yoga: de vele voordelen en waarom je het zou moeten proberen

Door Amber Greviskes

De geschiedenis van yoga – een praktijk die zich richt op bewuste beweging, ademhaling en meditatie – dateert meer dan 5000 jaar terug. Het werd aanvankelijk gebruikt door degenen die wilden een grotere persoonlijke vrijheid, gezondheid en levensduur te bereiken.

De praktijk is in de loop van de millennia – en vandaag, artsen, yoga instructeurs en beoefenaars zowel heraut zijn vele voordelen, zoals meer flexibiliteit en sterkte (voor een betere houding) en een verbeterde longcapaciteit (een belangrijk onderdeel om de aërobe fitness). De meeste beoefenaars ook voelen zich minder gestrest en meer ontspannen na het doen van yoga, die de concentratie en de stemming verbetert, terwijl het verlagen van de bloeddruk.

Toch kan het moeilijk om te lopen in je eerste yogales zijn. Maar zorg dat je niet zo flexibel als uw collega’s, zal zijn of niet in staat zijn om je geest te kalmeren helemaal door de hele klas moet je niet tegenhouden.

We hebben een lijst van de top excuses die mensen gebruiken om te voorkomen proberen yoga samengesteld, en vroegen onze favoriete instructeurs om hen te ontmaskeren. Zien of een van deze bekende klinken …

Maar … Ik ben niet flexibel. Dat is precies de reden waarom je yoga zou moeten doen! Veel mensen die nog nooit eerder (vooral mannen) hebben beoefend worden geïntimideerd, omdat ze denken dat ze zullen niet in staat zijn om een ​​aantal van dezelfde poses als hun leeftijdsgenoten te houden. Andere tijden, kunnen ze voelen dat hun gebrek aan flexibiliteit zou kunnen worden beperkt. “Het krijgen van een groep jongens bij elkaar voor een klasse doet wonderen”, zegt Kendra Coppey Fitzgerald, een in New York City yoga-instructeur sinds 2007. “Het helpen van mensen succesvol te voelen, op hun terrein, is de sleutel tot het vermijden dat excuus.

Maar … Ik heb slechte knieën, heupen en / of schouders. Mensen die te maken hebben met blessures kunnen aarzelen om te proberen yoga. “Het nemen van twee of drie particuliere of semi-private yoga lessen met een instructeur die heeft een sterke achtergrond in de anatomie kan ongelooflijk nuttig zijn,” zegt Coppey Fitzgerald. “In een prive-sessie, kan de instructeur poses die specifiek werken voor uw behoeften, rekening houdend met blessures.

Maar … ik ben te dik. “Je bent nooit te iets aan yoga te proberen”, zegt yogaleraar Melanie Woodrow. “Yoga is voor elk lichaam en iedereen.

Terwijl u oefenen, moet je tussen tellen …

Terwijl u oefenen, moet je tussen tellen …