Zeer caloriearme diëten

Als je probeert om gewicht te verliezen, gezond eten en fysiek actief zijn de sleutel. In een paar gevallen, hoewel, een zeer laag calorisch dieet (VLCD) is de juiste keus zijn. Maar dit mag alleen worden gevolgd voor een beperkte tijd, dus praten met uw arts voordat u begint. Ze kunnen helpen om u te ondersteunen.

Om te zien of u een gezond gewicht, gebruik maken van onze Gezond gewicht calculator om je body mass index (BMI) te vinden. Uw BMI is een maat of je een gezond gewicht voor uw lengte.

Het bereiken van een gezond gewicht is alles over de juiste balans tussen de energie die je in je lichaam, en de energie die je gebruikt.

Om gewicht te verliezen, moet je meer energie dan je verbruikt in eten en drinken gedurende de dag.

Wat is een VLCD?

U kunt dit doen door het maken van gezonde veranderingen in uw eetgewoonten, en het bouwen van meer fysieke activiteit in je dagelijks leven. In veel gevallen zal dit voldoende om een ​​gezond gewicht te bereiken.

U kunt meer informatie over het wijzigen van uw dieet in Gezond eten te leren en advies krijgen over steeds actief in Fitness.

Echter, als u deze wijzigingen al hebt gemaakt en het gewichtsverlies die je hebt meegemaakt heeft niet geleid tot een gezond gewicht, kunt u profiteren van een zeer laag calorisch dieet.

VLCDs zijn niet beschikbaar op voorschrift van dit forum, maar worden aangeboden door een aantal particuliere organisaties in Engeland, tegen een kostprijs. De bewezen voordelen zijn van korte duur, er is beperkt bewijs van de lange-termijn voordeel.

Voordat u een VLCD te beginnen, zorg ervoor dat het de juiste keuze voor jou. Het is ook belangrijk dat het dieet u kiest veilig is, en dat je het te volgen naar behoren. Dat betekent dat uw arts te raadplegen voor meer advies.

Voorbeelden van zeer caloriearme diëten particulier aangeboden zijn onder andere: Medifast, Optifast en het Cambridge dieet.

Wie moet een VLCD gebruiken?

Een zeer laag calorisch dieet is een dieet dat gaat om het eten van 800 calorieën per dag of minder. Het mag alleen worden uitgevoerd voor 12 aaneengesloten weken, of met tussenpozen – bijvoorbeeld om de twee of drie dagen – samen met een lage calorie of normaal dieet.

De aanbevolen dagelijkse calorie-inname is 2000 voor vrouwen en 2500 voor mannen. Dit betekent dat VLCDs bevatten veel minder calorieën dan de meeste mensen moeten in staat zijn een stabiele, gezond gewicht. Daarom eten van een zeer laag calorisch dieet kan sneller gewichtsverlies dan een conventioneel programma van het gewichtsverlies veroorzaken.

Het is belangrijk dat VLCDs alleen worden gebruikt door mensen die ze nodig hebben en dat het dieet is veilig en goed gevolgd. Snijden calorieën kan een aanzienlijke gezondheidsproblemen zoals galstenen, hartproblemen en andere kwesties in verband met het niet krijgen de voeding die je nodig hebt, zoals vermoeidheid en bloedarmoede veroorzaken. Een goede VLCD zal ervoor zorgen dat u doorgaat met alle voedingsstoffen die je nodig hebt, en wordt meestal gevolgd onder begeleiding, zodat maatregelen kunnen worden genomen indien gezondheidsproblemen optreden.

In Engeland, een scala aan particuliere organisaties te verkopen zeer laag calorisch dieet plannen. Tijdens een typische VLCD de persoon die het dieet zal stoppen met het eten alle normale voedsel, en ze te vervangen door speciale dranken, soepen, bars of pap met melk-, soja- of ei-eiwitten. De vervangende voedingsmiddelen zijn ontworpen om alle voedingsstoffen die we nodig bevatten, terwijl 800 calorieën per dag of minder.

De persoon die het dieet zal ook regelmatig met een getrainde medewerker van de organisatie – meestal aangeduid met een adviseur of consultant – die hun voortgang zal toezien.

Hoe maak je een VLCD gebruiken

VLCDs zijn alleen geschikt voor mensen die ernstig overgewicht (obesitas), en hebben ernstig overgewicht, ondanks het maken van gezonde veranderingen in hun dieet en levensstijl gebleven.

De meeste mensen die willen afvallen niet nodig om een ​​zeer laag calorisch dieet eten.

Het kan echter goed zijn voor jou als alle drie van de volgende uitspraken op u van toepassing

VLCDs worden niet aanbevolen voor zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven, en ze zijn niet geschikt voor kinderen. Ontdek meer over gezond eten tijdens de zwangerschap.

Als u denkt dat een VLCD kan goed zijn voor u, de eerste stap is om uw arts te raadplegen. Zij kunnen advies geven over de vraag of een VLCD zal helpen: ze kunnen je BMI te meten en je praat over andere stappen die u hebt genomen om gewicht te verliezen. VLCDs zijn niet geschikt voor mensen met bepaalde gezondheidsproblemen, zoals eetstoornissen en epilepsie, en uw arts kan ook met je praten over dit.

Als uw arts het ermee eens dat een VLCD is een goed idee, de volgende stap is om een ​​goede aanbieder van een VLCD te vinden. Uw arts kan in staat zijn om te helpen met dit, ook.

Op uw eerste sessie, zal een adviseur van het VLCD organisatie om u te praten over hoe het dieet werkt, het gewichtsverlies u kunt verwachten en de bijwerkingen die kunnen optreden terwijl u op het dieet. Deze zijn meestal gering, en kan zijn vermoeidheid, diarree, verstopping en misselijkheid.

Typisch, wordt u gevraagd om een ​​record van uw gewichtsverlies en eventuele bijwerkingen te houden.

Uw adviseur zal u verwijzen naar een arts als u gezondheidsproblemen tijdens het dieet tegenkomen.

17/10 /

17/10 /

Zoek een plan van het gewichtsverlies bij u past met onze review van de meest populaire diëten

Gewichtsverlies hulpmiddelen om gezond gewicht te verliezen, met inbegrip van de 12-week dieet en lichaamsbeweging plan

Top diëten recensie voor

Informatie over hoe een evenwichtige voeding, tips om u te helpen uw 5 per dag, plus advies voor vegetariërs

Wilt u het saldo van uw dieet goed te krijgen, gebruikt u de Eatwell Guide. Het laat zien hoeveel je moet eten uit elke voedselgroep

Verlies gewicht

Gezond eten

De Eatwell Guide