wat ik moet weten over urineweginfecties

Wat ik moet weten over urineweginfecties

Wat is een infectie van de urinewegen (UTI)?

Wat is een infectie van de urinewegen (UTI) ?; Wat is de urinewegen ?; Wat zijn de oorzaken UTIs ?; Wie krijgt UTIs ?; Zijn UTIs ernstig ?; Wat zijn de tekenen en symptomen van een UTI ?; Hoe worden UTIs gediagnosticeerd ?; Hoe worden urineweginfecties behandeld ?; Zal UTIs terugkomen ?; Hoe kan ik voorkomen herhalen UTIs ?; Punten om te onthouden;

Een UTI is een infectie van de urinewegen. Infecties worden veroorzaakt door micro-organismen te klein om zichtbaar zonder microscoop. Bacteriën * zijn de meest voorkomende oorzaak van urineweginfecties. Normaal gesproken bacteriën die de urinewegen te voeren worden snel verwijderd door het lichaam voordat ze symptomen veroorzaken. Maar soms bacteriën overwinnen van de natuurlijke afweer van het lichaam en een infectie veroorzaken.

De urinewegen is het lichaam van de drainage systeem voor het verwijderen van afval en extra water. De urinewegen omvat twee nieren, twee urineleiders, blaas en een urethra. De nieren zijn een paar boonvormige organen, elk ongeveer de grootte van een vuist. Ze bevinden zich onder de ribben, een aan elke zijde van de ruggengraat, naar het midden van de rug. Elke minuut, je nieren filteren ongeveer 3 oz van bloed, het verwijderen van afval en extra water. Het afval en extra water vormen de 1-2 liter urine u elke dag te produceren. De urine reist van de nieren naar beneden twee smalle buizen genaamd de urineleiders. De urine wordt dan opgeslagen in een ballonachtige orgaan genaamd de blaas geleegd en via de urinebuis, een buis op de bodem van de blaas.

Wat is de urinewegen?

De meeste urineweginfecties worden veroorzaakt door bacteriën die in de darm wonen. De bacterie Escherichia coli (E. coli) veroorzaakt de meeste urineweginfecties. De urinewegen heeft verschillende systemen om infectie te voorkomen. De punten waar de urineleiders hechten aan de blaas werken als terugslagkleppen om te voorkomen dat urine steunen naar de nieren en plassen wast microben uit het lichaam. Bij mannen, de prostaatklier produceert afscheidingen die de groei van bacteriën te vertragen. In beide geslachten, immune afweer ook voorkomen dat infectie. Maar ondanks deze waarborgen, infecties optreden nog steeds.

met diabetes of problemen met de natuurlijke afweersysteem van het lichaam; die behoefte hebben een buis om hun blaas uitlekken; met urinewegen afwijkingen die de stroom van urine te blokkeren; met een dwarslaesie of andere schade aan de zenuwen

een branderig gevoel bij het plassen; frequente of intense dringt er bij om te plassen, zelfs als u weinig urine te passeren; pijn in je rug of zijkant onder de ribben; bewolkt, donker, bloederige of stinkende urine; koorts of rillingen

Mensen van elke leeftijd of geslacht kunnen urineweginfecties krijgen. Maar ongeveer vier keer zoveel vrouwen krijgen UTIs als mannen. Vrouwen hebben een kortere urinebuis, die gemakkelijker bacteriën om de blaas te bereiken maakt. Ook de opening van urethra van een vrouw nabij de vagina en de anus, waarbij bacteriën leven. Vrouwen die een diafragma te gebruiken zijn ook meer kans op urineweginfecties dan vrouwen die andere vormen van anticonceptie te gebruiken.

Anderen een hoger risico op urineweginfecties zijn mensen

hoe ernstig de infectie is; of u kregen de juiste antibiotica in de eerste plaats; of de bacteriën weerstaat het antibioticum; of u herhaalde infecties; of u een urinewegen abnormaliteit dat blokkeert de stroom van urine; of je nu man of vrouw, kan men een langere behandeling nodig hebben, omdat de bacteriën diep kan verbergen in prostaatweefsel

De meeste urineweginfecties zijn niet ernstig, maar sommige infecties kunnen leiden tot ernstige problemen. Chronische nier-infecties-infecties die terugkomen of laatste een lange tijd kan permanente schade, waaronder de nieren littekens, slechte nierfunctie, hoge bloeddruk en andere problemen veroorzaken. Sommige acute nierinfecties-infecties die zich ontwikkelen plotseling-kan levensbedreigend zijn, vooral als de bacteriën in het bloed, een aandoening genaamd septikemie.

