Xalatan (oogdruppels) gebruikt, dosering & bijwerkingen

Wat is Xalatan?

Xalatan (voor het oog) wordt gebruikt om bepaalde soorten van glaucoom en andere oorzaken van hoge druk in het oog te behandelen.

Xalatan kan ook worden gebruikt voor doeleinden die niet in deze medicatie gids.

Do Xalatan niet gebruiken tijdens het dragen van contactlenzen. Deze medicatie kan een conserveringsmiddel dat zachte contactlenzen kan verkleuren bevatten. Wacht ten minste 15 minuten na het gebruik van Xalatan voordat u uw contactlenzen in.

Belangrijke gegevens

Xalatan kan ook een geleidelijke verandering in de kleur van je ogen of oogleden en wimpers, alsmede een toename van de groei of de dikte van je wimpers veroorzaken. Deze kleurveranderingen, meestal een toename van de bruine pigment, komen langzaam en u kunt ze niet in de gaten voor maanden of jaren. Kleur veranderingen kunnen blijvend zijn, zelfs na de behandeling is afgelopen, en kunnen zich alleen voordoen in het oog wordt behandeld. Dit kan leiden tot een verschil in cosmetische oog of wimpers kleur in één oog naar de andere.

Sta niet toe dat de punt van de druppelaar op elk oppervlak raken, met inbegrip van uw ogen of handen. Als de druppelaar besmetting kan het een infectie in je oog, wat kan leiden tot verlies van het gezichtsvermogen of ernstige schade aan het oog veroorzaken.

Na het gebruik van Xalatan, wacht minstens 5 minuten voordat u een andere oogdruppels die uw arts heeft voorgeschreven.

Niet gebruiken Xalatan als je allergisch bent voor latanoprost zijn.

Voor het gebruik van Xalatan

Om ervoor te zorgen dat u veilig kunt gebruiken Xalatan, vertel uw arts als u zwelling of infectie van uw oog.

Xalatan kan ook een geleidelijke verandering in de kleur van je ogen of oogleden en wimpers, alsmede een toename van de groei of de dikte van je wimpers veroorzaken. Deze kleurveranderingen, meestal een toename van de bruine pigment, komen langzaam en u kunt ze niet in de gaten voor maanden of jaren. Kleur veranderingen kunnen blijvend zijn, zelfs na de behandeling is afgelopen, en kunnen zich alleen voordoen in het oog wordt behandeld. Dit kan leiden tot een verschil in cosmetische oog of wimpers kleur in één oog naar de andere.

de overheid zwangerschap categorie C. Het is niet bekend of Xalatan zal een ongeboren baby schaden. Vertel uw arts als u zwanger bent of van plan bent zwanger te worden tijdens het gebruik van deze medicatie. Het is niet bekend of latanoprost overgaat in de moedermelk of als het een zogende baby kan schaden. Do Xalatan niet gebruiken zonder te vertellen uw arts als u borstvoeding geeft een baby zijn.

Zie ook: de zwangerschap en borstvoeding waarschuwingen (in meer detail)

Do Xalatan niet gebruiken tijdens het dragen van contactlenzen. Deze medicatie kan een conserveringsmiddel dat zachte contactlenzen kan verkleuren bevatten. Wacht ten minste 15 minuten na het gebruik van Xalatan voordat u uw contactlenzen in.

Gebruik Xalatan precies zoals voorgeschreven door uw arts. Niet gebruiken in grotere of kleinere hoeveelheden of langer dan aanbevolen. Volg de aanwijzingen op uw recept label.

Was uw handen voordat u de Xalatan oogdruppels.

Om de oogdruppels toe te passen

Houd uw hoofd iets naar achteren en trek het onderste ooglid om een ​​zakje te creëren. Houd de druppelaar boven het oog met de punt naar beneden. Kijk omhoog en weg van de druppelaar als je knijp een druppel, dan sluit je ogen.

Gebruik alleen het aantal druppels uw arts heeft voorgeschreven.

Druk voorzichtig met uw vinger aan de binnenkant van het oog (in de buurt van je neus) gedurende ongeveer 1 minuut om de vloeistof uit afwateren in uw traanbuis houden.

Als u meer dan één druppel in hetzelfde oog te gebruiken, wacht ongeveer 5 minuten voordat u in de volgende druppel.

Wacht ten minste 10 minuten voordat u een andere oogdruppels die uw arts heeft voorgeschreven.

Sta niet toe dat de punt van de Xalatan dropper op elk oppervlak raken, met inbegrip van uw ogen of handen. Als de druppelaar besmetting kan het een infectie in je oog, wat kan leiden tot verlies van het gezichtsvermogen of ernstige schade aan het oog veroorzaken. Vertel het uw arts meteen als u een verwonding aan het oog of infectie, of als u behoefte aan een vorm van chirurgie, in het bijzonder oogchirurgie hebben. Gebruik de oogdruppels als de vloeistof kleur verandert of heeft deeltjes bevat.

