zenatane

Isotretinoïne mag niet gebruikt worden door vrouwelijke patiënten die zijn of kunnen zwanger worden. Er is een zeer groot risico dat ernstige aangeboren afwijkingen zullen ontstaan ​​als een zwangerschap optreedt tijdens het gebruik van isotretinoïne. Als zwangerschap optreedt tijdens de behandeling van een vrouwelijke patiënt die isotretinoïne, moet isotretinoïne onmiddellijk gestaakt worden, en ze moeten worden voorgelegd aan een Gynaecoloog ervaren in de reproductieve toxiciteit voor verdere evaluatie en begeleiding. Vanwege de teratogeniciteit isotretinoïne’s, het is goedgekeurd voor marketing alleen onder een speciale beperkte distributie programma genaamd iPLEDGE (TM). De voorschrijver, geduldig, en apotheek moet geregistreerd zijn en voldoen aan alle eisen van iPLEDGE vóór uitkering.

Gebruikt Voor Zenatane

Therapeutische klasse: Antiacne

Chemische Klasse: Retinoïdverbindingen

Isotretinoïne mag niet worden gebruikt om vrouwen die in staat zijn om kinderen te baren, tenzij andere vormen van behandeling hebben eerst geprobeerd en hebben gefaald te behandelen. Isotretinoïne mag niet worden ingenomen tijdens de zwangerschap, omdat het veroorzaakt aangeboren afwijkingen bij de mens. Als u in staat om kinderen te baren, is het zeer belangrijk dat u lezen, begrijpen, en volg de zwangerschap waarschuwingen voor isotretinoïne.

Dit geneesmiddel is alleen beschikbaar in het kader van een geregistreerd distributie programma genaamd de iPLEDGE ™ -programma.

Zodra een geneesmiddel voor marketing goedgekeurd voor een bepaalde toepassing, kan ervaring blijkt dat het ook bruikbaar voor andere medische problemen. Hoewel deze toepassingen niet zijn opgenomen in de etikettering van producten, wordt isotretinoïne gebruikt in bepaalde patiënten met de volgende medische aandoeningen

Bij de beslissing om een ​​medicijn te gebruiken, moeten de risico’s van het geneesmiddel worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor dit geneesmiddel, moet het volgende worden overwogen

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op dit geneesmiddel of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Voordat u Zenatane

Passende studies zijn niet uitgevoerd naar de relatie van de leeftijd aan de gevolgen van isotretinoïne bij kinderen jonger dan 12 jaar. De veiligheid en werkzaamheid zijn niet vastgesteld.

Dit geneesmiddel moet met voorzichtigheid worden gebruikt bij tieners, vooral die met botproblemen of ziekten.

Passende studies uitgevoerd tot op heden niet aangetoond geriatrische-specifieke problemen die het nut van isotretinoïne bij ouderen zou beperken. Evenwel oudere patiënten een grotere kans op problemen en bijwerkingen bij isotretinoïne hebben.

Er zijn geen adequate studies bij vrouwen voor het bepalen van zuigeling risico bij het gebruik van deze medicatie tijdens de borstvoeding. Weeg de potentiële voordelen tegen de mogelijke risico’s voordat u dit medicijn tijdens de borstvoeding.

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Wanneer u dit geneesmiddel gebruikt, is het vooral belangrijk dat uw arts weten of u één van de onderstaande geneesmiddelen. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

Gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen wordt gewoonlijk niet aanbevolen, maar kan in sommige gevallen nodig. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

Gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende is doorgaans niet aanbevolen, maar kan onvermijdelijk in sommige gevallen. Indien samen gebruikt, kan uw arts de dosis veranderen of hoe vaak u dit geneesmiddel gebruikt, of geeft u speciale instructies over het gebruik van voedsel, alcohol of tabak.

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van dit geneesmiddel beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

Dit gedeelte bevat informatie over het juiste gebruik van een aantal producten die isotretinoïne bevatten. Het kan niet specifiek Zenatane zijn. Gelieve te lezen met zorg.

Isotretinoïne wordt geleverd met een patiënt informatie formulier en medicatie gids. Het is zeer belangrijk dat u lezen en begrijpen van deze informatie. Zorg ervoor dat u zorgvuldig de volgende instructies en vraag uw arts als u vragen hebt.