een branderig gevoel bij het plassen; frequente of intense dringt er bij om te plassen, zelfs als u weinig urine te passeren; pijn in je rug of zijkant onder de ribben; bewolkt, donker, bloederige of stinkende urine; koorts of rillingen

U moet uw zorgverzekeraar te zien als u een van deze tekenen of symptomen

Zorgverleners diagnosticeren UTIs door te vragen over uw symptomen en vervolgens het testen van een monster van uw urine. Uw urine wordt gecontroleerd met een microscoop voor bacteriën en witte bloedcellen, die het lichaam produceert om infecties te bestrijden. Omdat bacteriën kan worden gevonden in de urine van gezonde mensen, is een urineweginfectie gediagnosticeerd op basis zowel op de symptomen en een laboratoriumtest.

Wat zijn de oorzaken urineweginfecties?

Als u herhaalde infecties, kan uw zorgverzekeraar ook opdracht een of meer tests om te zien of uw urinewegen is normaal.

Nieren en blaas echografie. Ultrasound gebruikt een apparaat genaamd een transducer, die veilig, pijnloze geluidsgolven organen niet met een beeld van hun structuur te creëren. De procedure wordt uitgevoerd in het kantoor van een zorgverlener’s, poliklinische centrum, of het ziekenhuis door een speciaal opgeleide technicus, en de beelden worden geïnterpreteerd door een radioloog-een arts die is gespecialiseerd in de medische beeldvorming; anesthesie is niet noodzakelijk. De afbeeldingen kunnen afwijkingen in de nieren en blaas tonen. Echter, deze test alle belangrijke urinaire afwijkingen niet onthullen of meten hoe goed de nieren werken.

Plassen cystourethrogram. Deze test is een x-ray beeld van de blaas en de plasbuis genomen terwijl de blaas vol is en tijdens het plassen, ook wel plassen. Zoals u op de x-ray tafel liggen, een zorgverlener voegt het puntje van een dunne, flexibele buis genoemd een katheter via de plasbuis in uw blaas. Blaas en urethra zijn gevuld met een speciale kleurstof, genoemd contrastmiddel, de structuren duidelijk zichtbaar op de röntgenfoto’s te maken. De x-stralen worden genomen vanuit verschillende hoeken, terwijl uw blaas vol is van contrastmiddel. De katheter wordt vervolgens verwijderd en röntgenbeelden genomen tijdens het urineren. De procedure wordt uitgevoerd in het kantoor van een zorgverlener’s, poliklinische centrum, of het ziekenhuis door een x-ray technicus. De technicus wordt begeleid door een radioloog, terwijl de beelden worden genomen. De radioloog interpreteert vervolgens de beelden. Anesthesie is niet nodig, maar lichte sedatie kan worden gebruikt als dat nodig is. Deze test kan afwijkingen aan de binnenkant van de plasbuis en de blaas te laten zien. De test kan ook bepalen of de stroom van urine is normaal als je blaas leegt.

Gecomputeriseerde tomografie (CT) scan. CT scans gebruiken een combinatie van x-stralen en computertechnologie om driedimensionale (3-D) beelden. Een CT-scan kan de injectie van contrastmiddel omvat. CT-scans moet u op een tafel die dia’s in een tunnel-vormige apparaat waar de x-stralen worden genomen om te liegen. De procedure wordt uitgevoerd in een poliklinische centrum of het ziekenhuis door een x-ray technicus, en de beelden worden geïnterpreteerd door een radioloog; anesthesie is niet noodzakelijk. CT-scans kunnen leveren duidelijker, meer gedetailleerde beelden te helpen de zorgverlener begrijpen het probleem.

Magnetic Resonance Imaging (MRI). MRI-machines te gebruiken radiogolven en magneten om gedetailleerde foto’s van uw lichaam interne organen en zachte weefsels te produceren zonder het gebruik van x-stralen. Een MRI kan een injectie contrastmiddel omvat. Bij de meeste MRI machines, u ligt op een tafel die glijdt in een tunnelvormig apparaat dat open einde of aan een zijde gesloten kunnen zijn; sommige nieuwere machines zijn ontworpen om u te liggen in een meer open ruimte. De procedure wordt uitgevoerd in een poliklinische centrum of het ziekenhuis door een speciaal opgeleide technicus, en de beelden worden geïnterpreteerd door een radioloog; verdoving is niet nodig hoewel lichte sedatie kan worden gebruikt als u een angst voor kleine ruimtes. Net als CT-scans, MRI’s kan leveren duidelijker, meer gedetailleerde beelden.

