wat is een hartaanval?

Een hartaanval gebeurt wanneer de stroom van zuurstofrijk bloed naar een deel van de hartspier plotseling verstopt raakt en het hart kan geen zuurstof krijgen. Als de bloedstroom niet snel wordt hersteld, het deel van de hartspier begint te sterven.

Hartaanval behandeling werkt het beste wanneer het gegeven direct na symptomen voordoen. Als u denkt dat u of iemand anders is het hebben van een hartaanval, zelfs als je niet zeker bent, bel 9-1-1 meteen.

Hartaanvallen vaakst optreden als gevolg van coronaire hartziekte (CHD), ook wel coronaire hartziekte. CHD is een aandoening waarbij een wasachtige stof genaamd plaque opbouwt binnen de kransslagaders. Deze slagaders leveren zuurstofrijk bloed naar je hart.

Overzicht

Wanneer plaque bouwt in de slagaders, wordt de aandoening, de zogenaamde atherosclerose. De opbouw van plaque gebeurt gedurende vele jaren.

Hart met Muscle Schade en een verstopte slagader

Uiteindelijk kan een gebied van plaque (openbreken) in een slagader. Dit veroorzaakt een bloedstolsel vormen op het oppervlak van de plaat is. Als de stolsel groot genoeg is, kan grotendeels of volledig blokkeren bloedstroom door een kransslagader.

Als de blokkering niet snel wordt behandeld, het deel van de hartspier gevoed door de slagader verliest haar. Gezond hartweefsel wordt vervangen door littekenweefsel. Deze hartschade kan niet duidelijk zijn, of het kan ernstige of langdurige problemen.

Een minder voorkomende oorzaak van een hartaanval is een ernstige spasmen (aanscherping) van een kransslagader. De spasmen snijdt bloedstroom door de slagader. Spasmen kunnen optreden in kransslagaders die niet worden beïnvloed door atherosclerose.

Hartaanvallen kan worden geassocieerd met of leiden tot ernstige gezondheidsproblemen, zoals hartfalen en levensbedreigende aritmieën.

Hartfalen is een aandoening waarbij het hart niet genoeg bloed te pompen naar behoefte van het lichaam aan. Ritmestoornissen zijn onregelmatige hartslag. Ventriculaire fibrillatie is een levensbedreigende ritmestoornis dat de dood kan veroorzaken als niet meteen behandeld.

Waarnemend snel bij de eerste tekenen van een hartaanval symptomen kan uw leven redden en de schade te beperken tot je hart. De behandeling werkt het beste wanneer het gegeven direct na symptomen voordoen.

Veel mensen zijn niet zeker wat er mis is wanneer ze met symptomen van een hartaanval. Enkele van de meest voorkomende waarschuwing symptomen van een hartaanval voor zowel mannen als vrouwen zijn

Andere mogelijke symptomen van een hartaanval omvatten

Niet alle hartaanvallen beginnen met de plotselinge, verpletterende pijn op de borst, die vaak op tv of in de films, of andere veel voorkomende symptomen zoals pijn op de borst wordt getoond. De symptomen van een hartaanval kan variëren van persoon tot persoon. Sommige mensen kunnen weinig klachten te hebben en zijn verbaasd om te leren dat ze een hartaanval gehad. Als u al een hartaanval hebben gehad, kunnen uw symptomen niet hetzelfde voor een ander te zijn.

Als u denkt dat u of iemand anders kan hebben symptomen van een hartaanval of een hartaanval, doe het niet negeren of schamen om hulp te roepen. Bel 9-1-1 voor spoedeisende medische zorg. Waarnemend snel kan uw leven redden.

Rijd niet naar het ziekenhuis of laat iemand anders je rijdt. Bel een ambulance, zodat medisch personeel levensreddende behandeling kan beginnen op de weg naar de eerste hulp. Neem een ​​nitroglycerine pil als uw arts dit type van behandeling heeft voorgeschreven.

Beschrijft hoe een hartaanval gebeurt en dat de meeste hartaanvallen als gevolg van coronaire hartziekte. Laat zien wat er gebeurt in het hart tijdens een hartaanval. Beschrijft de symptomen van een hartaanval en vertelt u wat u moet doen als zich symptomen voordoen.

Hart-en vaatziekten was niet eens op de radar Jennifer’s. En wanneer dit tv-journalist leed aan een hartaanval op de leeftijd van 36, stopte haar “dood in haar tracks.” Jennifer herinnert ons eraan hoe hart-en vaatziekten neemt te veel van onze moeders, zusters en vrienden van ons elke dag. Hoe meer we delen onze verhalen, hoe sneller we de bladzijde omslaan op hart-en vaatziekten.

The Heart Truth is een nationale campagne voor vrouwen over hart-en vaatziekten en wordt gesponsord door theernment, onderdeel van theernment.

Dit bespreekt de NHLBI’s exome Sequencing Project. Mede mogelijk gemaakt door de American Recovery and Reinvestment Act of 2009, dit project voorzien van zes awards in vijf academische instellingen om genetische verbindingen met hart-, long-, en bloedziekten identificeren. Individuele studies zullen kritische gezondheidsproblemen, zoals een hartaanval, beroerte, COPD (chronische obstructieve longziekte), een hoog cholesterolgehalte, hoge bloeddruk, overgewicht en obesitas, en anderen aan te pakken.

Voor meer informatie, bezoek www.hearttruth of Health onderwerpen Heart Attack en hart-en vaatziekten bij vrouwen artikelen.

Wacht niet langer – Hulp snel

In een studie gepubliceerd online vandaag in de New England Journal of Medicine, vonden de onderzoekers dat reanimatie (CPR) toegediend door middel van dringende medische diensten (EMS) aanbieders volgende plotselinge hartstilstand die hartmassage gecombineerd met onderbrekingen voor ventilatie resulteerde in langere overleving tijden en kortere ziekenhuis blijft dan CPR die continue hartmassage gebruikt.

Wanneer een hartaanval gebeurt, kunnen eventuele vertragingen in de behandeling dodelijk zijn.

Het kennen van de waarschuwing symptomen van een hartaanval en welke maatregelen u kunt uw leven of iemand anders te redden.

De NHLBI heeft een nieuwe reeks informatieve, gemakkelijk te lezen hartaanval materialen om het publiek beter te begrijpen van de feiten over hartaanvallen en hoe snel om een ​​leven te redden om te handelen gemaakt.

Klik op de links naar de NHLBI nieuwe hartaanval materialen te downloaden of te bestellen

“Do not Take a Chance met een hart aanval: Ken de feiten en de Wet snel” (ook beschikbaar in het Spaans)

Message Related Director’s

“Heart Attack: Ken de symptomen. Actie ondernemen.”

“Leer Wat een hartaanval Feels Like-It Could uw leven redden”