wat zijn de tekenen en symptomen van respiratory distress syndrome?

Tekenen en symptomen van respiratory distress syndrome (RDS) treden meestal bij de geboorte of binnen de eerste uren die volgen. Ze bevatten

Het kind kan ook onderbrekingen van de ademhaling die laatste voor een paar seconden te hebben. Deze voorwaarde wordt genoemd apneu (AP-ne-ah).

Afhankelijk van de ernst van een kind RDS, hij of zij andere medische problemen.

Respiratory Distress Syndrome Complicaties

Long complicaties kan een ingeklapte long (atelectase), lekkage van lucht uit de longen in de borstholte (pneumothorax) omvatten en bloedingen in de longen (bloeding).

Sommige van de levensreddende behandelingen gebruikt voor RDS kan bronchopulmonale dysplasie, een andere ademhalingsstoornis veroorzaken.

Zuigelingen die RDS hebben kunnen sepsis ontwikkelen, een infectie van de bloedbaan. Deze infectie kan levensbedreigend zijn.

Gebrek aan zuurstof kan voorkomen foetaal bloedvat genoemd ductus arteriosus van sluiting na de geboorte zoals het hoort. Deze voorwaarde wordt genoemd patent ductus arteriosus of PDA.

De ductus arteriosus verbindt een longslagader om een ​​hart slagader. Als het open blijft staan, kan het hart belasten en verhoging van de bloeddruk in de longen slagaders.

Complicaties van RDS kunnen ook blindheid en andere oogproblemen en een darmziekte genaamd necrotiserende enterocolitis (NL-ter-o-ko-LI-tis). Zuigelingen met ernstige RDS kan nierfalen ontwikkelen.

Sommige zuigelingen die RDS kunnen worden aangeboord hersenbloeding. Dit bloeden kan geestelijke ontwikkeling vertragen. Het kan ook mentale retardatie of cerebrale parese veroorzaken.