XGEVA: toepassingen, dosering & bijwerkingen

Wat is Xgeva?

Xgeva wordt gebruikt om botbreuken en andere skeletale aandoeningen bij mensen met tumoren die zich hebben verspreid naar het bot te voorkomen. Het is niet voor gebruik bij mensen met multiple myeloma (beenmergkanker).

Xgeva wordt ook gebruikt om reuzencel beentumor bij volwassenen en tieners met volgroeid botstructuur.

Xgeva wordt ook gebruikt om hoge bloedspiegels van calcium veroorzaakt door kanker, te behandelen wanneer andere geneesmiddelen zoals pamidronaat of zoledroninezuur (Zometa) werden gebruikt zonder succes.

Belangrijke gegevens

Prolia is een ander merk van denosumab voor de behandeling van osteoporose bij postmenopauzale vrouwen die een hoog risico op botbreuken.

Deze medicatie gids geeft informatie over de Xgeva merk van denosumab. Prolia is een ander merk van denosumab voor de behandeling van osteoporose bij postmenopauzale vrouwen die een hoog risico op botbreuken.

Niet gebruiken Xgeva als u zwanger bent. Het kan het ongeboren kind schaden.

Je moet niet ontvangen Xgeva als je allergisch bent voor denosumab zijn, of als u een laag calciumgehalte in het bloed (hypocalciëmie).

Voor het ontvangen van Xgeva

Voordat u dit geneesmiddel krijgt, vertel uw arts als u een nierziekte of als u op dialyse.

Sommige mensen gebruiken Xgeva hebben botverlies ontwikkeld in de kaak, ook wel osteonecrose van de kaak. Symptomen kunnen zijn kaak pijn, zwelling, gevoelloosheid, losse tanden, tandvleesontsteking, of langzame genezing na een blessure of een operatie waarbij het tandvlees. U kunt meer kans op het ontwikkelen van osteonecrose van de kaak als je kanker hebt of zijn behandeld met chemotherapie, bestraling of steroïden. Andere voorwaarden in verband met osteonecrose van de kaak onder bloedstolling aandoeningen, anemie (laag aantal rode bloedcellen), en een reeds bestaand tandheelkundig probleem.

Als u een tandheelkundige ingreep (vooral operatie) moet ondergaan, vertel het van tevoren dat u ontvangt Xgeva tandarts. Het kan nodig zijn om te stoppen met het gebruik van het geneesmiddel voor een korte tijd.

Je moet niet ontvangen Xgeva als je allergisch bent voor denosumab bent of als u een laag calciumgehalte in het bloed (hypocalciëmie).

Terwijl u ontvangt Xgeva, moet je niet Prolia, een ander merk van denosumab te gebruiken.

Om ervoor te zorgen dat u veilig kunt gebruik maken van dit geneesmiddel, vertel uw arts als u een nierziekte (of als u op dialyse).

Xgeva kan botverlies (osteonecrose) in de kaak veroorzaken. Symptomen zijn onder meer kaak pijn of gevoelloosheid, rood of gezwollen tandvlees, losse tanden, tandvleesontsteking, of langzame genezing na tandheelkundige werk.

Osteonecrose van de kaak kunnen waarschijnlijk meer zijn als je kanker of zijn behandeld met chemotherapie, bestraling of steroïden. Andere risicofactoren zijn bloedstolling aandoeningen, anemie (laag aantal rode bloedcellen), en een reeds bestaande tandheelkundig probleem.

de overheid zwangerschap categorie D. Niet gebruiken Xgeva als u zwanger bent. Het kan het ongeboren kind schaden. Gebruik effectieve anticonceptie, en vertel uw arts als u zwanger wordt tijdens de behandeling.

Zie ook: de zwangerschap en borstvoeding waarschuwingen (in meer detail)

Als je zwanger bent, kan uw naam worden vermeld op een zwangerschap register. Dit is het resultaat van de zwangerschap volgen en eventuele werking Xgeva op de baby te evalueren.

