xifaxan: toepassingen, dosering & bijwerkingen

Wat is Xifaxan?

Rifaximine werkt anders dan andere antibiotica, omdat het door je maag en in je darmen zonder te worden opgenomen in je bloedbaan. Omdat rifaximine behandelt alleen het darmkanaal, zal geen infecties in andere delen van het lichaam te behandelen.

Xifaxan wordt gebruikt voor de behandeling reizigers diarree veroorzaakt door E. coli bij volwassenen en kinderen die minstens 12 jaar oud. De meeste mensen krijgen deze infectie door het eten van voedsel of het drinken van vloeistoffen die zijn besmet met de E. coli bacterie.

Xifaxan wordt ook gebruikt om het prikkelbare darm syndroom bij volwassenen als belangrijkste symptoom is diarree.

Belangrijke gegevens

Xifaxan wordt ook gebruikt om het risico van verslechterde hersenfunctie bij volwassenen met leverfalen verlagen. Hersenfunctie worden beïnvloed wanneer de lever niet functioneert en niet toxische stoffen uit het lichaam te verwijderen.

Je moet niet mogen gebruiken Xifaxan als u allergisch bent rifaximine of medicijnen zoals rifabutine (Mycobutin), rifampicine (Rifater, Rifadin, Rifamate), of rifapentine (Priftin) zijn.

Voordat u Xifaxan nemen, vertel uw arts als u een ernstige leverziekte, diarree met koorts of diarree die is waterig of heeft bloed erin.

Neem Xifaxan voor de volledige voorgeschreven lengte van de tijd. Uw symptomen kunnen verbeteren voordat de infectie volledig wordt gewist. Rifaximine niet behandelen van een virale infectie zoals verkoudheid of griep, of enige vorm van diarree die wordt veroorzaakt door een virus. Bel uw arts als uw symptomen niet verbeteren na 24 uur, of als ze erger worden tijdens het gebruik van dit geneesmiddel. Xifaxan niet alle bacteriën vormen van diarree reiziger te behandelen.

Voordat u dit geneesmiddel

Je moet Xifaxan niet gebruiken als u allergisch bent voor rifaximine, rifabutine, rifampicine, of rifapentine zijn.

Om ervoor te zorgen Xifaxan veilig is voor u, vertel uw arts als u

leverziekte

diarree met koorts; of

waterige of bloederige diarree.

Het is niet bekend of Xifaxan een ongeboren baby zal schaden. Vertel uw arts als u zwanger bent of van plan bent zwanger te worden.

Het is niet bekend of rifaximine overgaat in de moedermelk of als het een zogende baby kan schaden. U mag geen borstvoeding geven tijdens het gebruik van dit geneesmiddel.

Xifaxan mag niet worden gegeven aan een kind jonger dan 12 jaar oud.

Neem Xifaxan precies zoals voorgeschreven door uw arts. Volg alle aanwijzingen op uw recept label. Neem dit geneesmiddel niet in grotere of kleinere hoeveelheden of langer dan aanbevolen.

U kunt Xifaxan met of zonder voedsel.

Gebruik van dit geneesmiddel voor de volledige voorgeschreven lengte van de tijd. Uw symptomen kunnen verbeteren voordat de infectie volledig wordt gewist. Overslaan doses kan ook het risico op verdere besmetting die resistent is tegen antibiotica verhogen. Rifaximine zal niet behandelen van een virale infectie, zoals de griep of een verkoudheid.

Bel uw arts als uw symptomen niet verbeteren na 24 uur, of als ze erger worden tijdens het gebruik van dit geneesmiddel.

Xifaxan niet alle bacteriën vormen van diarree reiziger te behandelen.

Bewaren bij kamertemperatuur weg van vocht en warmte.

