wat is chemotherapie voor borstkanker?

Chemotherapie is een chemische stof of groep van stoffen, die de groei van kankercellen te stoppen. Chemotherapeutica kan intraveneus worden toegediend, oraal, of een combinatie van beide. Er zijn vele chemotherapie geneesmiddelen voor de behandeling van borstkanker.

Toen Elizabeth Edwards maart aangekondigd dat haar borstkanker was teruggekeerd, haar collega’s – andere overlevenden van borstkanker – uitgedrukt een scala van emoties. Bovenaan de lijst was empathie voor Edwards, bij wie de kanker was uitgezaaid naar haar botten. Er was ook trots op haar moed: Ze koos open en eerlijk zijn over een intens persoonlijke gezondheid probleem te zijn. Anderen zagen zich herbeleven hun eigen diagnoses. En, natuurlijk, veel kon het niet helpen, maar weg te geven aan knagen zorgen te maken over hun eigen gezondheid. Edwards ‘aankondiging …

Chemotherapie kan ook worden gegeven als de belangrijkste behandeling van vrouwen die kanker is uitgezaaid naar andere delen van het lichaam buiten de borst en lymfeklieren.

BRON; borstkanker; van het College van Artsen: “Oncologie: Breast Cancer, National Cancer Institute.