zolpidem (oraal) voorzorgsmaatregelen

Het is zeer belangrijk dat uw arts uw vooruitgang te controleren op regelmatige bezoeken om ervoor te zorgen dat dit medicijn goed werkt en om te controleren op ongewenste effecten.

Zolpidem kan ernstige allergische reacties, waaronder anafylaxie veroorzaken. Anafylaxie kan levensbedreigend zijn en vereist onmiddellijke medische aandacht. