, of ze kunnen komen langzaam op en de laatste een lange tijd. Je mag niet in staat zijn om uw blaas volledig leeg. U mag een koorts, koude rillingen, of pijn in het lichaam te hebben.

uw penis of scrotum; het gebied tussen je scrotum en anus; je buik; je onderrug

een zwakke urinestraal; bloed in de urine; druppelen eind urineren; koorts, koude rillingen, of pijn in het lichaam; veel ongemak of pijn in je buik; pijn in het gebied tussen je scrotum en anus; pijn in je penis of scrotum; pijn tijdens het plassen of na de zaadlozing; problemen met het opstarten of het bijhouden van een urinestraal; niet urineren vertragen; niet in staat om uw blaas volledig leeg; urineren acht of meer keer per dag; urine die een ongewone kleur of geur heeft; wakker vaak te urineren wanneer je slaapt

problemen hebben van seks; een UTI; gevoel benadrukt als gevolg van chronische pijn; ontsteking in gebieden in de buurt van uw prostaat; blaasstenen; nierfalen

uw medische en familiegeschiedenis; een lichamelijk onderzoek, met inbegrip van een digitaal rectaal examen van uw prostaat; testen op uw urine, bloed en lagere urinewegen; echografie; prostaatbiopsie

controleert uw lichaam .; zoekt vloeistoffen lekt uit uw urethra .; cheques voor gezwollen of gevoelige lymfeklieren in de lies. Lymfeklieren klieren die u helpen om infecties te bestrijden .; cheques voor een gezwollen of aanbesteding scrotum .; onderzoekt uw prostaat met behulp van een digitaal rectaal examen.

Als u BPH, kan het nodig om wakker te vaak om te plassen wanneer je slaapt. Uw urine kan een ongewone kleur of geur hebben. U kunt ook pijn tijdens het plassen of na de zaadlozing.

Wat zijn de symptomen van prostaatproblemen?

Als u BPH, kan het nodig om wakker te vaak om te plassen wanneer je slaapt.

waakzaam wachten; veranderingen in levensstijl; geneesmiddelen; chirurgie

drinken minder vloeistoffen voor het uitgaan of voor het slapen gaan; voorkomen of te drinken minder vloeistoffen die cafeïne of alcohol in hen; voorkomen dat geneesmiddelen die uw blaas kan beïnvloeden, zoals bepaalde koude en allergie geneesmiddelen; verander de timing van uw geneesmiddelen, zoals diuretica, ook wel plaspillen, of degenen die een hoge bloeddruk te behandelen.

De geneesmiddelen die u neemt voor prostatitis en BPH kunnen maken je ziek of ongemakkelijk voelt. Vertel het uw arts meteen als u denkt dat het geneesmiddel wordt waardoor je op deze manier te voelen .; Chirurgie voor BPH kan een tijdelijk effect op uw vermogen om seks te hebben. De meeste mensen herstellen van hun vermogen om seks te hebben binnen een jaar na de operatie. De exacte lengte van de tijd is afhankelijk van het type operatie en hoe lang je de symptomen voor de operatie had .; U kunt ook controle over de blaas problemen na behandeling van BPH. In de meeste gevallen zijn deze problemen verdwijnen na enkele maanden.

prostatitis – ontsteking, of zwelling van de prostaat; benigne prostaathyperplasie (BPH) – een vergrote prostaat te wijten aan iets anders dan kanker; prostaatkanker

uw penis of scrotum; het gebied tussen je scrotum en anus; je buik; je onderrug

Als u helemaal niet kunnen plassen, moet u medische hulp te krijgen meteen. Soms gebeurt dit probleem ineens mannen nadat ze nemen bepaalde verkoudheid of allergie geneesmiddelen.

U dient uw arts als u een of meer van deze symptomen

Ja, prostaat probleem kan andere problemen veroorzaken zoals

Welk probleem je kan krijgen, hangt af van de aard van de prostaat probleem dat je hebt. Andere problemen kunnen variëren van mens tot mens per type prostaat probleem.

Raadpleeg uw arts als u symptomen

uw medische en familiegeschiedenis; een lichamelijk onderzoek, met inbegrip van een digitaal rectaal examen van uw prostaat; testen op uw urine, bloed en lagere urinewegen; echografie; prostaatbiopsie

Doe prostaat problemen veroorzaken andere problemen?

Uw arts zal weten als je een prostaat probleem hebt op basis van de volgende

waakzaam wachten; veranderingen in levensstijl; geneesmiddelen; chirurgie

Het nemen van een medische en familiale geschiedenis is een van de eerste dingen die een arts kan doen om te helpen bij het vaststellen van uw prostaat probleem.

Hoe werkt mijn arts laten weten als ik een prostaat probleem?

Een lichamelijk onderzoek kan helpen bij het vaststellen van de oorzaak van een prostaat probleem. Tijdens een lichamelijk onderzoek, een arts doorgaans

Hoe doen artsen behandelen prostaat problemen?

