wat zijn de voordelen van stoppen met roken?

Een van de beste manieren om uw risico op hart-en vaatziekten te verminderen is aan tabaksrook te voorkomen. Niet ooit beginnen met roken. Als je al rookt, stoppen. Het maakt niet uit hoeveel of hoe lang je hebt gerookt, zal ophouden profiteert u.

Probeer ook aan tweedehands rook te vermijden. Ga niet naar plaatsen waar roken is toegestaan. Vraag vrienden en familieleden om niet te roken in het huis en de auto.

Stoppen met roken zullen profiteren je hart en bloedvaten. Bijvoorbeeld

Strategieën om te stoppen met roken

Stoppen met roken kan uw risico op hart-en vaatziekten zoveel, of meer dan, gemeenschappelijke geneesmiddelen die worden gebruikt om het risico hart-en vaatziekten te verlagen, met inbegrip van aspirine, statines, bètablokkers en ACE-remmers verlagen.

Stoppen met roken is mogelijk, maar het kan moeilijk zijn. Miljoenen mensen hebben met succes te stoppen met roken en blijven niet-rokers. Onderzoeken van de huidige volwassen rokers vinden dat 70 procent zegt dat ze willen stoppen.

Er zijn een paar manieren om te stoppen met roken, met inbegrip van het verlaten van alles in een keer (gaan “cold turkey”) of langzaam terugdringen van het aantal sigaretten u rookt eerder te stoppen helemaal. Gebruik de methode die het beste werkt voor jou. Hieronder zijn een aantal strategieën om u te helpen stoppen.

Als je wilt stoppen met roken, proberen te krijgen gemotiveerd. Maak een lijst van de redenen waarom je wilt stoppen. Schrijf een contract aan jezelf dat je plan om te stoppen schetst.

Als je hebt geprobeerd te stoppen met roken in het verleden, na te denken over die pogingen. Wat je geholpen in die tijd, en wat maakte het moeilijker?

Weet wat je triggers om te roken. Bijvoorbeeld, rook je na een maaltijd, tijdens het rijden, of als je gestresst bent? Ontwikkel een plan om elke trigger verwerken.

Stel een stopdatum, en laat die dicht bij je weten. Vraag uw familie en vrienden voor ondersteuning in uw poging om te stoppen met roken.

U kunt ook ondersteuning van meldpunten en websites te krijgen. Voorbeelden hiervan zijn 1-800-QUIT-NOW en rookvrij. Deze middelen kunnen u helpen bij het opzetten van een plan voor het stoppen met roken.

Praat met uw arts en apotheker over geneesmiddelen en over-the-counter producten die u kunnen helpen stoppen met roken. Deze geneesmiddelen en zijn nuttig voor veel mensen.

U kunt nicotine kauwgom, pleisters en zuigtabletten kopen bij een drogist. Andere geneesmiddelen die kunnen helpen bij het stoppen met roken zijn verkrijgbaar op recept.

Probeer nieuwe activiteiten ter vervanging van het roken. Bijvoorbeeld, in plaats van het roken na een maaltijd, neem een ​​stevige wandeling in uw buurt of rond uw kantoorgebouw. Neem breien, timmerwerk, of andere hobby’s en activiteiten die uw handen bezig te houden. Probeer andere mensen die roken te voorkomen. Vraag mensen die je niet kan voorkomen dat uw inspanningen om te stoppen met roken en niet roken om je heen te respecteren.

Verwijder sigaretten, asbakken en aanstekers uit uw huis, kantoor en auto. Rook niet helemaal, zelfs niet één trekje. Probeer ook alcohol en cafeïne te vermijden. (Mensen die alcohol drinken hebben meer kans om opnieuw te beginnen met roken na het stoppen.)

Wees voorbereid op de uitdaging van de terugtrekking. Ontwenningsverschijnselen vaak verminderen na slechts 1 of 2 weken niet roken, en elke drang om duurt slechts een paar minuten te roken.

U kunt de stappen om te gaan met ontwenningsverschijnselen nemen. Als je het gevoel dat het roken, wacht een paar minuten voor de drang om te passeren. Herinner jezelf van de voordelen van stoppen met roken. Laat je niet overweldigd-take taken één stap tegelijk.

Als u recidief (slip en rook nadat je hebt gestopt), overwegen wat de oorzaak van de slip. Was je gestrest of niet voorbereid op een situatie die je associeert met roken? Maak een plan om te voorkomen of te behandelen deze situatie in de toekomst.

Gefrustreerd met uw slip maakt het alleen maar moeilijker om te stoppen in de toekomst. Accepteer dat je gleed, leren van de slip en recommit te stoppen met roken.

Als u regelmatig opnieuw beginnen met roken, niet ontmoedigd. In plaats daarvan, erachter te komen wat je moet doen om weer op de rails te krijgen, zodat u kunt voldoen aan uw doelen. Stel een nieuwe stopdatum, en vraag je familie en vrienden om u te helpen. De meeste mensen die roken maken herhaalde pogingen om te stoppen alvorens dit te doen met succes.

Veel rokers gewichtstoename nadat ze stoppen, maar de gemiddelde gewichtstoename na het stoppen is klein gemiddeld en kan worden bediend met een hart-gezonde voeding en lichamelijke activiteit.

Eileen was een twee-pack-a-dag roker voor 28 jaar. Toen ze getroffen door een hartaanval, de chirurg opende haar borst en vond een 98 procent blokkade, en haar aderen uiteengevallen. Eileen heeft niet aangeraakt een sigaret sinds die dag. Hart-en vaatziekten is te voorkomen, en iedere vrouw heeft de macht om haar risicofactoren te verlagen. Voor Eileen, elke dag dat ze doorbrengt – als vrijwilliger brandweerman en EMT, en met haar zoon en kleinzonen – is een geschenk.

The Heart Truth is een nationale campagne voor vrouwen over hart-en vaatziekten en wordt gesponsord door theernment, onderdeel van theernment.

Dit bespreekt de NHLBI’s exome Sequencing Project. Mede mogelijk gemaakt door de American Recovery and Reinvestment Act of 2009, dit project voorzien van zes awards in vijf academische instellingen om genetische verbindingen met hart-, long-, en bloedziekten identificeren. Individuele studies zullen kritische gezondheidsproblemen, zoals een hartaanval, beroerte, COPD (chronische obstructieve longziekte), een hoog cholesterolgehalte, hoge bloeddruk, overgewicht en obesitas, en anderen aan te pakken.

Iedere vrouw heeft een verhaal te vertellen en de bevoegdheid om maatregelen te nemen ter bescherming van haar gezondheid van het hart. Deel uw verhaal met andere vrouwen op Facebook.

The Heart Truth-campagne biedt een verscheidenheid van de volksgezondheid middelen om te helpen onderwijzen vrouwen en gezondheidswerkers over vrouwen hart-en vaatziekten.