wat melk voor u kan doen

Michael W. Smith, MD

Diëten rijk aan melk en melkproducten helpen bij het opbouwen en onderhouden van de botmassa. Dit kan het risico van het bot-dunner ziekte osteoporose; Zuivelproducten zijn vooral belangrijk voor de gezondheid van het bot tijdens de kindertijd en adolescentie, wanneer de botmassa wordt gebouwd; Diëten die melkproducten bevatten de neiging om een ​​hogere algemene nutritionele kwaliteit hebben; Calcium -fortified voedingsmiddelen en dranken zoals soja dranken of sinaasappelsap zijn andere bronnen van calcium, maar kan geen andere noodzakelijke voedingsstoffen.

Calcium helpt bij de opbouw sterkere botten en tanden. Zuivelproducten zijn de primaire bron van calcium in het dieet. Diëten die 3 kopjes of het equivalent van melkproducten per dag leveren kunnen botmassa verbeteren. Diëten rijk aan kalium kan helpen om een ​​gezonde bloeddruk te behouden. Melkproducten, met name yoghurt en melk, om te voorzien kalium; Vitamine D functies in het lichaam om de juiste niveaus van calcium en fosfor te handhaven, teneinde zo te bouwen en onderhouden botten. Melk die is verrijkt met vitamine D is een goede bron van deze voedingsstof. Andere bronnen zijn onder andere vitamine D verrijkte yoghurt en vitamine D verrijkte kant-en-klare ontbijtgranen; Low-fat of vetvrije melkproducten bieden weinig of geen vet.

Mensen die een dieet rijk aan melk en zuivelproducten kan het risico van een lage botmassa gedurende de gehele levenscyclus te verminderen. Voedingsmiddelen in de melk groep vitale voedingsstoffen, waaronder calcium, kalium, vitamine D en eiwitten.

Het kiezen van voedsel uit de melk groep die rijk zijn aan verzadigde vetten en cholesterol kan invloed hebben op hart-en vaatziekten risico.

Diëten met veel verzadigde vetten verhogen LDL “slechte” cholesterol in het bloed. Hoog LDL cholesterol zijn beurt, verhoogt het risico op hart-en vaatziekten. Veel kaas, volle melk en producten op basis van hen zijn hoog in verzadigd vet. Om ervoor te zorgen cholesterolgehalte in het bloed gezond, beperking van de hoeveelheid van deze voedingsmiddelen je eet. Bovendien, het eten van veel vet maakt het moeilijk om te voorkomen dat meer calorieën dan nodig.

BRON: United States Department of Agriculture.

gezonde, lekkere recepten, van en goed eten magazine.

Kip, chocolade, salades, desserts, soep