wat te verwachten tijdens het gebruik van cpap

CPAP is een langdurige behandeling. Veel mensen vragen hebben wanneer ze voor het eerst beginnen met CPAP.

Praat met uw slaapspecialist over hoe om te gaan follow vragen. Hij of zij kan een aantal vragen beantwoorden, maar uw apparatuur provider kan nodig zijn om anderen aan te pakken. Vraag uw slaapspecialist aan te bevelen een huis-apparatuur provider die veel ervaring met CPAP heeft.

Om de volledige voordelen van CPAP te bereiken, gebruik het elke keer dat je slaapt-tijdens dutjes en ‘s nachts. De meeste mensen moeten CPAP gebruiken voor ten minste 7,5 uur per nacht voor het beste resultaat.

De CPAP Machine

Aanpassen aan de CPAP machine kan enige tijd duren. Je kan vreemd voelen dragen van een masker op je gezicht ‘s nachts of het voelen van de luchtstroom. Sommige mensen voelen zich opgesloten door het masker. Als je op deze manier voelt, kan langzaam aan te passen aan het masker te helpen.

follow-Care

Ten eerste, houdt het masker tot aan je gezicht voor een korte periode in de loop van de dag. Vervolgens proberen het dragen van het met de riemen voor korte periodes. Voeg vervolgens de slang.

Ademhaling met een machine voelt niet natuurlijk. Als uw machine heeft een “ramp” functie, kunt u deze gebruiken om langzaam “opvoeren” van een lagere luchtdruk aan de druk die nodig is om uw luchtwegen open te houden tijdens de slaap. Zodra u vertrouwd bent met behulp van CPAP tijdens de dag, probeer dan met behulp van het ‘s nachts terwijl je slaapt.

Ontspanningsoefeningen sommige mensen helpen aan te passen aan het gebruik van CPAP. Praat met uw arts over de vraag of ontspanning oefeningen die je zou kunnen helpen.

Als je problemen hebt met het aanpassen aan het masker of de CPAP machine, contact opnemen met uw apparatuur provider. Uw provider kan medewerkers die u kunnen helpen aan te passen aan CPAP te hebben. Ook kunt u een ander masker dat er minder banden of minder contact met uw huid heeft proberen.

Uw slaap specialist kan u vragen om een ​​follow-up bezoek ongeveer een maand te plannen nadat u beginnen met het gebruik CPAP. Hij of zij zal willen zien hoe goed je bent met het aanpassen van de behandeling. Daarna kunt u followup zorg om de 6 of 12 maanden.

Je slaap specialist nodig heeft om de luchtdruk instelling van uw CPAP machine als aan te passen

CPAP heeft vele voordelen. Het kan

Met CPAP, kun je sneller in slaap te vallen en wakker minder keren tijdens de nacht. De onderbrekingen van de ademhaling die kenmerkend zijn met slaapapneu niet zal verstoren uw slaap.

Studies tonen ook aan dat behandeling met CPAP is gekoppeld aan een afname gerapporteerde auto-ongevallen en bijna ongevallen. Sommige studies hebben aangetoond dat CPAP verbetert de reactietijd, concentratie, geheugen en bij mensen die behandeling gebruiken.

Veel mensen die CPAP rapport zich beter te voelen als ze eenmaal beginnen met de behandeling te gebruiken. Ze voelen zich meer attent en beter in staat om te werken tijdens de dag. Zij melden ook minder klachten van bed partners over snurken en verstoring van de slaap.

U kunt beter na de eerste nacht van het gebruik van CPAP voelen. U kunt wakker gevoel verfrist, alert, en in een betere stemming. U kunt ook minder moe tijdens de dag voelen.

Het kan echter een week tot een maand te passen aan CPAP. Sommige mensen hebben moeite in slaap te vallen toen ze voor het eerst beginnen met CPAP. Dit probleem meestal korte en verdwijnt terwijl u aanpassen aan de behandeling.

Zelfs als je een verandering niet meteen opmerken, stok met de behandeling. De voordelen zijn de moeite waard. Zodra je aan te passen aan het gebruik van CPAP, zul je beter slapen.

Slaapstoornissen en Onvoldoende slaap: verbetering van de gezondheid door onderzoek

Voordelen van CPAP