Whipple ziektetests en diagnose

Werkwijze voor het diagnosticeren van de ziekte van Whipple omvat doorgaans de volgende tests

Biopsie. Een belangrijke stap in het diagnostiseren van de ziekte van Whipple neemt een weefselmonster (biopsie), meestal van het slijmvlies van de dunne darm. Om dit te doen, uw arts voert meestal een bovenste endoscopie. De procedure maakt gebruik van een dunne, flexibele ruimte die door je mond, keel, slokdarm en de maag van uw dunne darm passeert. De reikwijdte kan uw arts om uw spijsvertering passages biopsies bekijken en te verkrijgen.

Tijdens de procedure, worden weefselmonsters uit verschillende intestinale plaatsen. Dit weefsel wordt microscopisch onderzocht op de aanwezigheid van ziekteverwekkende bacteriën en hun laesies en specifiek voor Tropheryma whipplei bacteriën. Als biopten van de dunne darm niet de diagnose te bevestigen, kan uw arts een vergrote lymfeklier biopsie of andere tests uitvoeren.

Een DNA gebaseerde test bekend als polymerase kettingreactie, die beschikbaar zijn op een medische centra, kunnen Tropheryma whipplei detecteren van bacteriën in biopten of spinale vloeistofmonsters.