Xyrem

Obtundatie en respiratoire depressie kan optreden met natriumoxybaat gebruik. Gamma hydroxyboterzuur is het natriumzout van gamma-hydroxyboterzuur (GHB). Misbruik van GHB wordt geassocieerd met CZS bijwerkingen, waaronder convulsies, ademhalingsdepressie, verminderd bewustzijn, coma en de dood. Vanwege de risico’s van CNS depressie, misbruik, en misbruik, natriumoxybaat is alleen beschikbaar via een beperkte distributie programma genaamd de Xyrem Success Program (R), met behulp van een centrale apotheek. Voorschrijvers en patiënten moeten zich inschrijven in het programma; bel 1-866-XYREM88 of ga naar www.XYREM.com.

Gebruikt voor Xyrem

Therapeutische klasse: Central Nervous System Agent

Dit geneesmiddel is alleen beschikbaar met een recept van uw arts, en je kunt alleen het krijgen van één centrale apotheek. Voordat u natriumoxybaat gebruik maken van uw arts moet je leren over het veilig en effectief gebruik van dit geneesmiddel. U kunt het medicijn niet krijgen totdat u de informatie van de apotheek zal u over natriumoxybaat stuur hebt gelezen.

Bij de beslissing om een ​​medicijn te gebruiken, moeten de risico’s van het geneesmiddel worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor dit geneesmiddel, moet het volgende worden overwogen

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op dit geneesmiddel of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Passende studies zijn niet uitgevoerd naar de relatie van de leeftijd aan de gevolgen van natriumoxybaat in de pediatrische populatie. De veiligheid en werkzaamheid zijn niet vastgesteld.

Passende studies over de relatie tussen leeftijd om de effecten van natriumoxybaat zijn niet uitgevoerd in de geriatrische populatie. Echter, oudere patiënten meer kans op ongewenste effecten (bijvoorbeeld hoofdpijn) of leeftijd gerelateerde leverziekte, die voorzichtigheid en een aanpassing van de dosering voor patiënten die natriumoxybaat nodig hebben.

Er zijn geen adequate studies bij vrouwen voor het bepalen van zuigeling risico bij het gebruik van deze medicatie tijdens de borstvoeding. Weeg de potentiële voordelen tegen de mogelijke risico’s voordat u dit medicijn tijdens de borstvoeding.

Voordat u Xyrem

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Wanneer u dit geneesmiddel gebruikt, is het vooral belangrijk dat uw arts weten of u één van de onderstaande geneesmiddelen. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

Het gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen wordt niet aanbevolen. Uw arts kan besluiten om u te behandelen met deze medicatie of wijzigen enkele van de andere geneesmiddelen die u neemt.

Gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen wordt gewoonlijk niet aanbevolen, maar kan in sommige gevallen nodig. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

Het gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende is niet aan te raden. Uw arts kan besluiten om u te behandelen met deze medicatie, veranderen een aantal van de andere geneesmiddelen die u neemt, of geeft u speciale instructies over het gebruik van voedsel, alcohol of tabak.

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van dit geneesmiddel beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

Neem dit geneesmiddel alleen zoals aangegeven door uw arts. Neem niet meer van te nemen, hoeft het niet meer vaak, en neem het niet voor een langere tijd dan uw dokter besteld. Als er te veel wordt genomen, kan het verslavend geworden. Als u denkt dat dit geneesmiddel werkt niet naar behoren nadat u deze hebt genomen voor een aantal weken, controleer dan eerst met uw arts en niet de dosis verhogen.

Het is zeer belangrijk dat u inzicht in de eisen van het Xyrem® succes programma, en bekend zijn met de Xyrem® Medication Guide en de patiënt instructies te worden. Direct vragen aan uw arts of apotheker voordat de behandeling begint.

Neem het geneesmiddel ten minste 2 uur na het eten. Dit geneesmiddel zal u zeer snel slaperig. Het beste is om het medicijn te nemen alleen voor het slapen gaan of wanneer je klaar bent om in slaap te vallen zijn.

U moet eerst elke dosis met 2 ounces (60 ml) van water te mengen. Bereid beide doses voor het slapengaan. Plaats de doppen die op de maatbekertjes en draai iedere dop zodat deze vergrendeld in zijn resistent positie kind. Gebruik de drank binnen 24 uur na het mengen.

Natriumoxybaat oorzaken slapen zeer snel. Neem het alleen voor het slapen gaan en in bed. Drinken al van de eerste dosis zittend in bed, recap de beker, en dan meteen liggen. Vlak voor het slapen gaan plaats uw tweede dosis op een veilige plaats in de buurt van uw bed. Mogelijk moet u een alarm instellen om wakker te worden van de tweede dosis. Als je wakker wordt om de tweede dosis nemen, verwijder de dop van het tweede maatbekertje. Zittend in bed, drinken al van de tweede dosis vlak voordat liggen om verder te gaan slapen. Dop terug op de tweede beker.

