wat zijn osteoporose en osteopenie? die hebben ze invloed op?

Wat is osteoporose eigenlijk? Is osteoporose een normaal teken van het ouder worden? Heeft osteoporose alleen vrouwen beïnvloeden? Lees verder om de feiten over osteoporose en uw botten te leren.

Super Foods voor uw Bones

Osteoporose is een veel voorkomende ziekte die de botten verzwakt. Als botten verzwakken, het risico op plotselinge en onverwachte breuken verhoogt. Osteopenie is de voorloper van osteoporose. Het is een stille, maar destructieve aandoening die botten berooft tijdens een vrouw is -, zelfs een jonge vrouw – de meest productieve tijd.

Het maakt niet uit wat uw leeftijd of geslacht, osteoporose en osteopenie u kunt be├»nvloeden. Je botten nu misschien lijkt stevig. U kunt zeer actief en het doen van de dingen die je wilt zijn. Maar osteoporose en osteopenie zijn rustig, volbracht dieven. In feite zijn er meestal geen zichtbare tekenen. U kunt een verlies van hoogte of bult van een Dowager’s na verloop van tijd merken. Maar de kans is groot dat de eerste tekenen van deze voorwaarden een gebroken been zal zijn.

Het botverlies met osteoporose optreedt gedurende vele jaren en kan ernstig worden. Het kan zo ernstig zijn dat de normale spanning op de botten van het zitten, staan, hoesten, of zelfs knuffelen een dierbare kan leiden tot pijnlijke breuken en immobiliteit zijn. Dan, na de eerste breuk, bent u een verhoogd risico op meer fracturen. Deze toekomstige fracturen kan ertoe leiden dat u om te leven met de dagelijkse chronische pijn en invaliditeit.

Gelukkig zijn er stappen die u nu kunt nemen om te helpen uw botten sterk.

Osteoporose verloopt vaak zonder symptomen of pijn. Het verliezen van hoogte kan merkbaar zijn. Of een bochel in uw wervelkolom kunnen ontwikkelen met de leeftijd. Meestal echter, een arts diagnose osteoporose na een pijnlijke breuk optreedt. Dat breuk vaak in de rug of de heupen.

Osteopenie verwijst naar vroege tekenen van botverlies dat kan veranderen in osteoporose. Met osteopenie, botmineraaldichtheid lager is dan normaal. Het is echter nog laag genoeg om te worden beschouwd osteoporose. Een test botdichtheid kunnen osteopenie detecteren.

Voor meer informatie, zie ‘s Bone Density Tests.