Zemplar intraveneus

Therapeutische klasse: Antithyroid Agent

Gebruikt Voor Zemplar

Farmacologische klasse: Vitamine D (klasse)

Dit geneesmiddel is alleen verkrijgbaar met een recept van uw arts.

Bij de beslissing om een ​​medicijn te gebruiken, moeten de risico’s van het geneesmiddel worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor dit geneesmiddel, moet het volgende worden overwogen

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op dit geneesmiddel of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Passende studies uitgevoerd tot op heden niet aangetoond pediatrische-specifieke problemen die het nut van paricalcitol injectie bij kinderen van 5 jaar en ouder zou beperken.

Passende studies uitgevoerd tot op heden niet aangetoond geriatrische-specifieke problemen die het nut van paricalcitol injectie bij ouderen zou beperken.

Er zijn geen adequate studies bij vrouwen voor het bepalen van zuigeling risico bij het gebruik van deze medicatie tijdens de borstvoeding. Weeg de potentiële voordelen tegen de mogelijke risico’s voordat u dit medicijn tijdens de borstvoeding.

Voordat u Zemplar

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Wanneer u dit geneesmiddel, is het vooral belangrijk dat uw arts weten of u één van de onderstaande geneesmiddelen. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

Het gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen kunnen een verhoogd risico op bepaalde bijwerkingen veroorzaken, maar het gebruik van beide geneesmiddelen kan de beste behandeling voor u zijn. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. Bespreek met uw arts het gebruik van uw geneesmiddel met voedsel, alcohol of tabak.

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van dit geneesmiddel beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

Een verpleegkundige of andere opgeleide zorgverlener zal u dit geneesmiddel in een ziekenhuis of dialysecentrum te geven. Dit geneesmiddel wordt toegediend via een naald geplaatst in één van uw aderen.

Volg nauwgezet de instructies van uw arts over een speciaal dieet. Niet antacida of fosfaatbinders die aluminium of supplementen met vitamine D, fosfaat of calcium gebruiken zonder te vragen uw arts.

Uw arts kan u vertellen om uw inname van fosfaat te beperken. Voedingsmiddelen die rijk zijn aan fosfaat omvatten bonen, bier, chocolade, kaas, cola frisdranken, ijs, melk, noten, erwten, volkoren producten, en yoghurt.

Het is zeer belangrijk dat uw arts uw vooruitgang te controleren op regelmatige bezoeken terwijl u dit geneesmiddel. Hierdoor kan uw arts om te zien of het medicijn goed werkt en om te beslissen of u moet blijven om het te ontvangen. Bloed- en urinetests kan nodig zijn om te controleren op ongewenste effecten.

Dit geneesmiddel kan het calcium in het bloed (hypercalciëmie) te verhogen. De symptomen van hoge calcium kunnen buik- of maagpijn, verwardheid, constipatie, depressie, droge mond, hoofdpijn, onsamenhangende spraak, vaak plassen, verlies van eetlust, metaalachtige smaak, spierzwakte, misselijkheid, dorst, ongewone vermoeidheid, braken, of het gewicht verlies. Als u een van deze symptomen, raadpleeg dan uw arts meteen.

Dit geneesmiddel kan het aluminium in uw bloed verhogen en kunnen schade toebrengen aan uw botten indien gebruikt in combinatie met producten die aluminium bevatten (bijvoorbeeld antacida of fosfaatbinders). Vraag uw arts voordat u een van deze medicijnen in te nemen.

Geen andere medicijnen niet innemen, tenzij ze hebben met uw arts besproken. Inname met andere geneesmiddelen (vooral digoxine, Lanoxin®) samen met paricalcitol kan uw arts nodig hebben om de dosis van één van de geneesmiddelen of paricalcitol veranderen.

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Neem contact op met uw arts of verpleegkundige onmiddellijk als een van de volgende bijwerkingen optreden

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.

alleen de beschikbaarheid Rx Recept

Correct gebruik van Zemplar

Zwangerschap Categorie C risico kan niet worden uitgesloten

CSA Schedule N geen gecontroleerde drug

Goedkeuring Geschiedeniskalender Drug geschiedenis aan de FDA

Secundaire hyperparathyroïdie Sensipar, cinacalcet, paricalcitol, Hectorol, doxercalciferol

Voorzorgsmaatregelen tijdens het gebruik van Zemplar

Zemplar Side Effects

Zemplar (paricalcitol)