wei-eiwit veiligheid

De Amerikaanse Food and Drug Administration heeft geen strikte reglementering voor kruiden en supplementen. Er is geen garantie voor de kracht, de zuiverheid of de veiligheid van de producten, en de effecten kunnen variëren. U dient altijd eerst het product labels. Als u een medische aandoening, of het nemen van andere drugs, kruiden of supplementen neemt, moet u een gekwalificeerd zorgverlener raadplegen alvorens het starten van een nieuwe therapie. Raadpleeg een zorgverlener onmiddellijk als u bijwerkingen.

Vermijd bij mensen met een bekende allergie of overgevoeligheid voor melk of melkproducten, met inbegrip van koemelk, schapenmelk, geitenmelk en paardenmelk.

Allergische reacties (met inbegrip van diarree, groeiachterstand, zuigeling koliek, uitslag en braken) zijn gemeld bij blootstelling aan wei.

Wei-eiwit is waarschijnlijk veilig voor de meeste volwassenen bij gebruik in hoeveelheden zoals aanbevolen door de fabrikant.

Wei-eiwit is waarschijnlijk veilig wanneer oraal als enkelvoudige dosis tot 50 gram, of als 30 gram wordt oraal dagelijks gedurende zes maanden.

Wei-eiwit kan hartritmestoornissen, veranderingen in het cholesterolgehalte, hoofdpijn, risico diabetes verhoogde veroorzaken, verhoogde fractuur of osteoporose risico, verstoorde nierfunctie, beschadiging van de lever, maag of darm symptomen (zure reflux, een opgeblazen gevoel, obstipatie, krampen, gas, verhoogde stoelgang , beweging, misselijkheid, verminderde eetlust, zwelling van ledematen, en maagklachten), en dorst.

Wei-eiwit kan de bloedsuikerspiegel te verlagen. Voorzichtigheid is geboden bij mensen met diabetes of een lage bloedsuikerspiegel, en in die het nemen van drugs, kruiden of supplementen die invloed op de bloedsuikerspiegel. Bloedsuikerspiegel kan dienen te worden opgevolgd door een gekwalificeerde professionele zorgverlener of een apotheker, en medicatie aanpassingen noodzakelijk zijn.

Wei-eiwit kan het risico van bloeden te verhogen. Voorzichtigheid is geboden bij mensen met bloeden stoornissen of bij patiënten die geneesmiddelen die het risico van bloeden kunnen verhogen. Doseren aanpassingen nodig zijn.

Wei-eiwit kan interfereren met de manier waarop het lichaam bepaalde geneesmiddelen via de lever “cytochroom P450” enzymsysteem.

Wei-eiwit kan een lage bloeddruk veroorzaken. Voorzichtigheid is geboden bij mensen met een lage bloeddruk of bij degenen die drugs of kruiden en supplementen die de bloeddruk verlagen.

Slaperigheid of sedatie kunnen optreden. Wees voorzichtig als het rijden of het bedienen van zware machines.

Voorzichtigheid is geboden bij mensen die medicatie te nemen, met inbegrip van middelen die het immuunsysteem en de middelen die het cholesterolgehalte beïnvloeden.

Voorzichtigheid is geboden bij mensen met maag of darm stoornissen.

Vermijd bij mensen met een bekende allergie of overgevoeligheid voor melk of melkproducten, met inbegrip van koemelk, schapenmelk, geitenmelk en paardenmelk.

Vermijd bij mensen die zijn vermijden van het gebruik van zuivelproducten.

Vermijd het gebruik van wei-eiwit op lange termijn en in grote hoeveelheden.

Alleen erkende bronnen van wei-eiwit moet worden gebruikt in zuigelingenvoeding.

Er is een gebrek aan wetenschappelijke gegevens over het gebruik van wei-eiwit tijdens de zwangerschap of borstvoeding. Alleen erkende bronnen van wei-eiwit moet worden gebruikt in zuigelingenvoeding. Allergische reacties zijn gemeld bij blootstelling aan wei-eiwit, met inbegrip van diarree, groeiachterstand, baby koliek, en huiduitslag.

Deze evidence-based monografie is opgesteld door The Natural Standard Research Collaboration