Xyrem: toepassingen, dosering, bijwerkingen

Wat is Xyrem?

Xyrem is ook bekend als GHB, een bekende straat drug. Vanwege de kans op misbruik en de ernstige bijwerkingen die zich kunnen voordoen, Xyrem is alleen beschikbaar van een gecertificeerde apotheek in het kader van een speciaal programma genaamd Xyrem Success Program. Uw arts moet in het programma worden geregistreerd om dit geneesmiddel voor te schrijven voor jou.

Xyrem kunnen vertragen of stoppen met je ademhaling, zelfs op regelmatige doses of als u ook rekening stimulerende medicijnen.

Drink geen alcohol of andere slaap medicijnen. Gevaarlijke bijwerkingen of de dood kunnen optreden.

Belangrijke gegevens

Vermijd het nemen van andere geneesmiddelen die u slaperig maken of te vertragen je ademhaling. Dit geldt ook voor verkoudheid of allergie geneeskunde, verdovende pijnstillers, kalmeringsmiddelen, spierverslappers, inbeslagneming medicijnen, of medicijnen tegen depressie, angst of psychische aandoening. Uw arts kan het nodig zijn om uw behandelplan veranderen als je nodig hebt om een ​​van deze andere geneesmiddelen te gebruiken. Misbruik van Xyrem kan ademhalingsproblemen, beslaglegging, verlies van bewustzijn, of de dood veroorzaken.

Vanwege de kans op misbruik en de ernstige bijwerkingen die zich kunnen voordoen, Xyrem is alleen beschikbaar van een gecertificeerde apotheek. Sta niet toe dat iemand anders uw medicatie te gebruiken.

Drink geen alcohol of andere geneesmiddelen die u slaperig maken of te vertragen je ademhaling (zoals koude geneeskunde, pijnstillers, spierontspanners, slaapmiddelen, of medicijnen tegen depressie of angst). Gevaarlijke bijwerkingen of de dood kunnen optreden.

Do Xyrem niet geven aan iedereen die een zeldzame stofwisselingsziekte genaamd barnsteenzuur semialdehydedehydrogenase deficiëntie (die geestelijke of lichamelijke handicap kunnen veroorzaken) heeft.

Voordat u dit geneesmiddel

Om ervoor te zorgen Xyrem veilig is voor u, vertel uw arts als u

een ademhalingsstoornis, zoals astma, emfyseem, of bronchitis

snurken of slaapapneu (ademstilstand tijdens de slaap)

nier- of leverziekte

hart-en vaatziekten, hoge bloeddruk

een geschiedenis van alcohol- of drugsmisbruik

een voorgeschiedenis van depressie of zelfmoordgedachten

geestesziekten zoals bipolaire stoornis of schizofrenie; of

als u ook divalproex natrium (Depakote).

Het kan nodig zijn om op een zoutarm dieet tijdens het gebruik van Xyrem, vooral als u een hoge bloeddruk, nierziekten, of hart-en vaatziekten.

Xyrem kunnen zijn verslavend. Deel nooit dit medicijn met een ander persoon, in het bijzonder iemand met een geschiedenis van drugsgebruik of verslaving. Bewaar de medicatie op een plaats waar anderen niet aan het kan krijgen.

Het is gevaarlijk om te proberen en te kopen Xyrem op internet of verkopers buiten de Verenigde Staten. De verkoop en distributie van dit geneesmiddel buiten de USA niet voldoet aan de voorschriften van de Food and Drug Administration (de overheid) voor een veilig gebruik van deze medicatie.

de zwangerschap categorie overheid B. Xyrem wordt niet verwacht dat een ongeboren baby schaden. Vertel uw arts als u zwanger bent of van plan bent zwanger te worden tijdens de behandeling.

Zie ook: de zwangerschap en borstvoeding waarschuwingen (in meer detail)

Het is niet bekend of natriumoxybaat overgaat in de moedermelk of als het een zogende baby kan schaden. Vertel uw arts als u borstvoeding geeft een baby zijn.

