Wat Is Melanoom eruit?

Melanoom is een vorm van kanker die begint in melanocyten (cellen die de melanine pigment maken). Hieronder zijn foto’s van melanoom die gevormd op de huid. Melanoom kan ook vanuit het oog, de darm of andere gebieden van het lichaam met gepigmenteerde weefsels.

Vaak het eerste teken van melanoom is een verandering in de vorm, kleur, grootte, of gevoel van een bestaande moedervlek. Evenwel melanoom ook als een nieuwe mol. Mensen moeten hun arts vertellen als ze eventuele wijzigingen op de huid te merken. De enige manier om melanoom te diagnosticeren is om weefsel te verwijderen en controleer het voor kankercellen.

Denken van “ABCDE” kan je helpen herinneren wat te zoeken

Melanomen kunnen sterk variëren in hoe ze eruit zien. Veel alles van de ABCDE functies. Echter, sommige veranderingen of abnormale gebieden slechts één of twee van de ABCDE eigenschappen vertonen.

In meer gevorderde melanoom, kan de structuur van de mol wijzigen. De huid aan de oppervlakte kan breken en kijken geschraapt. Het is misschien moeilijk of klonterig geworden. Het oppervlak kan sijpelen of bloeden. Soms is het melanoom is jeukende, teder, of pijnlijk.

Een grote, asymmetrisch melanoom met een ongelijke kleur en onregelmatige grens

Een grote, asymmetrische melanoom die meer dan 10 mm (ongeveer 1/2 inch) breed

Een melanoom met ongelijke kleur, een onregelmatige grens, en een schilferige of schilferige gebied

Een melanoom met een onregelmatige rand

Een melanoom met ongelijke kleur en een onregelmatige grens