Wat is eierstokkanker?

Eierstokkanker gebeurt als cellen die niet normaal groeien in één of beide eierstokken. De eierstokken zijn twee kleine klieren, aan weerszijden van de baarmoeder. Ze produceren vrouwelijke geslachtshormonen en op te slaan en laat eieren (eicellen).

Dit onderwerp gaat over epitheliale eierstokkanker. Dit is kanker die groeit in het weefsel dat de eierstokken. Het is de meest voorkomende vorm van eierstokkanker en komt meestal voor bij vrouwen voorbij de menopauze.

Experts weten niet precies wat de oorzaak van eierstokkanker. Maar ze weten wel dat DNA veranderingen een rol spelen in vele vormen van kanker.

Symptomen van eierstokkanker omvatten

Deze symptomen kunnen vaak voor bij vrouwen die geen eierstokkanker hebben zijn. Maar als deze symptomen zijn nieuw voor u, en ze gebeuren bijna dagelijks gedurende 2 tot 3 weken, moet u een arts te zien.

Soms is de arts kan een knobbeltje voelt in of op een eierstok tijdens een routine bekken examen. Vaak is een knobbeltje kan worden gezien tijdens een echografie. Meeste brokken niet kanker.

Als uw arts denkt dat u mogelijk eierstokkanker hebt, kunt u een bloedonderzoek genoemd CA-125 (kanker antigeen 125) hebben. Te veel CA-125 in uw bloed kan een teken zijn van eierstokkanker. Maar te veel CA-125 in het bloed kan vele oorzaken, zoals de menstruele cyclus, endometriose en vleesbomen.

De enige manier om zeker te weten dat een vrouw heeft eierstokkanker is met biopten genomen tijdens de operatie. Weefsel monsters naar een laboratorium worden gestuurd om te zien of ze bevatten kanker.

Chirurgie is de belangrijkste behandeling. De arts zal alle tumoren die hij of zij kan zien verwijderen. Dit betekent meestal het nemen van een of beide eierstokken. Het kan ook betekenen dat het afsluiten van de eileiders en baarmoeder. Chemotherapie is vaak onderdeel van de behandeling. Het kan worden toegediend vóór en na de operatie.

Als je erachter dat je kanker hebt, kun je veel emoties te voelen en kunnen wat hulp coping-nodig. Praten met andere vrouwen die gaan door het zelfde ding kan helpen. Uw arts of uw lokale tak van de Cancer Society kan u helpen bij een steungroep te vinden.

Recente, frequent opgeblazen gevoel; Pijn in de buik of het bekken; Trouble het eten, of snel vol gevoel; Urine-problemen, zoals een dringende behoefte om te plassen of urineren vaker dan normaal.