Vrouwen in de vruchtbare leeftijd moet zich aanmelden voor een zwangerschap risico programma genaamd iPLEDGE ™ om hun isotretinoïne recept te ontvangen elke maand. U kunt zich aanmelden via het internet (www.ipledge.com). Zorg ervoor dat u uw arts vragen of u vragen hebt over dit programma. Het is zeer belangrijk dat u begrijpt en volg alle eisen. Je zal een andere recept niet tenzij je de instructies voor het programma te volgen.

Isotretinoïne mag niet gebruikt worden door vrouwen in de vruchtbare leeftijd, tenzij twee effectieve vormen van anticonceptie (anticonceptie) zijn gebruikt voor minstens 1 maand voor het begin van de behandeling. Contraceptie worden voortgezet tijdens de behandeling, die tot 20 weken en 1 maand na isotretinoïne wordt gestopt. Zorg ervoor dat u deze informatie met uw arts heeft besproken.

Als u een vrouw bent die in staat is om kinderen te krijgen, moet u 2 zwangerschapstests voor het begin van de behandeling met isotretinoïne om ervoor te zorgen dat u niet zwanger bent te hebben. De tweede zwangerschapstest ten minste 19 dagen na de eerste test en gedurende de eerste 5 dagen van de menstruele periode direct vóór aanvang van de behandeling te treffen. Daarnaast moet u een zwangerschapstest hebben elke maand, terwijl u dit geneesmiddel gebruikt en een maand na de behandeling is afgerond.

Slik de capsule in zijn geheel met een vol glas (8 ounces) van water of een andere vloeistof. Accutane (R) en de generieke producten moeten worden ingenomen met voedsel. Absorica (TM) kunnen worden genomen met of zonder voedsel. Do not crush, breken of kauwen de capsule.

Het is zeer belangrijk dat u isotretinoïne alleen zoals voorgeschreven door uw arts. Neem niet meer van te nemen, hoeft het niet meer vaak, en neem het niet voor een langere tijd dan uw dokter besteld. Om dit te doen kan de kans op bijwerkingen verhogen.

Het is zeer belangrijk dat u dit geneesmiddel niet te delen met iemand anders vanwege het risico van aangeboren afwijkingen en andere ernstige bijwerkingen.

Absorica ™ orale capsules moeten niet worden vervangen door andere vormen van isotretinoïne (bijvoorbeeld Accutane®). Verschillende merken zijn mogelijk niet op dezelfde manier werken. Als u uw geneesmiddel te vullen en het ziet er anders uit, contact op met uw apotheker.

Correct gebruik van isotretinoïne

De dosis van dit geneesmiddel zal verschillend zijn voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie bevat alleen de gemiddelde doses van dit geneesmiddel. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Als u een dosis van dit geneesmiddel, neem dan zo spoedig mogelijk. Echter, als het bijna tijd is voor uw volgende dosis, sla de gemiste dosis over en ga terug naar uw normale doseringsschema. Niet doses verdubbelen.

Bewaar het geneesmiddel in een afgesloten container bij kamertemperatuur, weg van warmte, vocht en direct licht. Vorstvrij bewaren.

Buiten het bereik van kinderen.

Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig.

Vraag uw zorgverlener hoe je zou moeten ontdoen van alle medicijnen die u niet gebruikt.

Het is zeer belangrijk dat uw arts controleert de voortgang van u of uw kind op regelmatige bezoeken aan ervoor te zorgen dat dit medicijn goed werkt. Bloedonderzoek kan nodig zijn om te controleren op ongewenste effecten.

Voorzorgsmaatregelen tijdens het gebruik van Zenatane

Isotretinoïne veroorzaakt aangeboren afwijkingen bij mensen indien genomen tijdens de zwangerschap. Als u vermoedt dat u zwanger bent geworden, stop dan met dit geneesmiddel en raadpleeg uw arts meteen.

Het gebruik van dit geneesmiddel tijdens de zwangerschap kan zeer ernstige geboorteafwijkingen veroorzaken. Gebruik twee vormen van effectieve anticonceptie om tegen zwangerschap een maand voor het begin van de behandeling te houden, terwijl u gebruik van dit geneesmiddel (zelfs wanneer het geneesmiddel tijdelijk is gestopt), en ten minste één maand na het stoppen met het geneesmiddel. De meest effectieve vormen van anticonceptie zijn hormonale anticonceptie pillen, pleisters, schoten, vaginale ringen, of implantaten, een spiraaltje of een vasectomie (voor mannen). Een van deze vormen van anticonceptie worden gecombineerd met een condoom, een diafragma of een pessarium.

