zioptan

Wat is Zioptan?

Zioptan oogdruppels worden gebruikt voor de behandeling van open hoek glaucoom of andere oorzaken van verhoogde druk in het oog.

Zioptan kan ook worden gebruikt voor doeleinden die niet in deze medicatie gids.

Zioptan kan ook een geleidelijke verandering in de kleur van je ogen of oogleden en wimpers veroorzaken. Kleur veranderingen kunnen blijvend zijn, zelfs na de behandeling is afgelopen, en kunnen zich alleen voordoen in het oog wordt behandeld.

Belangrijke gegevens

Bij het gebruik van Zioptan vertel uw arts meteen als u een verwonding aan het oog of infectie, plotselinge visie veranderingen, of als u behoefte aan een vorm van chirurgie, in het bijzonder oogchirurgie hebben.

Bel meteen als u pijn aan de ogen of roodheid, jeukende of tranende ogen, of verhoogde gevoeligheid voor licht uw arts.

Je moet niet gebruiken Zioptan als je allergisch bent voor tafluprost zijn.

Zioptan kan ook een geleidelijke verandering in de kleur van je ogen of oogleden en wimpers, alsmede een toename van de groei of de dikte van je wimpers veroorzaken. Deze kleurveranderingen, meestal een toename van de bruine pigment, komen langzaam en u kunt ze niet in de gaten voor maanden of jaren. Kleur veranderingen kunnen blijvend zijn, zelfs na de behandeling is afgelopen, en kunnen zich alleen voordoen in het oog wordt behandeld. Dit kan leiden tot een verschil in cosmetische oog of wimpers kleur in één oog naar de andere.

Voordat u Zioptan

Om ervoor te zorgen Zioptan veilig is voor u, vertel uw arts als u

uveitis

zwelling of infectie in of rond uw ogen; of

een gescheurde of ontbrekende natuurlijke lens van binnen uit uw oog.

de overheid zwangerschap categorie C. Het is niet bekend of Zioptan zal een ongeboren baby schaden. Gebruik effectieve anticonceptie, en vertel uw arts als u zwanger wordt tijdens de behandeling.

Zie ook: de zwangerschap en borstvoeding waarschuwingen (in meer detail)

Het is niet bekend of tafluprost overgaat in de moedermelk of als het een zogende baby kan schaden. Vertel uw arts als u borstvoeding geeft een baby zijn.

Do Zioptan niet te geven aan personen onder de 18 jaar zonder medisch advies.

Gebruik Zioptan EUE daalt precies zoals voorgeschreven door uw arts. Volg alle aanwijzingen op uw recept label. Gebruik dit geneesmiddel in grotere of kleinere hoeveelheden of langer dan aanbevolen.

Het gebruik van meer Zioptan dan voorgeschreven zal niet verbeteren van uw conditie, en kunnen dit geneesmiddel minder effectief te maken.

Was uw handen voordat u de oogdruppels.

Om de oogdruppels toe te passen

Houd uw hoofd iets naar achteren en trek het onderste ooglid om een ​​zakje te creëren. Houd de Zioptan druppelaar boven het oog met de punt naar beneden. Kijk omhoog en weg van de druppelaar en knijp een druppel.

Sluit je ogen voor 2 of 3 minuten met je hoofd getipt naar beneden, zonder te knipperen of loensen. Druk voorzichtig met uw vinger aan de binnenkant van het oog voor ongeveer 1 minuut, tot de vloeistof uit afwateren in uw traanbuis houden.

Wacht ten minste 5 minuten voordat u een andere oogdruppels uw arts heeft voorgeschreven.

Elk eenmalig gebruik fles Zioptan is voor eenmalig gebruik (in één of beide ogen tegelijk). Gooi de oogdruppels flesje wegtrapte na eenmalig gebruik, zelfs als er nog wat medicijnen achtergelaten in het na het gebruik van de oogdruppels.

Vertel het uw arts meteen als u een verwonding aan het oog of infectie, plotselinge visie veranderingen, of als u behoefte aan een vorm van chirurgie, in het bijzonder oogchirurgie hebben.