Gebruikelijke dosis voor volwassenen voor Traveler’s Diarree

200 mg oraal 3 maal daags gedurende 3 dagen; reacties; -Mocht Niet bij patiënten met diarree bemoeilijkt door koorts en / of bloed in de ontlasting of diarree veroorzaakt door andere dan Escherichia coli ziekteverwekkers; Gebruik: Voor de behandeling van reizigers diarree te wijten aan niet-invasieve stammen van E coli

Gebruikelijke dosis voor volwassenen voor hepatische encefalopathie

550 mg oraal twee keer per dag; reacties; -in Studies lactulose werd gelijktijdig gebruikt in 91% van de patiënten kunnen verschillen in behandelingseffect patiënten die gelijktijdig niet lactulose niet worden beoordeeld .; Gebruik: Voor de vermindering van het risico van openlijke hepatische encefalopathie herhaling

Gebruikelijke pediatrische dosis voor Traveler’s Diarree

Hoe moet ik Xifaxan nemen?

12 jaar of ouder: 200 mg oraal 3 maal daags gedurende 3 dagen; reacties; -Mocht Niet bij patiënten met diarree bemoeilijkt door koorts en / of bloed in de ontlasting of diarree veroorzaakt door andere pathogenen dan E coli; Gebruik: Voor de behandeling van reizigers diarree te wijten aan niet-invasieve stammen van E coli

Neem de gemiste dosis zodra u eraan denkt. Sla de gemiste dosis over als het bijna tijd is voor uw volgende dosis. Geen extra medicijnen te nemen om de gemiste dosis.

Antibioticum medicijnen kunnen diarree, wat een teken van een nieuwe infectie kan veroorzaken. Als u diarree heeft dat waterig of bloederig, bel dan met uw arts. Gebruik geen anti-diarree medicijnen tenzij uw arts u dat zegt.

Get dringende medische hulp als u symptomen van een allergische reactie op Xifaxan hebben: netelroos; moeilijke ademhaling; zwelling van uw gezicht, lippen, tong of keel.

Stop met het gebruik Xifaxan en bel uw arts onmiddellijk als u

hevige buikpijn, diarree die is waterig of bloederig

koorts; of

snelle gewichtstoename, vooral in uw gezicht en buik.

Vaak Xifaxan bijwerkingen kunnen zijn

zwelling in uw handen, voeten of buik

hoofdpijn, duizeligheid

Xifaxan doseren informatie

moe gevoel; of

Wat gebeurt er als ik een dosis gemist?

abnormale leverfunctietesten.

Dit is niet een volledige lijst van bijwerkingen en anderen kunnen optreden. Bel uw arts voor medisch advies over de bijwerkingen. U kan bijwerkingen te melden aan de overheid bij de regering-1088.

Wat gebeurt er als ik een overdosis?

Vertel uw arts over al uw huidige medicijnen en eventuele u start of stopt met het gebruik, in het bijzonder

cyclosporine

Wat moet ik vermijden, waarbij rekening Xifaxan?

lopinavir en ritonavir

een antibioticum azithromycine, clarithromycine, erythromycine

antischimmelmiddel-itraconazol, ketoconazol; of

hart of bloeddruk geneeskunde-amiodaron, captopril, carvedilol, diltiazem, dronedarone, felodipine, kinidine, ranolazine, verapamil.

Deze lijst is niet compleet. Andere geneesmiddelen kunnen interageren met rifaximine, inclusief recept en over-the-counter geneesmiddelen, vitaminen en plantaardige producten. Niet alle mogelijke interacties worden vermeld in deze medicatie gids.

4.02.2015-06-01, 03:08:51

Zwangerschap Categorie C risico kan niet worden uitgesloten

CSA Schedule N geen gecontroleerde drug

Goedkeuring Geschiedeniskalender Drug geschiedenis aan de overheid

Prikkelbare Darm Syndroom dicyclomine, Bentyl, Amitiza, hyoscyamine, Metamucil, Levsin, Librax, psyllium

Hepatische encefalopathie lactulose, neomycine, rifaximine, Generlac, Kristalose, Enulose

Traveler’s Diarree ciprofloxacine, Bactrim, sulfamethoxazol / trimethoprim, loperamide, Imodium, Bactrim DS

Xifaxan bijwerkingen

Welke andere drugs zullen Xifaxan beïnvloeden?

Xifaxan (rifaximine)