wat zijn de risico’s van een kist CT-scan?

Borst CT-scans te gebruiken straling. De hoeveelheid straling zal variƫren op basis van de aard van de CT-scan. Gemiddeld, hoewel, de hoeveelheid straling zal niet hoger zijn dan het bedrag dat u op natuurlijke wijze blootgesteld aan meer dan 3 jaar. De straling van de test is verdwenen uit het lichaam binnen enkele dagen.

Kinderen zijn gevoeliger voor straling omdat ze kleiner zijn dan volwassenen en nog steeds.

Blootstelling aan straling wordt geassocieerd met een risico op kanker. Echter, het is niet bekend of de hoeveelheid straling van een kist CT-scan verhoogt het risico op kanker.

bestraling

U en uw arts zal beslissen of de voordelen van de CT-scan eventuele risico’s opwegen tegen. Uw arts zal ook proberen te voorkomen dat het bestellen van herhaalde CT-scans over een korte periode.

Allergische reactie

De contrastvloeistof gebruikt in sommige borst CT-scans kunnen een allergische reactie, zoals netelroos of moeite met ademhalen veroorzaken. De kans dat dit gebeurt is gering. Als u een allergische reactie krijgt, kan uw arts u medicijnen te verlichten geven.

De meest voorkomende contrastvloeistof gebruikt bij CT-scans bevat jodium. Vertel uw arts als u allergisch bent voor jodium bent.