De dosis van dit geneesmiddel zal verschillend zijn voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie bevat alleen de gemiddelde doses van dit geneesmiddel. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Als u een dosis van dit geneesmiddel, neem dan zo spoedig mogelijk. Echter, als het bijna tijd is voor uw volgende dosis, sla de gemiste dosis over en ga terug naar uw normale doseringsschema. Niet doses verdubbelen.

Als u de tweede dosis mist, sla die dosis en geen meer geneesmiddel niet tot de volgende nacht. Gebruik geen extra medicijnen te maken voor een gemiste dosis.

Bewaar het geneesmiddel in een afgesloten container bij kamertemperatuur, weg van warmte, vocht en direct licht. Vorstvrij bewaren.

Buiten het bereik van kinderen.

Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig.

Correct gebruik van Xyrem

Vraag uw zorgverlener hoe je zou moeten ontdoen van alle medicijnen die u niet gebruikt.

Leeg ongebruikte medicijnen onderaan de gootsteen, nadat u klaar bent met behulp van een Xyrem® fles. Gebruik een marker om uit te steken op het etiket op de fles. Plaats vervolgens de lege fles in de prullenbak.

Het is zeer belangrijk dat uw arts uw vooruitgang te controleren op regelmatige bezoeken om te controleren of het medicijn goed werkt en om te controleren of er geen ongewenste effecten.

Gebruik dit geneesmiddel niet als u ook het nemen van een andere kalmerende of hypnotische medicijnen (bijvoorbeeld Ambien®, Phenergan®, Seconal®). Ook moet je geen alcohol drinkt tijdens het gebruik van dit geneesmiddel. Hierdoor kan het risico van ernstige ongewenste effecten verhogen.

Het is tegen de wet en gevaarlijk voor iemand anders om uw geneesmiddel te gebruiken. Houd uw ongebruikte medicijnen op een veilige plaats. Mensen die verslaafd zijn aan drugs zou willen stelen van dit geneesmiddel.

Dit geneesmiddel zal toevoegen aan de gevolgen van andere kalmeringsmiddelen CNS (geneesmiddelen die u slaperig of minder alert te maken). Enkele voorbeelden van CNS depressiva zijn antihistaminica of medicijnen voor hooikoorts, allergieën of verkoudheid, een slapende geneeskunde, bepaalde geneesmiddelen voor depressie of angst, recept pijnstillers of verdovende middelen, medicijnen voor epileptische aanvallen of barbituraten, spierverslappers, of narcose, waaronder een aantal tandheelkundige anesthetica. Neem contact op met uw arts of tandarts voordat u een van de bovenstaande, terwijl u dit geneesmiddel gebruikt.

Dit geneesmiddel kan u zich duizelig, slaperig of minder alert dan je normaal te maken. Rijd niet, het gebruik van machines, of het doen van een activiteit die gevaarlijk kunnen zijn als je niet alert gedurende ten minste 6 uur na het innemen van natriumoxybaat.

Niet meer van dit geneesmiddel te gebruiken of neem het vaker dan uw arts u dat zegt. Dit kan levensbedreigend zijn. Symptomen van een overdosering zijn extreme duizeligheid of zwakte, trage hartslag en ademhaling, toevallen, moeite met ademhalen en koude, klamme huid. Bel uw arts meteen als u deze symptomen opmerkt.

Voorzorgsmaatregelen tijdens het gebruik van Xyrem

Dit geneesmiddel kan veroorzaken verdrietig of hopeloos, verandering in gewicht of eetlust, verlies van interesse of plezier in gebruikelijke activiteiten, toegenomen vermoeidheid of zwakte, of suïcidale gedachten en neigingen. Als u een van deze bijwerkingen opmerkt, bel dan uw arts meteen.

Andere mensen die wonen in uw huis moet u controleren op de mogelijkheid van urine of fecale incontinentie (verlies van de blaas of darmen controle), of slaapwandelen. Vertel uw arts als deze symptomen zich voordoen.

Stop niet met het gebruik van dit geneesmiddel plotseling zonder te vragen uw arts. Het kan nodig zijn om langzaam de dosis te verlagen alvorens helemaal te stoppen.

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Neem contact op met uw arts onmiddellijk als één van de volgende bijwerkingen optreden

Get noodsituaties helpen onmiddellijk als een van de volgende symptomen van overdosering optreden

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

Xyrem Side Effects

Xyrem (natriumoxybaat)

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.

alleen de beschikbaarheid Rx Recept

Zwangerschap categorie B geen bewezen risico voor de mens

CSA Schedule 3 Matige potentieel voor misbruik

Goedkeuring Geschiedeniskalender Drug geschiedenis aan de FDA

Kataplexie natriumoxybaat

Narcolepsie Adderall, methylfenidaat, Ritalin, Concerta, modafinil, Adderall XR, Provigil, amfetamine, Nuvigil, dextroamphetamine, amfetamine / dextroamphetamine, Dexedrine