wat is cardiomyopathie?

Cardiomyopathie verwijst naar ziekten van de hartspier. Deze ziekten hebben vele oorzaken, symptomen en behandelingen.

In cardiomyopathie, raakt de hartspier vergroot, dik of stijf. In zeldzame gevallen is het spierweefsel in het hart vervangen door littekenweefsel.

Zoals cardiomyopathie verergert, het hart zwakker. Het is minder in staat om bloed door het lichaam en handhaven van een normale elektrische ritme. Dit kan leiden tot hartfalen of onregelmatige hartslag genoemd aritmie. Op zijn beurt kan hartfalen fluïdum veroorzaken op te bouwen in de longen, enkels, voeten, benen of de buik.

Overzicht

De verzwakking van het hart kan ook andere complicaties, zoals hartklep problemen.

vooruitzicht

De aard van de cardiomyopathie zijn

Cardiomyopathie kan worden verworven of geërfd. “Verworven” betekent dat je niet geboren met de ziekte, maar je ontwikkelen als gevolg van een andere ziekte, aandoening of factor. “Overgenomen” betekent dat je ouders geslaagd het gen voor de ziekte aan u. Vaak is de oorzaak van cardiomyopathie onbekend.

Cardiomyopathie kunnen mensen van alle leeftijden beïnvloeden. Echter, mensen in bepaalde leeftijdsgroepen eerder bepaalde cardiomyopathie. Dit artikel richt zich op cardiomyopathie bij volwassenen.

Sommige mensen die cardiomyopathie hebben geen tekenen of symptomen en behoeven geen behandeling. Voor andere mensen is de ziekte ontwikkelt zich snel, symptomen ernstig zijn, en ernstige complicaties optreden.

Behandelingen voor cardiomyopathie omvatten veranderingen in levensstijl, medicijnen, chirurgie, implantaten om ritmestoornissen te corrigeren, en een niet-chirurgische procedure. Deze behandelingen kunnen de symptomen te bestrijden, complicaties, en stoppen met de ziekte erger wordt.