Bewaar een ongeopende fles Xalatan oogdruppels in de koelkast. Als je eenmaal hebt geopend en begonnen met het gebruik van de druppels, kunt u ze op te slaan op kamertemperatuur, weg van vocht, warmte en licht. Houd de fles goed gesloten wanneer niet in gebruik.

Gebruik niet de Xalatan oogdruppels als het is langer dan 6 weken geleden dat je voor het eerst van de fles geopend. Als u nog nodig hebt om de medicatie te gebruiken, contact op met uw arts voor een nieuw recept.

Als u vergeet de oogdruppels te gebruiken, slaat u de gemiste dosis en het gebruik van het geneesmiddel bij de volgende geplande tijd. Gebruik geen extra medicijnen om de gemiste dosis.

Hoe moet ik Xalatan gebruiken?

Gebruik niet teveel van Xalatan, die eigenlijk minder effectief in het verlagen van de druk in het oog kan maken.

Gebruik geen andere oog medicijnen tenzij uw arts u dat zegt.

Get dringende medische hulp als u een van deze symptomen van een allergische reactie op Xalatan: netelroos; ademhalingsproblemen; zwelling van uw gezicht, lippen, tong of keel. Stop met het gebruik Xalatan en bel uw arts onmiddellijk als u een van deze ernstige bijwerkingen

roodheid, zwelling, jeuk of pijn in of rond het oog

lekt of ontslag uit uw oog

verhoogde gevoeligheid voor licht

visie veranderingen; of

pijn op de borst.

Minder ernstige Xalatan bijwerkingen kunnen zijn

koude symptomen zoals verstopte neus, niezen, keelpijn

hoofdpijn, duizeligheid

milde eye ongemak

wazig zicht

Wat gebeurt er als ik een dosis gemist?

het gevoel alsof er iets in uw oog

Wat gebeurt er als ik een overdosis?

droge of waterige ogen; of

stekende of brandende van de ogen na het gebruik van de druppels.

Wat moet ik vermijden?

Dit is niet een volledige lijst van bijwerkingen en anderen kunnen optreden. Bel uw arts voor medisch advies over de bijwerkingen. U kan bijwerkingen te melden aan de overheid bij de regering-1088.

Er kunnen andere geneesmiddelen die kunnen interageren met Xalatan. Vertel uw arts over alle medicijnen die u gebruikt. Dit is inclusief recept, over-the-counter, vitamine en kruidenproducten. Heeft een nieuw medicijn niet beginnen zonder uw arts te vertellen.

Xalatan bijwerkingen

Disclaimer: Alle inspanningen werden geleverd om ervoor te zorgen dat de verstrekte informatie juist is, up-to-date en compleet, maar geen garantie wordt gemaakt in die zin. Drug gegevens kan enige tijd gevoelig. informatie over drugs Multum is een bron van informatie ontworpen om gelicentieerde zorgverleners te helpen bij de zorg voor hun patiënten en / of aan de consument te dienen het bekijken van deze service als een aanvulling op, en geen vervanging voor, de expertise, vaardigheden, kennis en het oordeel van de zorgverleners. Het ontbreken van een waarschuwing voor een bepaald geneesmiddel of geneesmiddelcombinatie geenszins worden opgevat om aan te geven dat het geneesmiddel of geneesmiddelcombinatie is veilig, effectief en geschikt voor elke bepaalde patiënt. De hierin opgenomen informatie is niet bedoeld om alle mogelijke toepassingen, routebeschrijvingen, voorzorgsmaatregelen, waarschuwingen, drug interactions, allergische reacties of schadelijke effecten te dekken.

8.01.2 / 1/2011 5:42:46

Zwangerschap Categorie C risico kan niet worden uitgesloten

CSA Schedule N geen gecontroleerde drug

Goedkeuring Geschiedeniskalender Drug geschiedenis aan de overheid

Glaucoom, open hoek Lumigan, timolol oogheelkundige, epinefrine oogheelkundige, Travatan, Alphagan, brimonidine oogheelkundige, latanoprost oogheelkundige, pilocarpine oogheelkundige, Azopt, Cosopt, Simbrinza, dorzolamide oogheelkundige

Intra-oculaire hypertensie Lumigan, timolol oogdruppels, Travatan, Combigan, Alphagan, brimonidine oogheelkundige, latanoprost oogheelkundige, pilocarpine oogheelkundige, Azopt, Cosopt, Simbrinza, dorzolamide oogheelkundige

Welke andere drugs zullen Xalatan beïnvloeden?

Xalatan (latanoprost oogheelkundige)