xanax mondelinge

Gebruikt Voor Xanax

Therapeutische klasse: Kalmerende

Farmacologische klasse: Benzodiazepine, korte of Intermediate Acting

Alprazolam is een benzodiazepine. Benzodiazepinen behoren tot de groep geneesmiddelen die het centrale zenuwstelsel (CNS) depressiva, die geneesmiddelen die vertragen het zenuwstelsel.

Dit geneesmiddel is alleen verkrijgbaar met een recept van uw arts.

Bij de beslissing om een ​​medicijn te gebruiken, moeten de risico’s van het geneesmiddel worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor dit geneesmiddel, moet het volgende worden overwogen

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op dit geneesmiddel of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Passende studies zijn niet uitgevoerd naar de relatie van de leeftijd aan de gevolgen van alprazolam in de pediatrische populatie. De veiligheid en werkzaamheid zijn niet vastgesteld.

Voordat u Xanax

Passende studies uitgevoerd tot op heden niet aangetoond geriatrische-specifieke problemen die het nut van alprazolam bij ouderen zou beperken. Echter, ernstige slaperigheid, duizeligheid, verwarring, onhandigheid, of wankel zijn vaker voor bij ouderen, die meestal gevoeliger dan jongere volwassenen om de effecten van alprazolam. Oudere patiënten kunnen een lagere dosis nodig hebben om te helpen ongewenste effecten te verminderen.

Studies bij vrouwen borstvoeding hebben schadelijke baby effecten aangetoond. Een alternatief voor deze medicatie moet worden voorgeschreven of dat u moet stoppen met het geven van borstvoeding tijdens het gebruik van dit geneesmiddel.

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Wanneer u dit geneesmiddel gebruikt, is het vooral belangrijk dat uw arts weten of u één van de onderstaande geneesmiddelen. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

Het gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen wordt niet aanbevolen. Uw arts kan besluiten om u te behandelen met deze medicatie of wijzigen enkele van de andere geneesmiddelen die u neemt.

Gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen wordt gewoonlijk niet aanbevolen, maar kan in sommige gevallen nodig. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Het gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen kunnen een verhoogd risico op bepaalde bijwerkingen veroorzaken, maar het gebruik van beide geneesmiddelen kan de beste behandeling voor u zijn. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

Gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende is doorgaans niet aanbevolen, maar kan onvermijdelijk in sommige gevallen. Indien samen gebruikt, kan uw arts de dosis veranderen of hoe vaak u dit geneesmiddel gebruikt, of geeft u speciale instructies over het gebruik van voedsel, alcohol of tabak.

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van dit geneesmiddel beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

Dit gedeelte bevat informatie over het juiste gebruik van een aantal producten die alprazolam bevatten. Het kan niet specifiek Xanax zijn. Gelieve te lezen met zorg.

Neem dit geneesmiddel alleen zoals aangegeven door uw arts. Neem niet meer van te nemen, hoeft het niet meer vaak, en neem het niet voor een langere tijd dan uw dokter besteld.

Slik de verlengde afgifte tablet in zijn geheel met een vol glas water. Geen pauze, pletten, of kauwen.

Als u gebruik maakt van de oraal desintegrerende tablet, zorg ervoor dat uw handen droog zijn voordat u de tablet af te handelen. Gebruik de tabletten niet uit de fles totdat u klaar bent om het te nemen zijn. Leg de tablet direct op de bovenkant van je tong. Het moet snel smelten en worden doorgeslikt met speeksel.

Als u gebruik maakt van de drank, het meten van de orale vloeistof met een gemarkeerde maatlepel, orale spuit, of medicijnen beker.

De dosis van dit geneesmiddel zal verschillend zijn voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie bevat alleen de gemiddelde doses van dit geneesmiddel. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Als u een dosis van dit geneesmiddel, neem dan zo spoedig mogelijk. Echter, als het bijna tijd is voor uw volgende dosis, sla de gemiste dosis over en ga terug naar uw normale doseringsschema. Niet doses verdubbelen.

Bewaar het geneesmiddel in een afgesloten container bij kamertemperatuur, weg van warmte, vocht en direct licht. Vorstvrij bewaren.

Correct gebruik van alprazolam

Buiten het bereik van kinderen.

Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig.

Vraag uw zorgverlener hoe je zou moeten ontdoen van alle medicijnen die u niet gebruikt.