Bewaar ongeopende dozen van Zioptan of de folie zakjes in de koelkast, niet bevriezen.

Na het openen van de folieverpakking, bewaar dit geneesmiddel bij kamertemperatuur weg van vocht en warmte. Zodra de zak wordt geopend, moet u de Zioptan oogdruppels te gebruiken binnen 28 dagen.

Hoe moet ik Zioptan gebruiken?

Gebruik de gemiste dosis zodra u eraan denkt. Sla de gemiste dosis over als het bijna tijd is voor uw volgende dosis. Gebruik geen extra medicijnen om de gemiste dosis.

Een overdosis van Zioptan is naar verwachting niet gevaarlijk te zijn. Zoek medische attentionPoison Help lijn bij 222-1222 als iemand per ongeluk de medicatie heeft ingeslikt.

Gebruik geen andere oog medicijnen tenzij uw arts u dat zegt.

Get dringende medische hulp als u een van deze symptomen van een allergische reactie op Zioptan: netelroos; moeilijke ademhaling; zwelling van uw gezicht, lippen, tong of keel.

Stop met het gebruik Zioptan en bel uw arts onmiddellijk als u

oogpijn of roodheid

jeukende of tranende ogen

verhoogde gevoeligheid voor licht; of

ernstige roodheid of verbranding van de ogen na het gebruik van de druppels.

Vaak Zioptan bijwerkingen kunnen zijn

milde eye ongemak

wazig zien; of

Wat gebeurt er als ik een dosis gemist?

droge ogen.

Wat gebeurt er als ik een overdosis?

Dit is niet een volledige lijst van bijwerkingen en anderen kunnen optreden. Bel uw arts voor medisch advies over de bijwerkingen. U kan bijwerkingen te melden aan de overheid bij de regering-1088.

Wat moet ik vermijden?

Het is niet waarschijnlijk dat andere medicijnen die u mondeling of injecteren zal een effect hebben op tafluprost gebruikt in de ogen te hebben. Maar veel drugs kan interageren met elkaar. Vertel elk van uw zorgverleners over alle geneesmiddelen die u gebruikt, inclusief recept en over-the-counter geneesmiddelen, vitaminen en plantaardige producten.

Disclaimer: Alle inspanningen werden geleverd om ervoor te zorgen dat de verstrekte informatie juist is, up-to-date en compleet, maar geen garantie wordt gemaakt in die zin. Drug gegevens kan enige tijd gevoelig. informatie over drugs Multum is een bron van informatie ontworpen om gelicentieerde zorgverleners te helpen bij de zorg voor hun patiënten en / of aan de consument te dienen het bekijken van deze service als een aanvulling op, en geen vervanging voor, de expertise, vaardigheden, kennis en het oordeel van de zorgverleners. Het ontbreken van een waarschuwing voor een bepaald geneesmiddel of geneesmiddelcombinatie geenszins worden opgevat om aan te geven dat het geneesmiddel of geneesmiddelcombinatie is veilig, effectief en geschikt voor elke bepaalde patiënt. De hierin opgenomen informatie is niet bedoeld om alle mogelijke toepassingen, routebeschrijvingen, voorzorgsmaatregelen, waarschuwingen, drug interactions, allergische reacties of schadelijke effecten te dekken.

1.01.2013-04-29, 09:58:28.

Zioptan bijwerkingen

Zwangerschap Categorie C risico kan niet worden uitgesloten

CSA Schedule N geen gecontroleerde drug

Goedkeuring Geschiedeniskalender Drug geschiedenis aan de overheid

Glaucoom / intra-oculaire hypertensie Combigan, tafluprost oogheelkundige

Glaucoom, open hoek Lumigan, timolol oogheelkundige, epinefrine oogheelkundige, Xalatan, Travatan, Alphagan, brimonidine oogheelkundige, latanoprost oogheelkundige

Intra-oculaire hypertensie Lumigan, timolol oogdruppels, Xalatan, Travatan, Combigan, Alphagan, brimonidine oogheelkundige, latanoprost oogheelkundige

Welke andere drugs zullen Zioptan beïnvloeden?

Zioptan (tafluprost oogheelkundige)