Radionuclide scan. Een radionuclide scan is een beeldvormende techniek die is gebaseerd op de detectie van kleine hoeveelheden straling na injectie van radioactieve stoffen. Omdat de dosis van de radioactieve chemicaliën klein is, het risico van schade aan cellen is laag. Speciale camera’s en computers worden gebruikt om beelden van de radioactieve stoffen maken als ze door de nieren passen. Radionuclide scans worden uitgevoerd in het kantoor van een zorgverlener, poliklinische centrum, of het ziekenhuis door een speciaal opgeleide technicus, en de beelden worden geïnterpreteerd door een radioloog; anesthesie is niet noodzakelijk. Radioactieve stoffen geïnjecteerd in je bloed kan informatie over uw nierfunctie te verstrekken. Radioactieve stoffen kunnen ook in de vloeistoffen gebruikt om uw blaas en urinebuis te vullen voor x ray, MRI en CT-beeldvorming worden gezet.

Urodynamica. Urodynamische testen is een procedure die kijkt naar hoe goed je blaas, sluitspieren, en de urethra zijn het opslaan en vrijgeven van urine. De meeste van deze tests worden uitgevoerd in het kantoor van een uroloog -een arts die is gespecialiseerd in de urine-problemen-door een uroloog, arts-assistent, of nurse practitioner. Sommige procedures kunnen lichte sedatie nodig hebben om je kalm te houden. De meeste urodynamic tests zijn gericht op het vermogen van uw blaas om urine en lege gestaag en volledig te houden. Urodynamische tests kunnen ook zien of uw blaas is het hebben van abnormale contracties die lekken veroorzaken. Een zorgverlener kan deze tests bestellen als er bewijs is dat je een soort van schade aan de zenuwen.

Cystoscopie. Cystoscopie is een procedure die een buisvormige instrument gebruikt om te kijken in de plasbuis en de blaas. Cystoscopie wordt uitgevoerd door een arts in het kantoor van een zorgverlener’s, poliklinische faciliteit, of ziekenhuis met plaatselijke verdoving. In sommige gevallen, sedatie en regionale of algemene anesthesie nodig. Cystoscopie kan worden gebruikt om te zoeken naar zwelling, roodheid, en andere tekenen van infectie.

Urineweginfectie behandeld met antibiotica dat de bacteriën die de infectie kan doden. De voorgeschreven antibioticum is afhankelijk van de soort bacterie die uw UTI. Sommige antibiotica kunnen worden uitgesloten als u allergisch bent voor hen. Vertel uw arts als u allergisch bent voor geneesmiddelen zijn.

U kan nodig zijn om antibiotica voor een paar dagen of 7 dagen of langer duren. De duur van de behandeling is afhankelijk van een aantal factoren

Volg de instructies van uw zorgverzekeraar zorgvuldig en volledig bij het nemen van antibiotica.

Wie krijgt UTIs?

Het drinken van veel vocht en plassen vaak zal de genezing te versnellen. Indien nodig, kunt u verschillende medicijnen in te nemen om de pijn van een UTI te verlichten. Een verwarming pad op de rug of buik kan ook helpen.

nieren en blaas ultrageluid; plassen cystourethrogram; computertomografie (CT-scan); magnetische resonantie imaging (MRI); radionuclide scan; urodynamica; cystoscopie

Zijn UTIs serieus?

Voor de meeste mensen, is het antwoord nee. Maar ongeveer een op de vijf jonge vrouwen die een UTI zal een ander te hebben. Sommige vrouwen hebben drie of meer UTI jaar. Mannen zijn minder waarschijnlijk dan vrouwen om een ​​eerste UTI hebben. Maar zodra een man een UTI, is hij waarschijnlijk naar een andere hebben, omdat bacteriën diep kan verbergen in prostaatweefsel. Iedereen die diabetes of een probleem dat maakt het moeilijk om te plassen kan herhalen infecties heeft. Als u herhaalde infecties, kan uw zorgverlener u doorverwijzen naar een uroloog. Praat met uw zorgverzekeraar of uroloog over speciale behandeling plannen. Bijvoorbeeld, moet u wellicht antibiotica te nemen voor een langere periode van tijd om te voorkomen dat te herhalen infecties. Sommige patiënten met frequente UTIs krijgen een voorraad antibiotica worden gestart bij het eerste teken van infectie. Zorg ervoor dat u begrijpt en volg de instructies van uw zorgverlener of uroloog geeft.

