wat zijn de beste bronnen van vitamine d, en moet ik nemen voedingssupplementen?

Antwoord b; Kathleen M. Zelman, MPH, LD, RD

Voedingsdeskundige, Medische Exper; Dietetic Association

De beste voedsel bronnen van nature rijk aan vitamine D zijn kabeljauw of vis lever oliën, zalm, tonijn, sardines, makreel en garnalen. Vitamine D wordt ook gevonden in eigeel, runderlever, en champignons. Verrijkte voedingsmiddelen – zoals melk, sommige yoghurt, ontbijtgranen en sinaasappelsap – bieden ook vitamine D.

Een andere optie om vitamine D-spiegel te verhogen is om voedingssupplementen in de voedingswaarde leemte op te vullen te nemen; Maar, zeggen de experts voorzichtig te zijn.

“Fabrikanten zijn ze meer vitamine D in multivitaminen en er zijn enkele enkele 5.000 IE vitamine D-supplementen die de veilige bovengrens overschrijden,” zegt Universiteit van Cincinnati botgezondheid expert Nelson Watts, MD.

“Kopen bij gerenommeerde bedrijven en niet hoger zijn dan de veilige bovengrens tenzij je onder behandeling van een arts,” zegt Michael Holick, PhD, MD, auteur van de vitamine D-Solution en vitamine D onderzoeker. Hij adviseert kinderen 1.000 IE en tieners en volwassenen 2000-3000 IU supplementen dagelijks.

Het Institute of Medicine aanbevelingen gedaan in 2010 voor vitamine D en calcium inname. IOM niet factor in zonlicht, die het lichaam vraagt ​​om vitamine D te maken, omdat variatie in huidskleur en geografische locatie van het proces beïnvloedt. Evenmin heeft de commissie om het even welke aanbevelingen met betrekking tot supplementen.

“Individuen moeten suppletie te bespreken met hun zorgverlener,” zegt Harvard JoAnn Manson, PhD, MD, en lid van de IOM vitamine D en calcium commissie.

BRON

 Feature: “Nieuwe vitamine D en calcium Aanbevelingen: Experts wegen in.”