zidovudine (intraveneuze route) voorzorgsmaatregelen

Het is zeer belangrijk dat uw arts controleert u of de voortgang van uw kind op regelmatige bezoeken om ervoor te zorgen dat dit geneesmiddel goed werkt. Bloedonderzoek kan nodig zijn om te controleren op ongewenste effecten.

Gebruik dit geneesmiddel niet ontvangen als u ook gebruik maakt van een combinatie van geneesmiddelen die ook zidovudine bevatten (bijv Combivir® of Trizivir®). Om dit te doen kan de hoeveelheid zidovudine in je lichaam die ernstige bijwerkingen kunnen veroorzaken toenemen. Ook geen andere geneesmiddelen, tenzij ze met uw arts besproken. Dit is inclusief recept of nonprescription (over-the-counter [OTC]) geneesmiddelen en kruiden of vitaminesupplementen.

Zidovudine injectie kan bloed veroorzaken. Deze problemen kunnen resulteren in een grotere kans op bepaalde infecties en trage genezing. Daarom moet u of uw kind voorzichtig zijn bij het gebruik van reguliere tandenborstels, tandzijde en tandenstokers uw tandvlees niet te beschadigen. Neem contact op met uw arts of tandarts als u tijdens de behandeling vragen heeft over een goede mondhygiëne (mondverzorging) hebben.

Neem contact op met uw arts als u spierpijn, tederheid, verspillen, of ongewone vermoeidheid of zwakte terwijl u dit geneesmiddel.

Twee zeldzame, maar ernstige reacties op dit geneesmiddel zijn melkzuuracidose (te veel zuur in het bloed) en de lever toxiciteit, die een vergrote lever omvat. Deze komen vaker voor als je vrouw, ernstig overgewicht (obesitas) zijn, of zijn het nemen van anti-hiv-medicijnen voor een lange tijd. Bel uw arts meteen als u of uw kind meer dan één van deze symptomen: buikpijn of krampen, donkere urine, verminderde eetlust, diarree, algemeen gevoel van onbehagen, licht-gekleurde ontlasting, spierkramp of pijn, misselijkheid, ongewone vermoeidheid of zwakte, moeite met ademhalen, braken, of gele ogen of huid.

Als u of uw kind start met hiv-medicijnen, kan uw immuunsysteem sterker te krijgen. Als u infecties die zijn verborgen in uw lichaam (bijvoorbeeld longontsteking of tuberculose) hebt, kunt u nieuwe symptomen opmerkt wanneer je lichaam probeert om ze te bestrijden. Als dit gebeurt, vertel uw arts meteen.

U mag geen borstvoeding geven als u HIV of AIDS, omdat je de infectie om uw baby te kunnen geven via uw moedermelk.

Zidovudine injectie niet het risico van overdracht van het HIV-infectie op anderen via seksueel contact of besmetting via bloed te verlagen. HIV kan worden verspreid naar anderen via besmette lichaamsvloeistoffen, met inbegrip van bloed, vaginaal vocht of sperma. Als je geïnfecteerd bent, is het het beste om het even welke seksuele activiteit die een omwisseling van lichaamsvloeistoffen met andere mensen te voorkomen. Als je seks hebt, draag altijd (of uw partner slijtage) een condoom ( “rubber”). Gebruik alleen condooms gemaakt van latex of polyurethaan en gebruik ze elke keer dat u het contact met sperma, vaginale afscheiding, of bloed te hebben. Ook niet naalden delen met iedereen of gebruik maken van vuile naalden. Als u vragen heeft over dit contact op met uw arts.