Mis deze medicatie aan niemand te geven onder de 18 jaar zonder medisch advies.

Neem Xyrem precies zoals voorgeschreven door uw arts. Volg alle aanwijzingen op uw recept label.

Xyrem kunnen vertragen of stoppen met je ademhaling, zelfs op regelmatige doses of als u ook rekening stimulerende medicijnen. nooit gebruik van dit geneesmiddel in grotere hoeveelheden of langer dan voorgeschreven.

Xyrem kan verslavend zijn. Deel nooit dit medicijn met een ander persoon, in het bijzonder iemand met een geschiedenis van drugsgebruik of verslaving. Misbruik van dit geneesmiddel kan ademhalingsproblemen, beslaglegging, verlies van bewustzijn, of de dood veroorzaken. Verkopen of weggeven van dit geneesmiddel is tegen de wet.

Hoe moet ik Xyrem nemen?

Deze medicatie wordt geleverd met de patiënt instructies voor veilig en effectief gebruik. Volg deze aanwijzingen aandachtig door. Sta niet toe dat iemand anders uw medicatie te gebruiken.

Neem Xyrem op een lege maag tenminste 2 uur na een maaltijd. Het is belangrijk om de dosis op hetzelfde tijdstip elke nacht.

Xyrem dient het slapen gaan en weer twee en een half tot vier uur later. Dit geneesmiddel werkt zeer snel en moeten worden genomen terwijl je zit in bed klaar om te slapen. Bereid beide doses terwijl u zich klaar voor bed. Plaats de tweede dosis naast uw bed, zodat u kunt nemen zonder op te staan. Je zal waarschijnlijk nodig om een ​​alarm in te stellen om te ontwaken voor de tweede dosis.

Elke dosis moet worden gemengd met twee ounces (een kwart kopje) water in de kindveilige doseerbeker voorzien van de medicatie. Beide doses moeten worden gebruikt binnen dezelfde avond. Gooi een dosis die is gemengd met water, maar niet gebruikt binnen 24 uur na het mengen.

Stop niet met het gebruik van Xyrem plotseling, of je kan onaangename ontwenningsverschijnselen hebben. Vraag uw arts hoe om veilig te stoppen met het gebruik van dit geneesmiddel.

Uw arts moet uw vooruitgang te controleren om de 3 maanden.

Als u een operatie nodig heeft, vertel de chirurg van tevoren dat u gebruik maakt van natriumoxybaat.

Bewaren bij kamertemperatuur weg van vocht en warmte.

Blijf op de hoogte van het bedrag van het geneesmiddel dat wordt gebruikt van elke nieuwe fles. Xyrem is een drug en u moet zich bewust zijn als iemand met behulp van uw geneesmiddel niet goed of zonder voorschrift.

Bewaar geen restjes Xyrem vloeistof. Vraag uw apotheker waar een drug take-back programma ter beschikking te lokaliseren. Als er geen terugname-programma, spoelen ongebruikte vloeibare medicijn door het toilet. Verwijdering van geneesmiddelen door te spoelen wordt aanbevolen om het risico van accidentele overdosis veroorzaken van de dood te verminderen. Dit advies geldt voor een zeer klein aantal van slechts medicijnen. De overheid, in samenwerking met de fabrikant, heeft deze methode bepaald om de meest geschikte route voor de verwijdering en presenteert de minste risico’s voor de menselijke veiligheid.

