wat te verwachten vóór cardioversie

U kunt meestal geen eten of een drankje voor ongeveer 12 uur voordat cardioversie (als uw arts adviseert).

Je bent op een hoger risico voor gevaarlijke bloedstolsels tijdens en na een cardioversie. De procedure kan losraken bloedstolsels ten gevolge van een aritmie gevormd.

Uw arts kan anticlotting geneeskunde aan gevaarlijke stolsels te voorkomen voorschrijven. Hij of zij kan u adviseren om dit geneesmiddel gedurende enkele weken voor en na de cardioversie procedure.

Om erachter te komen of u moet anticlotting geneeskunde, zou je transesophageal echocardiografie (TEE) voor de cardioversie hebben. TEE is een bijzondere vorm van ultrageluid. Een echografie is een test die geluidsgolven gebruikt om te kijken naar de organen en structuren in het lichaam.

TEE gaat om een ​​flexibele buis met een apparaat bij de tip die geluidsgolven stuurt. Uw arts zal de slang te begeleiden in je keel en in je slokdarm (de passage leidt van je mond naar je maag). Je krijgt medicijnen om u te laten slapen tijdens de procedure.

Uw arts zal de buis dicht bij je hart te plaatsen, en de geluidsgolven zullen foto’s van uw hart te maken. Uw arts zal kijken naar deze foto’s om te zien of u nog bloedstolsels.

Het TEE wordt uitgevoerd op hetzelfde moment als de cardioversie- of vlak voor de procedure. Als uw arts vindt bloedstolsels, kan hij of zij je cardioversie vertragen voor een paar weken. Gedurende deze tijd, neem je anticlotting geneeskunde.

Zelfs als er geen bloedstolsels worden gevonden, kan uw arts voorschrijven anticlotting geneeskunde tijdens en na de cardioversie om te voorkomen dat gevaarlijke vorming van bloedstolsels.

Voordat de cardioversie procedure, zult u worden gegeven medicijnen om u te laten slapen. Dit geneesmiddel kan je bewustzijn van invloed zijn als je wakker wordt. Dus, moet u regelen voor iemand om je naar huis rijden na de ingreep.