Yondelis (trabectedine) patiëntinformatie

Wat is Yondelis?

Yondelis wordt gebruikt om liposarcoma, een zeldzame vorm van kanker die groeit in vetweefsels van het lichaam.

Yondelis wordt ook gebruikt om leiomyosarcoma, een zeldzame snelgroeiende soort kanker die groeit in veel weefsels van het lichaam, zoals vet, spieren, botten, gewrichten en bloedvaten.

Yondelis wordt gebruikt voor de behandeling van kanker die is uitgezaaid naar andere delen van het lichaam of niet kan worden behandeld met chirurgie.

Belangrijke gegevens

Ernstige en soms fatale infecties kunnen optreden tijdens de behandeling met Yondelis. Bel uw arts onmiddellijk als u tekenen van infectie, zoals koorts, koude rillingen, griepachtige verschijnselen, bleke huid, of gemakkelijk blauwe plekken of bloeden hebben.

Je mag niet worden behandeld met Yondelis als je allergisch bent voor trabectedine zijn.

Om ervoor te zorgen Yondelis veilig is voor u, vertel uw arts als u

leverziekte

Voordat u dit geneesmiddel

hartziekte; of

nierziekte.

Met behulp van Yondelis tijdens de zwangerschap kan het ongeboren kind schaden. Vertel uw arts als u zwanger bent of als u zwanger wordt. Gebruik effectieve anticonceptie terwijl u dit geneesmiddel en gedurende ten minste 2 maanden na de behandeling eindigt.

Als een man vader van een baby tijdens het ontvangen van Yondelis kan het kind aangeboren afwijkingen hebben. Gebruik een condoom om zwangerschap te voorkomen tijdens de behandeling, en gedurende minstens 5 maanden na de behandeling eindigt.

Het is niet bekend of trabectedine overgaat in de moedermelk of als het een zogende baby kan schaden. U mag geen borstvoeding geven tijdens het ontvangen van dit geneesmiddel.

Yondelis wordt geïnjecteerd in een ader via een centrale lijn IV. Een zorgverlener zal u deze injectie te geven. Trabectedine moet langzaam worden gegeven en het infuus kan tot 24 uur in beslag.

Yondelis wordt meestal een keer elke 3 weken. Uw arts zal bepalen hoe lang u te behandelen met dit geneesmiddel.

U kan worden gegeven steroïde medicijnen om bepaalde bijwerkingen van Yondelis te voorkomen.

Vertel uw zorgverleners als je het gevoel een branderig gevoel, pijn of zwelling rond de IV naald wanneer Yondelis wordt geïnjecteerd.

Yondelis kan bloedcellen die uw lichaam bij het bestrijden van infecties te helpen en te helpen uw bloed te stollen te verlagen. Ernstige en soms fatale infecties kunnen optreden tijdens de behandeling met trabectedine. Uw bloed zal moeten vaak worden getest.

Je hart functie moet mogelijk worden gecontroleerd met behulp van een elektrocardiogram of ECG (soms ook wel een EKG).

Bel uw arts voor instructies als u een afspraak voor uw Yondelis injectie mist.

Gebruikelijke dosis voor volwassenen voor weke delen sarcoom

-Normal Bilirubine en AST of ALT 2,5 maal de bovengrens van normaal (ULN) of lager; 1,5 mg / m2 via intraveneuze infusie elke 21 dagen (3 weken); -Serum Bilirubinespiegel Boven institutionele ULN; Geen aanbevolen dosis .; Duur van de behandeling: tot ziekteprogressie of onaanvaardbare toxiciteit; reacties; -Administer Dit geneesmiddel gedurende 24 uur via een centrale veneuze lijn met behulp van een infusieset met een 0,2 micron polyethersulfon (PES) in-line filter .; -Complete Infusie binnen 30 uur na drug reconstitutie .; -Administer Dexamethason 20 mg IV 30 minuten voorafgaand aan elke dosis .; Gebruik: Behandeling van patiënten met inoperabele of gemetastaseerde liposarcoom of leiomyosarcoma die een voorafgaande anthracycline-bevattende regime ontvangen.

Aangezien dit geneesmiddel door een zorgverlener wordt gegeven in een medische setting, een overdosis is onwaarschijnlijk.

Grapefruit en grapefruitsap kunnen interageren met trabectedine en leiden tot ongewenste bijwerkingen. Vermijd het gebruik van grapefruit producten, terwijl het nemen van Yondelis.

Get dringende medische hulp als u symptomen van een allergische reactie op Yondelis hebben: netelroos; beklemming op de borst, piepende ademhaling, moeilijke ademhaling; gevoel licht in het hoofd; zwelling van uw gezicht, lippen, tong of keel.

Bel meteen als u uw arts

Hoe wordt Yondelis gegeven?

pijn, branderig gevoel, irritatie, of de huid verandert waar de injectie is gegeven

hartproblemen – pijn op de borst, snel of beukende hartslag, kortademigheid (zelfs met lichte inspanning), zwelling, snelle gewichtstoename

afbraak van spierweefsel – onverklaarbare spierpijn, gevoeligheid of zwakte (vooral als je ook koorts, ongewone vermoeidheid, en donker gekleurde urine)

leverproblemen – misselijkheid, pijn in de bovenbuik, jeuk, vermoeidheid, verlies van eetlust, donkere urine, klei-gekleurde ontlasting, geelzucht (gele verkleuring van de huid of ogen); of

lage bloedcellen – koorts, rillingen, griepachtige symptomen, gezwollen tandvlees, zweertjes in de mond, huidzweren, snelle hartslag, bleke huid, gemakkelijk blauwe plekken, ongewone bloeden, moe of licht in het hoofd.

Uw behandelingen van kanker kan worden vertraagd of permanent gestaakt als u bepaalde bijwerkingen.

Vaak Yondelis bijwerkingen kunnen zijn

misselijkheid, braken, verlies van eetlust

diarree, constipatie

abnormale lever- of nierfunctie testen

hoofdpijn; of

gevoel kort van adem.

Dit is niet een volledige lijst van bijwerkingen en anderen kunnen optreden. Bel uw arts voor medisch advies over de bijwerkingen. U kan bijwerkingen te melden aan de overheid bij de regering-1088.

Wat gebeurt er als ik een dosis gemist?

Yondelis doseren informatie

Veel geneesmiddelen kunnen interageren met trabectedine. Dit geldt ook voor het voorschrijven en over-the-counter geneesmiddelen, vitaminen en plantaardige producten. Niet alle mogelijke interacties worden vermeld in deze medicatie gids. Vertel uw arts over alle geneesmiddelen die u gebruikt, en die u start of stopt met het gebruik tijdens uw behandeling met Yondelis. Geef een lijst van al uw geneesmiddelen aan een zorgverlener die je behandelt.

1.02.2016-01-05, 09:33:37.

Wat gebeurt er als ik een overdosis?

CSA Schedule N geen gecontroleerde drug

Goedkeuring Geschiedeniskalender Drug geschiedenis aan de overheid

Wat moet ik vermijden tijdens het ontvangen van Yondelis?

Weke delen sarcoom doxorubicine, adriamycine, Votrient, pazopanib, trabectedine

Yondelis bijwerkingen

Welke andere drugs zullen Yondelis beïnvloeden?

Yondelis (trabectedine)