wat is warmte-uitslag? wat de oorzaken van warmte-uitslag?

Warmte-uitslag – ook wel stekelige warmte of Miliaria – is een veel voorkomende aandoening waarbij delen van de huid te voelen stekelige of steken als gevolg van oververhitting. Warmte-uitslag ziet eruit als kleine bultjes omringd door een zone van rode huid. Het komt meestal bekleed lichaamsdelen, zoals de rug, buik, nek, borst, lies of oksels en wordt gewoonlijk beter wanneer de huid wordt afgekoeld.

Warmte-uitslag komt het meest voor in warme, vochtige omstandigheden. Het is het meest voor bij baby’s. Actieve mensen, pasgeborenen in couveuses, en bedlegerige patiĆ«nten met koorts zijn ook meer kans om warmte-uitslag te krijgen.

Tips om de baby’s huid gezond

Warmte-uitslag begint met overmatige transpiratie, gewoonlijk in een warme, vochtige omgeving. De kanalen van de zweetklieren in de huid verstopt raken. Dit veroorzaakt het zweet te lekken in het omringende weefsel, waardoor irritatie en roodheid. U mag de stekelige of stekend, sensatie die zijn naam geeft aan deze voorwaarde te voelen.

BRONNEN

CDC: “Heat Stress.”

The Merck Manual Gezondheid van het huis Handbook: “Stekelige Heat.”

Ely, J. Family Physician, 15 maart 2010.

O’Connor, N. Family Physician, 1 januari 2008.

Habif, T. Klinische Dermatologie, 5 ed, Mosby, 2010.

Haal alles uit uw huidverzorging routine om nu te kijken jonger.

Look Good in Every Phot; Hoe de zorg voor de droge, Red Ski; Verrassende manieren om Wrinkle Reduce; Verban de Bags Under Your Eyes