Het is niet bekend of denosumab overgaat in de moedermelk of als het een zogende baby kan schaden. Echter kan deze medicatie de melkproductie vertragen. U mag geen borstvoeding geven tijdens het ontvangen van Xgeva.

Xgeva wordt geïnjecteerd onder de huid van uw maag, bovenbeen of bovenarm. Een zorgverlener zal u deze injectie te geven.

Xgeva is meestal een keer gegeven om de 4 weken. Volg de instructies van uw arts.

Uw arts kan heb je extra calcium en vitamine D te nemen terwijl u behandeld wordt met Xgeva. Neem alleen de hoeveelheid calcium en vitamine D, dat uw arts heeft voorgeschreven.

Als u een tandheelkundige ingreep (vooral operatie) moet ondergaan, vertel het van tevoren dat u ontvangt Xgeva tandarts. Het kan nodig zijn om te stoppen met het gebruik van het geneesmiddel voor een korte tijd.

Besteed extra aandacht aan uw mondhygiëne. Poets en flos je tanden regelmatig tijdens het ontvangen van deze medicatie. U kan nodig zijn om een ​​tandheelkundig examen voordat u begint met de behandeling met dit geneesmiddel. Volg de instructies van uw arts.

Bel uw arts voor instructies als u een afspraak voor uw Xgeva injectie mist.

Hoe wordt Xgeva gegeven?

Volg de instructies van uw arts over eventuele beperkingen op voedsel, dranken, of activiteit.

Get dringende medische hulp als u een van deze symptomen van een allergische reactie op Xgeva: jeuk, huiduitslag, netelroos; moeilijke ademhaling; gevoel alsof u misschien flauwvalt; zwelling van uw gezicht, lippen, tong of keel.

Bel meteen als u uw arts

nieuwe of ongebruikelijke pijn in de dij, heup of lies

snelle of trage hartslag, moeite met ademhalen

laag aantal rode bloedcellen (anemie) – bleke huid, licht gevoel in het hoofd of kortademig, snelle hartslag, moeite met concentreren; of

lage niveaus van calcium in het bloed (hypocalciëmie) – gevoelloosheid of tintelend gevoel rond de mond of in uw vingers of tenen, gespannen spieren of inkrimping, overactieve reflexen.

Vaak Xgeva bijwerkingen kunnen zijn

zich zwak of moe

misselijkheid, braken, verlies van eetlust

diarree, constipatie

hoofdpijn, pijn in de rug; of

Wat gebeurt er als ik een dosis gemist?

pijn of zwelling in uw armen of benen.

Wat gebeurt er als ik een overdosis?

Dit is niet een volledige lijst van bijwerkingen en anderen kunnen optreden. Bel uw arts voor medisch advies over de bijwerkingen. U kan bijwerkingen te melden aan de overheid bij de regering-1088.

Wat moet ik vermijden?

Andere geneesmiddelen kunnen interageren met Xgeva, inclusief recept en over-the-counter geneesmiddelen, vitaminen en plantaardige producten. Vertel elk van uw zorgverleners over alle geneesmiddelen die u nu en eventuele medicijnen die u start of stopt met het gebruik.

7.02.2015-01-05, 11:11:50.

Xgeva bijwerkingen

Zwangerschap Categorie X Niet voor gebruik tijdens zwangerschap

CSA Schedule N geen gecontroleerde drug

Goedkeuring Geschiedenis 06 jaar keurde de regering 2010

Osteolytische botmetastasen van solide tumoren Reclast, Zometa, denosumab, zoledroninezuur, Aclasta

Giant Cell Tumor van Bone denosumab

Kwaadaardige hypercalcemie prednison, dexamethason, Decadron, Reclast, Sensipar, Zometa, denosumab

Welke andere drugs zullen Xgeva beïnvloeden?

Xgeva (denosumab)