Wat is lymfoom?

Lymfoom kanker die begint in infectiebestrijdende cellen van het immuunsysteem, lymfocyten genoemd. Deze cellen zijn in de lymfeklieren, milt, thymus, het beenmerg en andere lichaamsdelen. Wanneer u lymfoom, lymfocyten veranderen en groeien uit de hand.

importan; Het is mogelijk dat de belangrijkste titel van het verslag van de ziekte van Hodgkin is niet de naam die u verwacht. Kijk dan op de synoniemen Vermelding aan de alternatieve naam (namen) en wanorde onderverdeling (s) die in dit verslag te vinden.

Non-Hodgkin en Hodgkin lymfoom elk invloed op een ander soort van lymfocyten. Elk type lymfoom groeit met een andere snelheid en reageert anders op de behandeling.

Hoewel lymfoom kanker, is het zeer te behandelen. Veel gevallen zelfs genezen. Uw arts kan u helpen de juiste behandeling voor uw type van de ziekte te vinden.

Lymphoma verschilt van leukemie. Elk van deze vormen van kanker begint in een ander type cel.

Lymfoom is niet hetzelfde als lymfoedeem, die een vochtophoping die vormen onder de huid wanneer lymfeklieren beschadigd.

Non-Hodgkin: De meeste mensen met lymfoom hebben dit type; Hodgkin

Wetenschappers weten niet wat de oorzaak van lymfoom in de meeste gevallen.

Je zou meer kans om het als je

Waarschuwing tekenen dat je lymfoom zou kunnen hebben omvatten

Veel van deze symptomen kunnen ook tekenen van andere ziekten. Raadpleeg uw arts om uit te vinden voor zeker als u lymfoom.