wat te verwachten van een borstonderzoek

Een borst examen door een professionele gezondheid (zoals uw arts, verpleegkundige, nurse practitioner of physician assistant) is een belangrijk onderdeel van de routine fysieke check-ups.

Screening borstkanker en andere essentiƫle Tests Alle vrouwen moeten

Je moet een klinisch borstonderzoek hebben alle 1-3 jaar, te beginnen op de leeftijd van 20 en ieder jaar start op de leeftijd van 40. Een klinisch borstonderzoek kan vaker worden aanbevolen als je een sterke familiegeschiedenis van borstkanker.

Borstexamens zijn het best uitgevoerd spoedig na uw menstruatie eindigt, omdat je borsten niet zo mals zal zijn en gezwollen als tijdens je menstruatie. Dit maakt het gemakkelijker om ongebruikelijke veranderingen te detecteren. Als u bent gestopt met menstrueren, plannen het jaarlijkse examen op een dag die voor u gemakkelijk te onthouden, zoals uw verjaardag.

Voordat uw borst examen, zal uw zorgverzekeraar u vragen gedetailleerde vragen over uw gezondheid van de geschiedenis, met inbegrip van uw menstruatie en zwangerschap geschiedenis. Vragen kunnen zijn welke leeftijd je begonnen bent met menstrueren, als je kinderen hebt, en hoe oud je was toen je eerste kind werd geboren.

Een grondige borstonderzoek wordt uitgevoerd. Voor het examen, je uitkleden van de taille. Uw zorgverzekeraar zal kijken naar je borsten voor veranderingen in de grootte, vorm of symmetrie. Uw provider kan u vragen om je armen boven je hoofd te tillen, leg je handen op je heupen of voorover leunen. Hij of zij zal uw borsten onderzoeken op eventuele veranderingen van de huid, waaronder uitslag, kuiltjes, of roodheid. Dit is een goede tijd om te leren hoe je een zelfonderzoek van de borsten te doen als je niet al weet hoe.

Zoals u lag op je rug liggen met je armen achter je hoofd, zal uw zorgverzekeraar uw borsten met de kussentjes van de vingers te onderzoeken om brokken of andere veranderingen op te sporen. Het gebied onder beide armen zal worden onderzocht.

Uw zorgverzekeraar zal druk voorzichtig rond je tepel te controleren op eventuele ontlading. Als er ontlading, kan een monster worden verzameld voor onderzoek onder een microscoop.

Klinische examens en borst zelfbewustzijn zijn belangrijke methodes van vroege opsporing van borstkanker en moet worden uitgevoerd samen met mammografie. Alle drie van deze methoden bieden complete borstkankerscreening.

BRON

The Cleveland Clinic: “klinisch borstonderzoek.”