ziconotide (Prialt) toepassingen, dosering, bijwerkingen

Wat is ziconotide?

Ziconotide wordt gebruikt voor de behandeling van ernstige chronische pijn bij mensen die niet kunnen gebruiken of niet reageren op standaard pijnstillende medicatie.

Ziconotide kan ook worden gebruikt voor andere doeleinden die niet in deze medicatie gids.

Je moet niet gebruiken Ziconotide als u allergisch bent voor ziconotide zijn, of als u een ongecontroleerde bloeden of bloedstolling stoornis.

Belangrijke gegevens

Ernstige psychiatrische symptomen en neurologische stoornissen kunnen optreden tijdens de behandeling met ziconotide. Je moet niet ziconotide krijgen als u een voorgeschiedenis van psychiatrische ziekte of psychotische evenement.

Ziconotide dient alleen ter intrathecale injectie via een infusiepomp die niet direct worden geïnjecteerd in een ader of ander lichaamsdeel. Uw arts, verpleegkundige of andere zorgverlener zal u deze injectie te geven.

Uw arts kan incidenteel uw dosis veranderen of infuuspomp debiet om ervoor te zorgen dat u de beste resultaten te krijgen van Ziconotide.

Vertel uw arts als het medicijn lijkt te stoppen met werken en ook in het verlichten van de pijn. Vertel uw arts als u regelmatig andere geneesmiddelen die u slaperig maken gebruiken. Ziconotide kan toevoegen aan slaperigheid veroorzaakt door deze andere medicijnen.

Voor het gebruik van ziconotide

Bel uw arts onmiddellijk als u een ernstige bijwerking, vooral koorts, stijve nek, inbeslagneming (convulsies), extreme slaperigheid of vermoeidheid, verwardheid, desoriëntatie, hallucinaties, gedachten van jezelf pijn of verminderd bewustzijn.

Je moet niet gebruiken Ziconotide als u allergisch bent voor ziconotide zijn, of als u een ongecontroleerde bloeden of bloedstolling stoornis.

Ernstige psychiatrische symptomen en neurologische stoornissen kunnen optreden tijdens de behandeling met ziconotide. Je moet niet ziconotide krijgen als u een voorgeschiedenis van psychiatrische ziekte of psychotische evenement.

de overheid zwangerschap categorie C. Het is niet bekend of ziconotide is schadelijk voor een ongeboren baby. Alvorens deze medicatie, vertel uw arts als u zwanger bent of van plan bent zwanger te worden tijdens de behandeling. Het is niet bekend of ziconotide overgaat in de moedermelk of als het een zogende baby kan schaden. Gebruik dit medicijn niet gebruiken zonder te vertellen uw arts als u borstvoeding geeft een baby zijn.

Zie ook: de zwangerschap en borstvoeding waarschuwingen (in meer detail)

Ziconotide wordt gegeven als een injectie in de ruimte rond het ruggenmerg (intrathecale injectie) met behulp van een geautomatiseerd, draagbare infuuspomp om de snelheid van de medicatie die u ontvangt te controleren. U kan nodig zijn om deze medicatie te gebruiken voor een periode van vele jaren.

Ziconotide dient alleen ter intrathecale injectie via een infusiepomp die niet direct worden geïnjecteerd in een ader of ander lichaamsdeel. Uw arts, verpleegkundige of andere zorgverlener zal u deze injectie te geven.

Uw arts kan incidenteel uw dosis veranderen of infuuspomp debiet om ervoor te zorgen dat u de beste resultaten te krijgen van Ziconotide.

Vertel uw arts als het medicijn lijkt te stoppen met werken en ook in het verlichten van de pijn.

Om zeker te zijn ziconotide helpt uw ​​conditie en niet het veroorzaken van schadelijke effecten, zal uw arts nodig heeft om uw vooruitgang te controleren op een regelmatige basis. Gebruik geen geplande afspraken niet missen.

Als u ook een narcotische pijnstillers gebruiken, niet stoppen met het plotseling of je kan vervelende ontwenningsverschijnselen te hebben. Praat met uw arts over het gebruik van minder en minder van de verdovende medicatie alvorens volledig te stoppen.

Sinds ziconotide dosering en infuuspomp programmering wordt toegediend door een zorgverlener, je bent het niet waarschijnlijk dat een dosis mist.

Zoek direct medische hulp als u denkt dat u teveel van dit medicijn hebben gebruikt of als uw infuuspomp niet goed werkt.

Overdosering symptomen kunnen extreme slaperigheid, visie problemen, verwarring, spraakproblemen, stijfheid in uw nek of rug, misselijkheid en braken, of verlies van bewustzijn omvatten.

Vermijd het drinken van alcohol tijdens het gebruik van ziconotide. Ziconotide kan bijwerkingen die je denken of reacties kan verstoren. Vermijd het rijden of iets dat vereist dat u wakker en alert moeten doen.

