wat zijn asbestgerelateerde longziekten?

Asbestgerelateerde longziekten zijn ziekten veroorzaakt door blootstelling aan asbest (als-BES-tos) vezels. Asbest is een mineraal dat in het verleden werd veel gebruikt in vele industrieën.

Asbest is opgebouwd uit kleine vezels die kunnen ontsnappen in de lucht. Toen ademde, kunnen deze vezels blijven in je longen voor een lange tijd. Indien de vezels ophopen in de longen, kunnen ze leiden tot

Asbest kunnen ook kanker bij de bekleding van de buikholte. Deze voering is bekend als het buikvlies (PER-ih-to-NE-um).

Overzicht

Tot in de jaren 1970, werd asbest op grote schaal gebruikt in vele industrieën in de Verenigde Staten. Zo werd het gebruikt om leidingen, ketels, en schepen te isoleren, te remmen, versterken cement en vuurvaste veel items, zoals gipsplaat.

vooruitzicht

Mensen die rond asbest werkte in die tijd lopen het risico voor asbest-gerelateerde longziekten. Mensen aan het hoogste risico omvatten

Asbestvezels kunnen ook worden vrijgegeven in de lucht wanneer oudere gebouwen met asbest gemaakte producten worden vernietigd. Het verwijderen van deze producten tijdens de renovatie van gebouwen kan ook asbestvezels vrijkomen in de lucht.

In het algemeen zijn rond asbest bereide producten geen gevaar zolang het asbest is bijgevoegd. Dit voorkomt dat de vezels van het krijgen in de lucht.

Mensen in de Verenigde Staten hebben minder kans op asbestgerelateerde longziekten nu omdat de minerale niet meer veel gebruikt.

Het gebruik van asbest is sterk beperkt, en de regels en normen zijn nu in de plaats van de werknemers en anderen te beschermen tegen blootstelling aan asbest. Asbest is slechts in een aantal nieuwe producten, zoals pakkingen gebruikt remmen.

Echter, veel landen nog niet het gebruik van asbest te beperken. De mensen in die landen zijn nog steeds blootgesteld aan het mineraal.

De vooruitzichten voor mensen die asbestgerelateerde longziekten kan variëren. Het is afhankelijk van welke ziekte een persoon en hoeveel het heeft de longen beschadigd.

Geen behandelingen kunnen de effecten van asbest te keren op je longen. Evenwel behandelingen de symptomen te verlichten, remmen van de voortgang van de ziekte en complicaties te voorkomen.

Als je geweest bent blootgesteld aan asbest, uw arts laten weten. Hij of zij kan u kijken op tekenen van asbest gerelateerde problemen en start met de behandeling vroeg, indien nodig. Vroege behandeling kan helpen voorkomen of vertragen complicaties.

Stoppen met roken en het maken van andere veranderingen in levensstijl kunnen mensen die een hoog risico op asbestgerelateerde longziekten helpen. Deze veranderingen in levensstijl kunnen voorkomen dat meer ernstige ziekten, zoals kanker.