Geen andere medicijnen niet nemen zonder eerst met uw arts. Dit geldt ook voor vitamines, plantaardige producten, en recept of nonprescription (over-the-counter [OTC]) geneesmiddelen. Sommige medicijnen of voedingssupplementen (bijvoorbeeld sint-janskruid) kan ertoe leiden dat uw pil om niet zo goed werkt.

Tijdens de eerste 3 weken u het nemen van isotretinoïne, kan uw huid geïrriteerd raken. Ook kan je acne lijkt erger worden voordat het beter wordt. Neem contact op met uw arts als uw conditie van de huid na het starten van dit geneesmiddel of op elk gewenst moment uw huidirritatie ernstig wordt niet binnen 1 tot 2 maanden niet verbetert. Volledige verbetering blijft na het stoppen met isotretinoïne en kan tot 6 maanden. Uw arts kan u helpen kiezen van de juiste huidverzorgingsproducten om droge huid en irritatie verminderen.

U of uw kind mogen geen bloed doneren aan een bloedbank tijdens het gebruik van isotretinoïne of gedurende 30 dagen na het stoppen met het. Dit voorkomt een zwangere patiënt ontvangt bloed dat het geneesmiddel bevat.

Bij sommige patiënten kan isotretinoïne een afname van nachtzicht veroorzaken. Dit probleem kan plotseling optreden. Als dit toch gebeurt, mag u niet autorijden, machines bedienen, of iets anders die gevaarlijk kunnen zijn als je niet in staat zijn om goed te zien doen. Ook contact op met uw arts.

Isotretinoïne kan een droge ogen veroorzaken. Als u of uw kind contactlenzen draagt, kan uw ogen gevoeliger voor hen gedurende de tijd die u neemt isotretinoïne en tot 2 weken na het stoppen met het zijn. Om u te helpen verlichten van droogheid van de ogen, contact op met uw arts over het gebruik van een smerende oplossing, zoals kunstmatige tranen. Als oogontsteking voordoet, contact op met uw arts meteen.

Zenatane Side Effects

Zenatane (isotretinoïne)

Isotretinoïne kan een droge mond en neus veroorzaken. Voor tijdelijke verlichting van droge mond, gebruik suikervrije snoep of kauwgom, smelten stukjes ijs in je mond, of gebruik een speeksel vervanger. Echter, als een droge mond langer duurt dan 2 weken contact op met uw arts of tandarts. Voortzetting van een droge mond kan de kans van tandheelkundige ziekte, met inbegrip van tandbederf, tandvleesontsteking en schimmelinfecties te verhogen.

Vermijd overbelichten uw huid aan zonlicht, wind, of koud weer. Uw huid zal meer vatbaar voor zonnebrand, droogte, of irritatie, vooral tijdens de eerste 2 of 3 weken van de behandeling. Echter, moet u of uw kind niet stoppen met het innemen van dit geneesmiddel, tenzij de irritatie van de huid wordt te ernstig. Gebruik geen hoogtezon of zonnebanken.

Om isotretinoïne werk goed te helpen, gebruik zonnebrandcrème of Zonwerende lotions met een bescherming van de huid factor (SPF) van ten minste 15 op een regelmatige basis. Ook, dragen beschermende kleding en hoeden.

Isotretinoïne kan ertoe leiden dat sommige mensen worden onrustig, prikkelbaar, of weer te geven andere abnormale gedrag. Het kan ook leiden tot een aantal mensen om suïcidale gedachten en neigingen te hebben of om meer depressief. Als u, uw kind of uw zorgverlener een van deze bijwerkingen opmerkt, raadpleeg dan je meteen arts.

Dit geneesmiddel kan de druk in je hoofd te verhogen. Dit kan het risico op verlies van het gezichtsvermogen of ernstige problemen in de hersenen te verhogen. Neem contact op met uw arts meteen als je een slechte hoofdpijn, wazig zicht, duizeligheid, misselijkheid of braken, of epileptische aanvallen.