Voor een digitale rectale examen, uw arts schuift een gehandschoende, gesmeerde vinger in uw rectum en voelt uw prostaat. Dit examen geeft uw arts een algemene indruk van de grootte en de conditie van uw prostaat. Een digitale rectale examen vindt meestal plaats in het kantoor van uw arts. U hoeft geen pijn geneeskunde.

Voor een digitale rectale examen, uw arts schuift een gehandschoende, gesmeerde vinger in uw rectum en voelt uw prostaat.

Urine test. Een urinetest gaat om het verzamelen van een monster van uw urine in een speciale container in het kantoor van uw arts of een medische faciliteit. Een zorgverlener testen van uw urine monster op het kantoor van uw arts of stuurt uw steekproef naar een laboratorium. Uw arts kan wilt u uw urine testen op tekenen van infectie.

Bloed Test. Een bloedonderzoek omvat het tekenen van een monster van uw bloed bij het kantoor van uw arts of een medische faciliteit. Een zorgverlener stuurt uw bloedmonster naar een laboratorium. Uw arts kan wilt u uw bloedmonster testen op prostaat-specifiek antigeen (PSA). PSA is een eiwit dat uw prostaat maakt. Als uw PSA niveau hoog is, kan het een teken dat u prostaatkanker. Echter, deze test is niet perfect. Veel mannen met een hoge PSA niveaus hebben geen prostaatkanker. Uw arts kan ook test uw bloedmonster op tekenen van infectie.

Urodynamisch testen. Uw arts kan een urodynamische test uit te voeren om te zien hoe goed uw blaas en plasbuis te houden en vrij te geven urine. Uw arts heeft meestal een urodynamic-test tijdens een kantoor bezoeken. De tests kunnen tekenen van verstopping in uw plasbuis als gevolg van een vergrote prostaat te laten zien.

Meer informatie vindt u in theernment gezondheid onderwerp, Urodynamisch Testing.

Wat zijn de bijwerkingen van behandelingen voor prostaatproblemen?

Cystoscopie. Voor deze test, uw arts maakt gebruik van een buisvormige instrument een cystoscoop geroepen om te kijken in je plasbuis en de blaas. Uw arts voert een cystoscopie tijdens een kantoor bezoeken of in een poliklinische centrum of een ziekenhuis. U krijgt pijnstillers ontvangen. In sommige gevallen zal uw arts u medicijnen om u te helpen ontspannen of in slaap vallen te geven. Met een cystoscopie, kan uw arts verstopping in uw urethra en problemen in uw blaas.

Hoe kan ik voorkomen dat een prostaat probleem?

Eten, dieet en voeding

Punten om te onthouden

Meer informatie vindt u in theernment gezondheid onderwerp, Cystoscopie en Ureteroscopy.

Een echografie is wanneer een arts maakt gebruik van een apparaat met de naam een ​​transducer voor een veilige, pijnloze geluidsgolven stuiteren van uw organen om foto’s van te maken. Een zorgverlener doet een echo in het kantoor van een arts, een poliklinische centrum of een ziekenhuis, en een arts interpreteert de foto’s. U hoeft geen pijn geneeskunde. Als u foto’s van de prostaat, een zorgverlener inserts een kleine transducer te maken in uw rectum. De foto’s kunnen de grootte en vorm van uw prostaat te laten zien.

Meer informatie vindt u in theernment gezondheid onderwerp, Imaging van de urinewegen.

Prostaat biopsie is een test die omvat het nemen van kleine stukjes weefsel van de prostaat te bekijken met een microscoop. Uw arts heeft een prostaatbiopsie in een poliklinische centrum of een ziekenhuis. Uw arts zal u medicijnen geven om u te helpen te ontspannen en je te stoppen van pijn te voelen, of uw arts u medicijnen geven, zodat je slaapt tijdens de biopsie. Een speciaal opgeleide arts onderzoekt het weefsel in een laboratorium op tekenen van de ziekte. Een biopsie kan laten zien of u prostaatkanker.

Meer informatie vindt u in theernment gezondheid onderwerp, medische tests voor prostaatproblemen.

De behandeling hangt af van het type prostaat probleem dat je hebt.

De behandeling hangt af van het type prostatitis.

Chronische prostatitis. Als u chronische prostatitis, zal uw arts proberen behandelingen om pijn, ongemak, en ontsteking te verminderen. Uw arts kan u een geneesmiddel geven genaamd een alfa-blokker om de spieren te ontspannen in uw prostaat en een deel van uw blaas. Tamsulosine (Flomax) en silodosin (Rapaflo) zijn twee veelgebruikte alfablokkers. Warme baden, ontspanningsoefeningen, en fysiotherapie kan helpen.

Bacteriële prostatitis. Als u bacteriële prostatitis, zal uw arts u een antibioticum, een geneesmiddel dat bacteriën doodt geven. Bacteriële prostatitis verdwijnt meestal snel na behandeling met antibiotica. Als onderdeel van de behandeling, kan uw arts u vragen om uw dieet te veranderen en drinken meer vloeistoffen.

