wat is hartklep ziekte?

Hartklepziekten treedt op als een of meer van hartkleppen niet goed werken. Het hart heeft vier kleppen: de tricuspid, pulmonale, mitralisklep en de aortaklep.

Deze kleppen hebben weefsel flappen die open en dicht bij elke hartslag. De flappen zorg ervoor dat het bloed stroomt in de goede richting door je hart vier kamers en de rest van je lichaam.

Aangeboren afwijkingen, leeftijd-gerelateerde veranderingen, infecties of andere omstandigheden kan een of meer van uw hartkleppen veroorzaken niet volledig openen of om bloed lekken terug in de hartkamers te laten. Dit kan je hart harder werken en invloed hebben op haar vermogen om bloed rond te pompen.

Overzicht

Aan het begin van elke hartslag, bloed terugkomst van het lichaam en de longen vult de atria (de kern twee bovenste kamers). De mitrale en tricuspide kleppen bevinden zich aan de onderkant van deze kamers. Zoals het bloed opbouwt in de atria, deze kleppen open om bloed te stromen in de ventrikels (het hart van de twee onderste kamers).

vooruitzicht

Na een korte vertraging, omdat de ventrikels begint te contracteren, de mitralisklep en tricuspidalisklep gesloten stevig vast. Dit voorkomt dat bloed terugstroomt in de atria.

Zoals de ventrikels zich samentrekken, ze pompen bloed door de longen en de aortaklep. De pulmonale klep opent zodat bloed uit de rechterventrikel te stromen in de longslagader. Dit draagt ​​slagader bloed naar de longen om zuurstof.

Tegelijkertijd, de aortaklep open zodat bloed uit het linkerventrikel te stromen in de aorta. De aorta vervoert zuurstofrijk bloed naar het lichaam. Omdat de ventrikels ontspannen, de longen en aorta kleppen gesloten stevig vast. Dit voorkomt dat bloed terugstroomt in de ventrikels.

Voor meer informatie over hoe het hart pompt bloed en gedetailleerde animaties, gaat u naar de Gezondheid Onderwerpen Hoe het hart werkt artikel.

oprispingen, stenose, en atresia: hartkleppen kunnen drie fundamentele soorten problemen.

Regurgitatie of terugstroom, treedt op als een klep niet goed heeft afgesloten. Bloed lekken terug in de kamers in plaats van stromen naar voren door het hart of in een slagader.

In de Verenigde Staten, terugstroming is meestal door verzakking. “Verzakking” is wanneer de kleppen van de klep flop of puilen weer in een bovenste hartkamer tijdens een hartslag. Verzakking treft vooral de mitralisklep.

Stenose treedt op als de flappen van een klep dikker, verstijven of samensmelten. Dit voorkomt dat de hartklep uit volledig opening. Daardoor stroomt niet genoeg bloed door de klep. Sommige kleppen kunnen zowel stenose en terugstroom problemen.

Atresie sprake wanneer hartklep mist een opening voor bloed te passeren.

Sommige mensen worden geboren met hartklep-en vaatziekten, terwijl anderen krijgen het later in het leven. Hartklep ziekte die zich ontwikkelt voor de geboorte wordt genoemd aangeboren hartklep-en vaatziekten. Aangeboren hartklep ziekte kan alleen of met andere aangeboren hartafwijkingen voorkomen.

Aangeboren hartklep ziekte gaat vaak gepaard met long- of aortaklep die niet goed te vormen. Deze kleppen kunnen niet genoeg weefsel flappen, kunnen zij de verkeerde afmeting of vorm zijn, of kunnen zij een opening waardoorheen bloed kan stromen goed ontbreken.

Verworven hartklep-en vaatziekten gaat meestal aorta of mitralis kleppen. Hoewel de kleppen normale aanvankelijk problemen ontwikkelen in de tijd.

Zowel aangeboren en verworven hartklep ziekte kan stenose of terugstroom veroorzaken.

Veel mensen hebben hartklep gebreken of ziekte, maar hebben geen symptomen. Voor sommige mensen is de aandoening blijft grotendeels hetzelfde gedurende hun hele leven en geen problemen veroorzaken.

Voor andere mensen, hartklep ziekte langzaam erger totdat de symptomen te ontwikkelen. Als dit niet behandeld wordt, kan geavanceerde hartklep ziekte hartfalen, beroerte, bloedstolsels, of de dood veroorzaken als gevolg van plotselinge hartstilstand (SCA).

Op dit moment kan geen medicijnen genezen hartklep-en vaatziekten. Echter, veranderingen in levensstijl en medicijnen verlichten veel van de symptomen en complicaties.

Deze behandelingen kunnen ook het risico op een levensbedreigende aandoening, zoals een beroerte of SCA verlagen. Uiteindelijk, kan het nodig zijn om uw defecte hartklep gerepareerd of vervangen.

Sommige soorten van aangeboren hartklep-en vaatziekten zijn zo ernstig dat de klep wordt gerepareerd of vervangen tijdens de kinderschoenen, de kindertijd, of zelfs voor de geboorte. Andere soorten kunnen niet tot problemen van middelbare leeftijd of ouder veroorzaken, of helemaal niet.