Het is zeer belangrijk om de oraal desintegrerende tabletten te beschermen tegen vocht. Verwijder en gooi katoen verpakking van de geneeskunde fles wanneer je voor het eerst het medicijn gebruiken.

Het is zeer belangrijk dat uw arts uw vooruitgang te controleren op regelmatige bezoeken om ervoor te zorgen dat dit medicijn goed werkt. Bloedonderzoek kan nodig zijn om te controleren of er geen ongewenste effecten.

Het gebruik van dit geneesmiddel tijdens de zwangerschap kan uw ongeboren kind schadelijk zijn. Gebruik een effectieve vorm van anticonceptie uit om zwanger te houden. Als u denkt dat u zwanger bent geworden tijdens het gebruik van het geneesmiddel, raadpleeg dan uw arts meteen.

Heeft itraconazol (Sporanox®) of ketoconazol (Nizoral) niet te nemen tijdens het gebruik van dit geneesmiddel. Met behulp van een van hen, samen met dit geneesmiddel kan de kans op ernstige bijwerkingen.

Als u ongewone en vreemde gedachten of gedrag te ontwikkelen tijdens het gebruik van Alprazolam, zeker om het te bespreken met uw arts. Sommige veranderingen die zich hebben voorgedaan bij mensen gebruik van dit geneesmiddel zijn als die gezien bij mensen die alcohol drinken en vervolgens handelen op een wijze, dat is niet normaal. Andere veranderingen kunnen meer ongebruikelijke en extreme zijn, zoals verwardheid, verergering van depressie, hallucinaties (zien, horen of voelen van dingen die er niet zijn), suïcidale gedachten en ongewone opwinding, nervositeit of prikkelbaarheid.

Voorzorgsmaatregelen tijdens het gebruik van Xanax

Alprazolam kan sommige mensen, vooral ouderen veroorzaken, slaperig, duizelig of minder alert geworden dan ze zijn normaal. Zorg dat u weet hoe u reageert op dit geneesmiddel voordat u gaat rijden, gebruik van machines, of iets anders die gevaarlijk kunnen zijn als je duizelig bent, of niet alert of in staat om goed te zien doen.

Stop niet met het innemen van dit geneesmiddel zonder controle met uw arts. Uw arts kan vragen om het bedrag dat u gebruikt geleidelijk te verminderen alvorens volledig te stoppen. Dit kan helpen voorkomen dat een verslechtering van uw conditie en de mogelijkheid van ontwenningsverschijnselen, zoals stuipen (aanvallen), maag of spierkrampen, zweten, trillen, braken, of ongewoon gedrag te verminderen.

Dit geneesmiddel zal toevoegen aan de gevolgen van alcohol en andere centrale zenuwstelsel (CNS) depressiva. CNS depressiva zijn geneesmiddelen die vertragen het zenuwstelsel, dat kunnen slaperigheid of maak je minder alert. Enkele voorbeelden van CNS depressiva zijn antihistaminica of medicijnen voor hooikoorts, allergieën of verkoudheid, sedativa, tranquillizers, of slapen geneeskunde; recept pijnstillers of verdovende middelen; barbituraten (gebruikt voor aanvallen), spierverslappers, of anesthetica (verdovende middelen), met inbegrip sommige tandheelkundige anesthetica. Dit effect kan duren voor een paar dagen nadat u stopt met het gebruik van dit geneesmiddel. Neem contact op met uw arts voordat u een van de bovenstaande tijdens het gebruik van dit geneesmiddel.

Geen andere medicijnen niet innemen, tenzij ze hebben met uw arts besproken. Dit is inclusief recept of nonprescription (over-the-counter [OTC]) geneesmiddelen en kruiden of vitaminesupplementen.

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Neem contact op met uw arts onmiddellijk als één van de volgende bijwerkingen optreden

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

Xanax Side Effects

Xanax (Alprazolam)

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.

alleen de beschikbaarheid Rx Recept

Zwangerschap Categorie D Positief bewijs van de risico’s

CSA Schedule 4 Sommige potentieel voor misbruik

Goedkeuring Geschiedeniskalender Drug geschiedenis aan de FDA

Angst Lexapro, Cymbalta, alprazolam, atenolol, lorazepam, hydroxyzine, escitalopram, Ativan

Paniekstoornis sertraline, Zoloft, Prozac, alprazolam, clonazepam, lorazepam, fluoxetine, Ativan

Depressie trazodon, citalopram, sertraline, Zoloft, Lexapro, Cymbalta, Prozac, Wellbutrin