Get dringende medische hulp als u een van deze symptomen van een allergische reactie op ziconotide: netelroos; ademhalingsproblemen; zwelling van uw gezicht, lippen, tong of keel. Bel uw arts onmiddellijk als u een ernstige bijwerking zoals hebben

problemen met het geheugen, spraak, wandelen, of denken

gevoel alsof u misschien flauwvalt

Hoe moet ik ziconotide?

dubbel zicht of andere visie problemen

nieuwe of verergering van spierpijn, krampen, pijn, of zwakte, en / of donkere urine

ongewone bloeden of tekenen van een infectie rond de microinfusion binnenkomst of katheter exit-sites

koorts, hoofdpijn, stijve nek, rillingen, verhoogde gevoeligheid voor licht, paarse vlekken op de huid, misselijkheid, braken en / of beslag (convulsies)

extreme slaperigheid of vermoeidheid, depressieve stemming

gevoel paranoïde, vijandige, gedesoriënteerd, of in de war

vreemde gewaarwordingen in je mond

hallucinaties, ongewone gedachten of gedrag, gedachten van jezelf pijn te doen; of

gevoel minder alert, verminderd bewustzijn (verdoving of gebrek aan respons).

Minder ernstige ziconotide bijwerkingen kunnen zijn

hoofdpijn, gewrichtspijn

milde sufheid of zwakte

duizeligheid, draaierig gevoel

Wat gebeurt er als ik een dosis gemist?

slaapproblemen, abnormale dromen

Wat gebeurt er als ik een overdosis?

maagpijn, diarree, verstopping, verlies van eetlust

urineren minder dan normaal; of

Wat moet ik vermijden?

verlies van evenwicht of coördinatie.

Dit is niet een volledige lijst van bijwerkingen en anderen kunnen optreden. Vertel uw arts over alle ongebruikelijke of lastige bijwerking. U kan bijwerkingen te melden aan de overheid bij de regering-1088.

Ziconotide bijwerkingen

Gebruikelijke Adult Ziconotide dosis voor Pain

Initiële dosis ziconotide: Niet meer dan 2,4 mcg per dag (0,1 mcg / uur) door intrathecale (IT) administratie; De dosering moet worden getitreerd naar respons van de patiënt. Doses kunnen naar boven worden getitreerd met maximaal 2,4 mcg / dag (0,1 mcg / uur) een interval van meer dan 2 tot 3 keer per week, tot een aanbevolen maximum van 19,2 mcg / dag (0,8 mcg / uur) op dag 21 . Dosisverhogingen in stappen van minder dan 2,4 mcg / dag (0,1 mcg / uur) en dosisverhogingen minder vaak dan 2 tot 3 keer per week worden gebruikt. De gemiddelde dosis op het einde van een 21 daagse klinische studie was 6,9 mcg per dag (0,29 microgram / uur).

Gebruikelijke Geriatrische Ziconotide dosis voor Pain

De dosis selectie voor oudere patiënten moeten voorzichtig zijn, meestal beginnend aan de lage kant van het doseringsbereik, omdat zij vaker een verminderde lever-, nier- en hartfunctie, en bijkomende ziekten of andere medicamenteuze behandeling .; Initiële dosis ziconotide: Niet meer dan 2,4 mcg per dag (0,1 mcg / uur) door intrathecale (IT) administratie; De dosering moet worden getitreerd naar respons van de patiënt. Doses kunnen naar boven worden getitreerd met maximaal 2,4 mcg / dag (0,1 mcg / uur) een interval van meer dan 2 tot 3 keer per week, tot een aanbevolen maximum van 19,2 mcg / dag (0,8 mcg / uur) op dag 21 . Dosisverhogingen in stappen van minder dan 2,4 mcg / dag (0,1 mcg / uur) en dosisverhogingen minder vaak dan 2 tot 3 keer per week worden gebruikt. De gemiddelde dosis op het einde van een 21 daagse klinische studie was 6,9 mcg per dag (0,29 microgram / uur).

Voor het ontvangen van ziconotide, vertel uw arts als u regelmatig andere geneesmiddelen die u slaperig (zoals koude of allergie medicijnen, kalmerende middelen, narcotische pijnstillers, slaappillen, spier relaxers en geneeskunde voor epileptische aanvallen, depressie of angst) te gebruiken. Ziconotide kan toevoegen aan slaperigheid veroorzaakt door deze andere medicijnen.

Vertel uw arts als u het nemen van een diureticum (water pil).

Deze lijst is niet compleet en kunnen er andere medicijnen die kunnen interageren met ziconotide. Vertel uw arts over al uw recept en over-the-counter medicijnen, vitaminen, mineralen, kruiden-producten en drugs door andere artsen voorgeschreven. Heeft een nieuw medicijn niet beginnen zonder uw arts te vertellen.

1.04.4 / 12/2009 4:45:42

Zwangerschap Categorie C risico kan niet worden uitgesloten

CSA Schedule N geen gecontroleerde drug

Goedkeuring Geschiedeniskalender Drug geschiedenis aan de overheid

Chronische Pijn tramadol, oxycodon, Cymbalta, Percocet, duloxetine, fentanyl, morfine, Dilaudid, OxyContin, methadon, Ultram, hydromorfon

Pijn tramadol, oxycodon, paracetamol, Tylenol, naproxen, aspirine, ibuprofen, hydrocodon, amitriptyline, Percocet, hydroxyzine, clonidine

Ziconotide doseren informatie

Welke andere drugs zullen ziconotide beïnvloeden?

ziconotide