Ernstige huidreacties kunnen optreden met dit geneesmiddel. Neem contact op met uw arts meteen als u of uw kind een van de volgende symptomen tijdens het gebruik van dit geneesmiddel: blaren, peeling of versoepeling van de huid, koude rillingen, diarree, jeuk, gewrichtspijn of spierpijn, huiduitslag, rode huid laesies, vaak met een paars centrum, zweren, zweren, of witte vlekken in de mond of op de lippen, of ongewone vermoeidheid of zwakte.

Isotretinoïne kan bot of spierproblemen, zoals gewrichtspijn, spierpijn of stijfheid of moeite met bewegen veroorzaken. U kunt gemakkelijker gewond raken tijdens ruige sport. U kunt langzamer genezen. Als dit geneesmiddel is voor uw kind, vertel de arts als u denkt dat uw kind niet goed groeit.

Heeft vitamine A of vitamine supplement met vitamine A terwijl u dit geneesmiddel, tenzij anders voorgeschreven door uw arts niet te nemen. Om dit te doen kan de kans op bijwerkingen verhogen.

Het is zeer belangrijk dat u of uw kind niet wax epileren te gebruiken om haar te verwijderen tijdens het gebruik van isotretinoïne en gedurende 6 maanden na het stoppen van het. Isotretinoïne kan uw kans op littekens van wax epileren te verhogen.

Het is zeer belangrijk dat u of uw kind geen cosmetische ingrepen om uw huid (bijv., Dermabrasie, laser) glad tijdens het gebruik van isotretinoïne en gedurende 6 maanden na het stoppen van het hebben. Isotretinoïne kan uw kans op littekens van deze procedures te vergroten.

Dit geneesmiddel kan invloed hebben op de bloedsuikerspiegel. Als u of uw kind diabetes en een verandering in de resultaten van uw bloed of urine suiker proeven, contact op met uw arts.

Pancreatitis kan optreden tijdens het gebruik van dit geneesmiddel. Vertel het uw arts meteen als u of uw kind plotselinge en ernstige maagpijn, koude rillingen, constipatie, misselijkheid, braken, koorts, of duizeligheid.

Isotretinoïne kan ertoe leiden dat sommige mensen te hebben gehoord problemen binnen een paar weken nadat ze beginnen met het nemen van het. Neem contact op met uw arts meteen als u of uw kind gehoorverlies, een voortdurende beltoon of zoemen, of andere onverklaarbare geluid in de oren.

Neem contact op met uw arts meteen als u pijn of gevoeligheid in de bovenste maag, bleke ontlasting, donkere urine, verlies van eetlust, misselijkheid, ongewone vermoeidheid of zwakte, of gele ogen of huid. Dit kunnen symptomen van een ernstige leveraandoening probleem.

Vertel het uw arts meteen als u of uw kind buik- of maagpijn, rectale bloeden, of ernstige diarree. Dit kunnen symptomen zijn van een ernstige aandoening, de zogenaamde inflammatoire darmziekte.

Dit geneesmiddel verlaagt het aantal van sommige soorten bloedcellen in je lichaam. Vanwege dit, kan u of uw kind bloeden of krijgen gemakkelijker infecties. Om te helpen met deze problemen te voorkomen dat in de buurt van mensen die ziek zijn of infecties. Was uw handen vaak. Blijf weg van ruwe sport of andere situaties waar je kon worden gekneusd, geknipt of gewond. Poets en flos je tanden zachtjes. Wees voorzichtig met scherpe voorwerpen, waaronder scheerapparaten en vingernagel tondeuse.

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Neem contact op met uw arts onmiddellijk als één van de volgende bijwerkingen optreden

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.

alleen de beschikbaarheid Rx Recept

Zwangerschap Categorie X Niet voor gebruik tijdens zwangerschap

CSA Schedule N geen gecontroleerde drug

Goedkeuring Geschiedeniskalender Drug geschiedenis aan de FDA

Acne doxycycline, clindamycine actueel, erytromycine actueel, tetracycline actueel, minocycline, Accutane, tretinoïne actueel, isotretinoïne, Yaz, Yasmin, Ortho Tri-Cyclen, dapson actueel, Retin-A, Epiduo, adapaleen actueel, Microgestin Fe 1/20, Vibramycin, Tazorac, Claravis, Differin, TriNessa, Minocin, Tri-Sprintec, Solodyn