Wat kan ik doen om vast te stellen dunner wordend haar?

Antwoord b; Doris Day, MD

Dermatologis; New York University

Dunner wordend haar is een veel voorkomend probleem. Het is zo vaak voor bij vrouwen als in mannen. Maar helaas voor vrouwen, het is veel moeilijker te verbergen. En vrouwen niet echt de mogelijkheid om te gaan kaal en zijn trots op de manier waarop mannen soms doen. Het is dus belangrijk om te kunnen verhullen dat.

Laten we beginnen met de onderliggende oorzaken. Er zijn twee soorten van haarverlies die voorkomen bij vrouwen: littekenvorming en non-littekens. De meest voorkomende niet-littekens en neigt dit genetische en familiale zijn. Zelfs als niemand in uw familie haaruitval gehad, kan het nog steeds gebeuren met u en nog een deel van je genetische make-up.

Dus als je eenmaal dat probleem hebt, is het belangrijk om te worden beoordeeld door een dermatoloog of internist of OB / GYN. Er zijn veel artsen die de evaluaties voor u kan doen. Soms kijken we hormonale niveaus.

Vaak zelfs als het hormoon proeven terug normaal, er nog iets van een hormonale onbalans die kan voorkomen.

Mensen denken vaak dat de schildklier veranderingen kunnen leiden tot haaruitval, maar het is echt niet. Het kan je haar meer droog en breekbaar, maar meestal niet je haar uitvallen. Maar het is de moeite waard om uw schildklier gecontroleerd en om ervoor te zorgen dat alles in orde is.

Het nemen van supplementen niet echt helpen haargroei. Ik heb veel van de patiënten die biotine te nemen om hun haar te laten groeien. Maar het hoeft niet echt helpen als je niet beschikt over een biotine deficiëntie.

Biotine je haar sterker mogelijk te maken, nogmaals, alleen als je een tekort in dat gebied.

Er zijn geen andere supplementen die ik ken die hebben bewezen in de literatuur te helpen groeien haar. Echter, met een onevenwichtige voeding kan een effect hebben op je haar te hebben.

Een andere oorzaak van haaruitval zou stress. Soms als je een stress, kunt u de haaruitval te beginnen ongeveer drie maanden later te zien. Je moet nadenken over wat stress die u drie tot vier maanden eerder had kunnen hebben, want dat is over hoe lang het duurt om te laten zien.

Om haaruitval te verbergen, kunt u proberen het kammen van je haar anders, het veranderen van je kapsel, of een kleurplaat het een beetje dichter bij je eigen natuurlijke scalp of huidskleur. Gebruik meer neutrale tinten, in tegenstelling tot zeer donkere of lichte tinten. Ook zijn er poeders die u kunt toevoegen aan je haar die werken als haar expanders om je haar te lijken meer vol en dik.

Het enige wat je niet wilt doen, is om over te plagen of te verwerken van uw haar, want dan doe je het uit te trekken en het veroorzaken meer schade.

BRON

 Vraag de dermatoloog.