Behandelingen voor BPH omvatten

Waakzaam wachten. Als uw symptomen die u niet al te veel moeite doen, kunt u ervoor kiezen om te leven met hen in plaats van te nemen medicijnen of een operatie. Echter, je moet regelmatig controleren moet ervoor zorgen dat uw conditie is niet erger. Met waakzaam wachten, kunt u klaar bent om een ​​behandeling te kiezen zodra u besluit om uw BPH behandelen.

Veranderingen in levensstijl. Uw arts kan veranderingen in uw levensstijl suggereren als uw symptomen zijn mild en moeite u alleen een beetje. Uw symptomen kunnen beter als je

Geneesmiddelen. Uw arts kan geneesmiddelen zoals finasteride (Proscar) en dutasteride (Avodart) voorschrijven. Deze geneesmiddelen kunnen stoppen met prostaat groei of zelfs krimp van de prostaat bij sommige mannen. Uw arts kan ook een alfa-blokker, zoals doxazosine (Cardura) of tadalafil (Cialis), een ander geneesmiddel dat de prostaat en de blaas spieren ontspant voorschrijven.

Chirurgie. Als uw prostaat blijft groeien of uw symptomen erger worden, kan uw arts een operatie aanbevelen aan uw prostaat krimpen. Het merendeel van de operaties zijn transurethrale, wat betekent dat uw arts een dun slangetje in uw plasbuis naar de prostaat te bereiken. Uw arts voert de transurethrale chirurgie in een poliklinische centrum of een ziekenhuis. Uw arts zal u medicijnen geven om u te helpen te ontspannen en je te stoppen van pijn te voelen, of uw arts u medicijnen geven, zodat je slaapt tijdens de operatie. De meeste mannen kunnen naar huis gaan dezelfde dag als de operatie.

In de meeste gevallen, een operatie verkleinen of verwijderen prostaatweefsel biedt langdurige verlichting van problemen als gevolg van BPH. In enkele gevallen kan de prostaat blijven groeien en problemen kan terugkeren. Chirurgie voor BPH niet kanker te voorkomen. U moet uw prostaat te hebben gecontroleerd na de operatie om ervoor te zorgen dat uw prostaat is niet groter geworden voort te zetten.

In sommige gevallen kan uw arts u aanraden het verwijderen van uw prostaat. Uw arts voert deze operatie in een ziekenhuis. Uw arts zal u medicijnen geven, zodat je slaapt tijdens de operatie. U krijgt een verblijf in het ziekenhuis na een operatie nodig.

De bijwerkingen van de behandeling van prostaat problemen kunnen onder

Als u problemen na de behandeling voor prostaat problemen hebben, praten met uw arts. De kans is groot dat uw arts u kunnen helpen.

Als uw arts uw prostaat verwijderd, heb je meer kans op langdurige problemen met de controle over de blaas en seks hebben. Uw arts kan aanbevelen de beste opties voor de behandeling van deze problemen.

Als u problemen na de behandeling voor prostaat problemen hebben, praten met uw arts. De kans is groot dat uw arts u kunnen helpen.

Onderzoekers hebben niet gevonden manieren om prostaat problemen te voorkomen. Mannen met een grotere kans op het ontwikkelen van een prostaat probleem met hun arts te praten over een lagere urineweg symptomen en de noodzaak van regelmatige prostaat examens. Het herkennen van lagere urineweg symptomen en weten of u een prostaat probleem hebt kan u helpen om vroegtijdige behandeling en de gevolgen van prostaatkanker te verminderen.

uitspraak Guide

Onderzoekers hebben niet gevonden dat eten, dieet, en voeding een rol spelen bij het ontstaan ​​of voorkomen van prostaatproblemen te spelen.

Het National Institute of Diabetes en spijsvertering en Kidney Diseases ernment) en andere componenten van theernment ernment) uit te voeren en steun het onderzoek naar een groot aantal ziekten en aandoeningen.

Wat zijn, en zijn ze geschikt voor u ?; maken deel uit van het klinisch onderzoek en in het hart van alle medische vooruitgang. kijken naar nieuwe manieren om te voorkomen, op te sporen, of behandeling van de ziekte. Onderzoekers ook gebruiken om te kijken naar andere aspecten van de zorg, zoals het verbeteren van de kwaliteit van leven voor mensen met chronische ziekten. Zoek uit of precies bij u passen.

Wat zijn open ?; die momenteel open en werven kan worden bekeken op www.ClinicalTrials.

Deze informatie kan content over medicatie en, wanneer genomen zoals voorgeschreven, de voorwaarden ze behandelen bevatten. Toen voorbereid, deze inhoud onder de meest actuele gegevens beschikbaar. Voor updates of voor vragen over medicijnen, contact opnemen met de Amerikaanse Food and Drug Administration gratis op 1-888-INFOernment (1-888-463-6332) of bezoek wwwernment. Raadpleeg uw zorgverzekeraar voor meer informatie.

De U.S.ernment onderschrijft of aanzetten een specifiek commercieel product of bedrijf. Handel, proprietary, of bedrijfsnamen die in dit document worden alleen gebruikt, omdat zij in het kader van de verstrekte informatie nodig worden geacht. Als een product niet wordt vermeld, is het verzuim niet zeggen of impliceren dat het product is onbevredigend.

september 2015