Wat is een migraine met aura?

Er is het weer – dat ondraaglijke pijn in je hoofd van een migraine. De pijn alleen is genoeg om je te stoppen van het uitvoeren van uw dagelijkse activiteiten. Maar nog voordat de hoofdpijn begint, merk je vreemde symptomen zoals duizeligheid, geluid in uw oren, het zien van zigzag lijnen, en zijn gevoelig voor licht.

“Migraine met aura” is een relatief nieuwe naam voor de minder voorkomende vorm van migraine. Aura verwijst naar gevoelens en symptomen die u binnenkort merken voordat de hoofdpijn begint. Deze vroege symptomen worden ook wel een prodroom.

Wetenschappers zijn niet zeker wat migraine veroorzaakt met aura. Men denkt dat ten minste twee chemicaliĆ«n in de hersenen – serotonine en dopamine – een rol spelen. Volgens de theorie, er iets mis gaat in de manier waarop deze chemische stoffen te regelen hersenfunctie. Dit kan de hersenen en het immuunsysteem van het lichaam op overdreven veroorzaken. Wanneer dit gebeurt, een stroom van immuunrespons cellen stroomt door de bloedvaten naar de hersenen. bloedvaten van de hersenen te openen breder aan deze cellen tegemoet te komen. Nog meer chemische stoffen vrij te helpen bij de controle spieren van de schepen. De schepen open en samentrekken. Een ernstige, vaak kloppend hoofdpijn resulteert.

Factoren verdacht van het veroorzaken van migraine met aura omvatten genetica en overgewicht. Stoffen, gedrag en omgeving kan leiden tot migraine, als goed. Het is bekend dat migraine vaak in de familie. Ze beginnen vaak in de kindertijd en verergeren tot de adolescentie. Hoewel er meer jongens dan meisjes migraine, meer volwassen vrouwen dan volwassen mannen hebben migraine. Tijd, het aantal migraine verminderen en ze minder vaak voor na de leeftijd 50.

Wat de oorzaak ook, het goede nieuws is dat – hoewel pijnlijke – migraine met aura zijn niet levensbedreigend.

Migraine met aura goed voor minder dan 20% van alle migraine. Maar dat is een schrale troost als je bent degene die het slachtoffer valt op deze pijnlijke hoofdpijn.