Gebruikelijke dosis voor volwassenen voor Narcolepsie

Initiële dosis: 4,5 gram per nacht oraal toegediend in twee gelijk verdeelde doses van 2,25 g slapengaan en 2,25 g 2,5 tot 4 uur later toegediend .; Onderhoudsdosis: Verhoog de dosering met 1,5 g oraal per nacht met wekelijkse intervallen (extra 0,75 g voor het slapengaan en 0,75 g 2,5 tot 4 uur later toegediend) om de dosis range van 6 g tot 9 g per nacht .; Maximale dosering: 9 g oraal per nacht; Toepassingen: Behandeling van kataplexie bij narcolepsie en overmatige slaperigheid overdag (EDS) in narcolepsie

Xyrem doseren informatie

Neem de gemiste dosis zodra u het zich herinnert, maar alleen voor het slapen gaan of tijdens uw normale bedtijd. Geen extra medicijnen te nemen om de gemiste dosis.

Wat gebeurt er als ik een dosis gemist?

 Een overdosis van Xyrem kan fataal zijn.

Xyrem zal slaperigheid veroorzaken en kan uw denken of reacties aantasten. U kunt nog steeds het gevoel slaperig ‘s ochtends na het nemen van dit geneesmiddel. Wacht minstens 6 uur of totdat u volledig wakker voordat u gaat rijden, machines bedienen, piloot van een vliegtuig, of iets dat vereist dat u wakker en alert te doen.

Wat gebeurt er als ik een overdosis?

Geen andere slaap medicijnen niet innemen samen met Xyrem.

Drink geen alcohol. Gevaarlijke bijwerkingen of dood kan optreden wanneer de alcohol wordt gecombineerd met natriumoxybaat. Controleer uw voedsel en medicijnen labels om zeker te zijn deze producten geen alcohol bevatten.

Get dringende medische hulp als u een van deze symptomen van een allergische reactie op Xyrem: netelroos; moeilijke ademhaling; zwelling van uw gezicht, lippen, tong of keel.

Wat moet ik vermijden?

Stop met het gebruik Xyrem en bel uw arts onmiddellijk als u

zwak of oppervlakkige ademhaling, de ademhaling stopt voor een korte periode van tijd

hallucinaties (dingen zien of horen), ernstige verwarring, inbeslagneming (convulsies)

slaapwandelen, wakker en verward gedrag ‘s nachts

depressie, agitatie, ongebruikelijke of onaangename gedachten; of

suïcidale gedachten of handelingen

Vaak Xyrem bijwerkingen kunnen zijn

duizeligheid, tremoren

bedplassen

misselijkheid, braken; of

diarree.

Dit is niet een volledige lijst van bijwerkingen en anderen kunnen optreden. Bel uw arts voor medisch advies over de bijwerkingen. U kan bijwerkingen te melden aan de overheid bij de regering-1088.

Vermijd het nemen van andere geneesmiddelen die u slaperig maken of te vertragen je ademhaling. Dit geldt ook voor verkoudheid of allergie geneeskunde, verdovende pijnstillers, kalmeringsmiddelen, spierverslappers, inbeslagneming medicijnen, of medicijnen tegen depressie, angst of psychische aandoening. Uw arts kan het nodig zijn om uw behandelplan veranderen als je nodig hebt om een ​​van deze andere geneesmiddelen te gebruiken.

Andere geneesmiddelen kunnen interageren met natriumoxybaat, inclusief recept en over-the-counter geneesmiddelen, vitaminen en plantaardige producten. Vertel elk van uw zorgverleners over alle geneesmiddelen die u nu en eventuele medicijnen die u start of stopt met het gebruik.

8.04.2015-03-11, 03:28:09

Zwangerschap categorie B geen bewezen risico voor de mens

CSA Schedule 3 Matige potentieel voor misbruik

Goedkeuring Geschiedeniskalender Drug geschiedenis aan de overheid

Kataplexie natriumoxybaat

Narcolepsie Adderall, methylfenidaat, Ritalin, Concerta, modafinil, Adderall XR, Provigil, amfetamine, Nuvigil, dextroamphetamine, amfetamine / dextroamphetamine, Dexedrine

Xyrem bijwerkingen

Welke andere drugs zullen Xyrem beïnvloeden?

Xyrem (natriumoxybaat)