Wat u moet weten voordat je een puistje pop

Wanneer u bent staren in de spiegel en een puistje is staren terug naar je, je gaat naar de drang te krijgen. Je wilt het knijpen. Wil je echt om het te knijpen. Vooral omdat puistjes opdagen op de slechtste tijden.

Dus is het echt zo erg om een ​​puistje pop?

Ja dat is zo.

Denk aan een puistje als een kleine zak die olie, vuil en acne bacteriën houdt, zegt dermatoloog Zakiya Rice, MD, een assistent-professor aan de Emory University School of Medicine in Atlanta.

“Wat wij noemen de puist is eigenlijk het houden van de bacteriën mooi en bevatte,” zegt ze. Wanneer u buitenhuid het puistje’s doorboren, de smurrie druipt uit. Als de bacteriën in die smurrie ploetert en landen binnen andere poriën, kan het leiden tot meer puistjes.

Er is nog een risico. Poke, oogst, prik, en prod een puistje, en je kunt het puin en bacteriën te dwingen nog dieper in de huid. U kunt ook nieuwe soorten bacteriën in te voeren vanaf uw vinger in de puist. Dat kan ertoe leiden dat het puistje om meer rode, ontstoken, gezwollen en besmet raken, en kan zelfs leiden tot blijvende littekens.

Bottom line: “Het is het beste om te laten een puistje lopen door de levensduur”, aldus Rice.

alleen gelaten, zal een smet zichzelf te genezen in 3 tot 7 dagen. Kwam verkeerd, het kan hangen voor weken of zelfs leiden tot littekens.

Dermatologen en goed opgeleide schoonheidsspecialisten weten hoe je een puistje veilig pop. Ze dragen handschoenen en Lance een puistje met een steriele naald, verwijder vervolgens de inhoud met een instrument genaamd een comedo afzuigkap.

Dus, popping een puistje is best overgelaten aan de profs. Maar laten we eerlijk zijn. Soms kan het moeilijk zijn om de verleiding om de pus uit die heldere rode puist op je wang, kin of neus knijpen weerstaan.

Als je gaat om het te doen, is er een juiste manier, zegt dermatoloog Cynthia Bailey, MD, van Sebastopol, Calif.