wat zijn de risico’s van cardiale ct?

Cardiale CT impliceert straling, hoewel de gebruikte hoeveelheid klein wordt beschouwd. Afhankelijk van het type CT scan u, de hoeveelheid straling is vergelijkbaar met het bedrag dat u natuurlijkerwijs veel meer dan 1-5 jaar.

Er is een kleine kans dat cardiale CT kanker veroorzaakt door straling. Het risico is hoger voor mensen jonger dan 40 jaar oud. Nieuwe cardiale CT werkwijzen beschikbaar die de hoeveelheid straling die tijdens de test te verminderen.

Cardiale CT-scans zijn pijnloos. Sommige mensen hebben bijwerkingen van de contrastvloeistof die nodig zijn tijdens de scan. Een jeukende gevoel of een uitslag kan verschijnen na de contrastvloeistof wordt ingespoten. Normaal gesproken, geen van beide partijen effect duurt lang, dus geneeskunde is vaak niet nodig is.

Als u wilt dat medicijnen om de symptomen te verlichten, kan uw arts een antihistaminicum voorschrijven. Dit type geneesmiddel wordt gebruikt om te helpen stoppen met allergische reacties.

In zeldzame gevallen is het mogelijk om een ​​ernstige allergische reactie op de contrast kleurstof. Deze reactie kan ademhalingsproblemen veroorzaken. Artsen gebruiken medicijnen om ernstige allergische reacties te behandelen.

Mensen met astma, COPD (chronische obstructieve longziekte), of hartfalen kan hebben ademhalingsproblemen gedurende cardiale CT als ze gegeven bètablokkers om hun hartslag te vertragen.