wat uw chirurg te vragen voor een operatie

Nerveus als de grote dag nadert? Je voelt je meer ontspannen als je een ontmoeting met uw chirurg op voorhand om uw vragen beantwoord. Hij kan je vertellen wat je moet verwachten en uitleggen hoe je voor te bereiden.

Moet ik om tests te krijgen; Moet ik om bloed te geven; Zijn er bepaalde geneesmiddelen ik moet nemen; Moet ik eten of drinken te stoppen op een bepaald tijdstip?

De meeste operaties gebruikt te gebeuren in ziekenhuizen, zegt Frederick L. Greene, MD, FACS, een medisch directeur bij de Levine Cancer Institute in Charlotte, NC Nu veel worden gedaan in een “ambulante” center, wat betekent dat je niet hoeft te blijven ‘s nachts.

Vraag uw arts om u door de stappen. Zoek uit wat voor soort techniek zal worden gebruikt.

Ook vragen over de aard van de anesthesie je krijgt om je gevoelloos en pijnvrij tijdens de operatie te houden.

Een groep van professionals zorgt voor je zorgen, tijdens en na de operatie. Naast de chirurg kan er een anesthesist, verpleegkundigen, en assisteren artsen.

Todd J. Albert, MD, chirurg-in-chief van het Hospital for Special Surgery in New York, stelt u uw chirurg die er op je medisch team en hoeveel ervaring ze hebben vragen.

Zoek uit wat je moet doen om klaar te zijn. Bijvoorbeeld

Krijg meer informatie over wat je wel en niet kan doen na de ingreep. U kan nodig zijn om vrij te nemen van het werk of hulp krijgen om te zorgen voor uzelf of uw kinderen.

Denk aan zaken als

Vraag om een ​​tijdlijn. “Zoek uit wat je in staat zijn te doen op dag 1, dag 5, enz.”, Aldus Albert. Veel chirurgen hebben een factsheet met al deze genoemde dingen.

Hoe lang moet ik in het ziekenhuis; Als ik thuis ben, zal ik speciale hulp nodig, benodigdheden voor de verzorging van mijn chirurgische knippen, of medicijnen; Moet ik fysiotherapie; Wanneer zal ik voel me terug naar mijn oude zelf weer; Is er iets wat ik kan doen om mijn herstel te helpen?