Zollinger-Ellison syndroom testen en diagnose

Uw arts zal een diagnose op de volgende baseren

Bloedtesten. Een monster van uw bloed wordt geanalyseerd om te zien of je gastrinewaarden hebben verheven. Bij geheven gastrine tumoren in de pancreas of duodenum kan aangeven, kan ook worden veroorzaakt door andere omstandigheden. Zo kan gastrine ook worden verhoogd als je maag niet is het maken van zuur, of je neemt-maagzuurremmende medicijnen, zoals protonpompremmers.

Je moet snel voordat deze test en kan het nodig zijn om te stoppen met het nemen van een zuur-reducerende medicijnen om de meest nauwkeurige meting van uw gastrinewaarden krijgen. Omdat gastrinewaarden kan fluctueren, kan deze test een paar keer herhaald worden.

Uw arts kan ook een secretin stimulatie test uit te voeren. Voor deze test uw arts meet uw gastrinewaarden, geeft u een injectie van het hormoon secretine en meet gastrinewaarden weer. Als u Zollinger-Ellison, zal uw gastrinewaarden nog meer te verhogen.

Endoscopische echografie. In deze procedure uw arts onderzoekt maag, twaalfvingerige darm en pancreas met een endoscoop voorzien van een ultrasone sonde. De sonde zorgt voor een nadere inspectie, waardoor het makkelijker om tumoren te spotten.

Het is ook mogelijk om een ​​weefselmonster te verwijderen via de endoscoop. Je moet snel na middernacht de avond voor deze test, en u tijdens de test zal worden verdoofd.