Naast het nemen van antibiotica, het veranderen van een aantal van uw dagelijkse gewoonten en levensstijl keuzes kan helpen voorkomen dat u herhalen urineweginfecties.

Het drinken van veel vocht kan helpen spoelen bacteriën uit uw systeem. Water is het beste. De meeste mensen moeten proberen om zes tot acht 8-ounce glazen per dag. Praat met uw arts als u de aanbevolen hoeveelheid niet kan drinken als gevolg van andere gezondheidsproblemen, zoals urine-incontinentie, urinaire frequentie, of nierfalen.

Urineren vaak en wanneer je voor het eerst de drang voelen. Bacteriën kunnen groeien als urine blijft in de blaas te lang. Urineren kort na de seks om bacteriën die je urinebuis tijdens de seks zou hebben gesloten weg te spoelen. Het drinken van een glas water zal ook helpen flush bacteriën weg.

Na het gebruik van het toilet, altijd vegen van voren naar achteren. Deze stap is het belangrijkste na de stoelgang te houden van het krijgen bacteriën in de urinebuis.

Draag katoenen ondergoed en loszittende kleding, zodat de lucht het gebied rond de plasbuis droog kan houden. Vermijd nylon ondergoed en strakke jeans, die val vocht en hulp bacteriën kunnen groeien.

Wat zijn de tekenen en symptomen van een urineweginfectie?

Voor vrouwen, met behulp van een diafragma of zaaddodend middel voor anticonceptie kan leiden tot urineweginfecties door het verhogen van de groei van bacteriën. Als je problemen hebt met UTIs, probeer dan over te schakelen naar een nieuwe vorm van geboortebeperking. Smering condooms of zaaddodend condooms te verhogen irritatie, die kunnen helpen de bacteriën groeien. Overwegen over te schakelen naar condooms zonder zaaddodend middel of met een nonspermicidal smeermiddel.

Hoe worden UTIs vastgesteld?

Hoe worden urineweginfecties behandeld?

Zal UTIs terugkomen?

Het National Institute of Diabetes en spijsvertering en Kidney Diseases ernment) en andere componenten van theernment ernment) uit te voeren en steun het onderzoek naar een groot aantal ziekten en aandoeningen.

Wat zijn, en zijn ze geschikt voor u ?; maken deel uit van het klinisch onderzoek en in het hart van alle medische vooruitgang. kijken naar nieuwe manieren om te voorkomen, op te sporen, of behandeling van de ziekte. Onderzoekers ook gebruiken om te kijken naar andere aspecten van de zorg, zoals het verbeteren van de kwaliteit van leven voor mensen met chronische ziekten. Zoek uit of precies bij u passen.

Wat zijn open ?; die momenteel open en werven kan worden bekeken op www.ClinicalTrials.

Deze informatie kan content over medicatie en, wanneer genomen zoals voorgeschreven, de voorwaarden ze behandelen bevatten. Toen voorbereid, deze inhoud onder de meest actuele gegevens beschikbaar. Voor updates of voor vragen over medicijnen, contact opnemen met de Amerikaanse Food and Drug Administration gratis op 1-888-INFOernment (1-888-463-6332) of bezoek wwwernment. Raadpleeg uw zorgverzekeraar voor meer informatie.

Hoe kan ik voorkomen herhaal urineweginfecties?

Theernment danken; Anthony J. Schaeffer, M.D. voorzitter, afdeling Urologie Northwestern University Medical School, Betsy Foxman, Ph.D. Universitair hoofddocent Afdeling Epidemiologie School of Public Health Universiteit van Michigan, Elaine Tracy, R.N. Baylor College of Medicine

Punten om te onthouden

uitspraak Guide

Brood voor de stad gratis kliniek in Washington, DC, voor het vergemakkelijken van field-testen van de originele versie van deze publicatie.

september 2013