wat te verwachten als je het kantoor van een reumatoloog te bezoeken

Als u op het punt om een ​​reumatoloog te zien voor de eerste keer, je bent op de goede weg. Studies tonen aan hoe eerder u bent behandeld voor uw reumatoïde artritis, hoe meer kans je hebt om beter te vroeg te voelen en actief blijven langer.

Je moet je handen om te koken, schoonmaken, type, en doen zowat alles. Maar je waarschijnlijk niet veel over denken hoe belangrijk handvaardigheid is, tenzij u reumatoïde artritis (RA) of een andere vorm van artritis die je hand en vinger gewrichten aanvalt; RA is een ziekte waarbij het immuunsysteem van het lichaam zich bezighoudt met friendly fire tegen de gewrichten. Het begint vaak in uw handen voordat verspreiding naar de andere gewrichten; “De handen en de voeten worden meestal eerst getroffen, en dit zijn de gewrichten …

Reumatologen zijn als detectives op zoek naar aanwijzingen om uw pijn te verlichten en te behandelen uw conditie. Om uw nieuwe arts geven een voorsprong

Maak een tijdlijn. Ga terug zo ver als je kunt herinneren. Beschrijf uw symptomen en hoe ze hebben veranderd in de tijd.

Doe wat familie onderzoek. Welke soorten problemen in de familie? Zoek uit wat je kunt over de gezondheid van uw grootouders, ouders en eventuele broers en zussen.

Bruine zak het. Uw reumatoloog zal een lijst van uw recepten voor RA en andere gezondheidsproblemen nodig hebben, over-the-counter medicijnen zoals aspirine, wrijf-on crèmes en andere pijnstillers, vitaminen, kruiden en supplementen. Om het u gemakkelijk te maken, gooi uw medicijnen in een tas en neem ze mee.

Vraag uw andere artsen voor kopieën van uw administratie en alle testresultaten of X-stralen, en neem ze mee, ook.

Het is belangrijk om eerlijk en open met uw reumatoloog vanaf de eerste keer dat je te ontmoeten. Wees bereid om te vragen en vragen te beantwoorden. Vertel uw arts hoe je je voelt en wat je doet om te zorgen voor jezelf.

Een van de eerste vragen van de arts zal stellen is: ‘Wat brengt je hier?’ Dit is je kans om hem te vertellen hoe RA van invloed is op je leven.

Dan maak je klaar om veel vragen te beantwoorden, zoals

Sommige vragen kunnen niet lijken te zijn over reumatoïde artritis, maar uw arts heeft een goede reden om hen te vragen. Zeg hem dat als je wilt weten waarom, of als u zich ongemakkelijk voelt.