Wat kan ik doen om mijn ra onder controle te krijgen?

Je bent momenteel leest content voor mensen met RA die vandaag slechter voelen. Als dit niet beschrijven hoe je je voelt, ga hier om inhoud voor u te vinden.

Reumatoïde artritis (RA) kan zelfs eenvoudige taken uitdagend te maken. Zelfs als je alles goed doet, kan je nog steeds pijn en stijfheid enkele dagen. De behandeling kost tijd en vaak moet een beetje fine-tuning. Het helpt als je jezelf deze vragen

Het is belangrijk om uw geneesmiddel op hetzelfde tijdstip iedere dag. Dit helpt u een constant, effectief niveau van de geneeskunde in uw lichaam te houden. Het overslaan van doses kan een flare veroorzaken.

Als je net bent begonnen met disease modifying medicijnen zoals methotrexaat, in gedachten houden dat het weken of zelfs maanden kan duren om de volledige voordelen te voelen. Probeer geduldig te zijn en geven de medicijnen een kans om echt te werken.

Als u een verstoorde maag of andere bijwerkingen, bel dan met uw arts. Er zijn vaak dingen die je kunt doen om bijwerkingen te verlichten.

Als ze gebruikt om te werken en lijken niet meer te helpen, vraag dan uw arts wanneer u nodig hebt om een ​​verandering te maken. Sommige disease modifying medicijnen kunnen minder effectief met de tijd.

Uw arts kan een ander recept suggereren of voeg een ander type geneesmiddel, zoals een “biologische” drug, om uw behandeling.

De medicijnen die worden gebruikt voor de behandeling van RA kan het immuunsysteem van uw lichaam verzwakken. Dit helpt vertragen de ziekte, maar kan groter risico op infecties, evenals lever- en nierproblemen maken.

Je moet regelmatig controleren en bloedonderzoek om te controleren hoe RA invloed op je lichaam. Deze tests uw arts helpen verminderen bijwerkingen van uw medicijnen en weten of uw behandeling moet worden aangepast.

Studies tonen aan dat meditatie en biofeedback lagere pijn voor sommige mensen en hen te helpen omgaan met het beter. Massage kan helpen bij het verminderen van uw pijn en stijfheid en stress. Acupunctuur is ook aangetoond dat pijn in andere omstandigheden beperken, hoewel het niet goed onderzocht voor RA. Deze methoden niet werken voor iedereen, en het is een goed idee voor het eerst met uw arts te praten, vooral als je wilt om het even welke kruiden of supplementen te nemen, omdat sommige kan invloed hebben op uw medicijnen.

Top voedingsmiddelen om u te helpen goed te leven met RA.

U \ ‘ll vinden tips en trucs, evenals het laatste nieuws en onderzoek op het RA.

Uw behandeling lijkt goed te werken. Vergeet niet om regelmatig te bewegen, gezond eten, genoeg slapen, en neem uw medicatie. Samen zullen deze dingen helpen bij de controle van uw RA.

Als u vaak minder dan 15 minuten van ochtendstijfheid, kunt u zelfs uw arts of hij wil uw dosis aan te passen. Stop niet met uw medicatie of verlagen van de dosis op uw eigen, dat wel.

Het is geweldig dat je niet veel ochtendstijfheid. U kunt nog steeds wilt uw arts te praten over uw behandeling. Zelfs als uw RA is niet actief is, soms moet je een medicijn te nemen om toekomstige gezamenlijke schade te voorkomen of om fakkels te voorkomen.

Vergeet niet om regelmatig te bewegen, gezond eten en genoeg slaap krijgt. Het verzorgen van jezelf kunt helpen om uw RA onder controle.

Praat met uw arts over uw behandeling. Als u regelmatig meer dan 15 minuten van ochtendstijfheid, kunnen u en uw arts andere medicijnen te proberen of pas uw dosis.

Het hebben van Ra betekent niet dat je genoegen moeten nemen met ‘s ochtends stijfheid en pijn in de gewrichten. Een combinatie van medicatie, regelmatige lichaamsbeweging, het eten van een gezonde voeding, voldoende slaap, en fysiotherapie, indien nodig, kan helpen om uw RA onder controle. Blijf werken met uw arts om meer feel-good dagen.

Vraag uw arts over de juiste behandeling plan voor u. Als u vaak ochtendstijfheid en pijnlijke gewrichten, kunnen medicijnen vertragen of te voorkomen dat meer gewrichtsschade. Net als alle medicijnen, ze hebben voordelen en risico’s – met uw arts te praten over wat zinvol is voor jou.

U kunt helpen uw RA onder controle door regelmatig te oefenen, het eten van een gezonde voeding en voldoende slaap. Maar als dat niet genoeg is, kunnen medicijnen meer te doen.

Het is goed dat je werkt met uw arts om uit te zoeken wat de oorzaak van uw symptomen. Veel mensen met RA voelen stijf in de ochtend, maar dat is slechts een symptoom van RA.

Uw arts zal u vragen over andere symptomen, zoals gezwollen, pijnlijke gewrichten aan beide zijden van je lichaam. Hij kan ook bloedonderzoek aanvragen, hoewel er geen één test om de diagnose RA.

Als je wel RA, zullen u en uw arts een behandelplan om verdere gewrichtsschade te stoppen en verminderen uw pijn en stijfheid te creëren.

Maak een afspraak met uw arts. Veel mensen met RA voelen stijf in de ochtend, maar dat is slechts een symptoom van RA. Je moet een arts om de juiste diagnose te krijgen en beginnen met de behandeling van uw symptomen te zien.

U kunt uw arts helpen bij het bijhouden van uw symptomen, zoals hoe lang ochtendstijfheid duurt, welke gewrichten pijnlijke of gezwollen zijn, hoe ernstig de pijn is, hoe moe je bent, en eventuele problemen die u hebt dagelijkse taken te doen.

U zult tips en trucs, evenals het laatste nieuws en onderzoek op het gebied RA te vinden.

BRONNEN

Medscape, “Reumatoïde Artritis Clinical Presentatie”

Academy of Rheumatology, “College of Rheumatology 2008 aanbevelingen voor het gebruik van niet-biologische en Biologische disease-modifying antirheumatic drugs in Reumatoïde Artritis”

Matt Iseman deelt hoe het is om een ​​komiek zijn – en een man – met RA.

Werken in NYC is hard op Sara Nas; haar pijn zo onzichtbaar voor anderen.