wat vasculitis?

Vasculitis (vas-kyu-LI-tis) is een aandoening die een ontsteking gaat in de bloedvaten. De situatie doet zich voor als uw immuunsysteem uw bloedvaten per ongeluk. Dit kan gebeuren als gevolg van een infectie, een geneesmiddel of een andere ziekte of aandoening.

“Ontsteking” verwijst naar de reactie van het lichaam op letsel, zoals schade aan de bloedvaten. Ontsteking kan de pijn, roodheid, warmte, zwelling en verlies van functie in de aangetaste weefsels te betrekken.

In vasculitis, kan de ontsteking leiden tot ernstige problemen. Complicaties afhankelijk van welke bloedvaten, organen, of andere systemen van het lichaam worden beïnvloed.

Overzicht

Vasculitis kan elk van de bloedvaten van het lichaam beïnvloeden. Deze omvatten slagaders, aders en haarvaten. Slagaders voeren bloed van het hart naar de organen van uw lichaam. Aders vervoeren bloed van je organen en ledematen terug naar je hart. Haarvaten sluit de kleine slagaders en aders.

vooruitzicht

Als een bloedvat ontstoken is, kan het te beperken of af te sluiten. Dit beperkt of voorkomt bloedstroom door het vat. Zelden zal het bloedvat uitstrekken en verzwakken, waardoor het uitpuilen. Deze verdikking is bekend als aneurysma (AN-u-RISM).

De verstoring van de bloedstroom veroorzaakt door een ontsteking kan organen van het lichaam beschadigen. Tekenen en symptomen zijn afhankelijk van welke organen beschadigd en de omvang van de schade.

Typische symptomen van een ontsteking, zoals koorts en algemene pijn en pijn, komen vaak voor bij mensen die vasculitis hebben.

Er zijn vele soorten van vasculitis, maar over het algemeen de aandoening is zeldzaam. Als u vasculitis, de vooruitzichten is afhankelijk van

De behandeling werkt vaak goed als het vroeg is begonnen. In sommige gevallen kan vasculitis in remissie gaan. “Vermindering”: de toestand is niet actief is, maar het kan terugkomen, of “flare,” op elk moment.

Soms vasculitis is een chronische (aanhoudende) en gaat nooit in remissie. Langdurige behandeling met geneesmiddelen kan vaak de symptomen van chronische vasculitis controleren.

In zeldzame gevallen heeft vasculitis niet goed reageren op de behandeling. Dit kan leiden tot invaliditeit en zelfs de dood.

Veel is nog onbekend over vasculitis. Echter, de onderzoekers verder voor meer informatie over de aandoening en de verschillende types, oorzaken en behandelingen te leren.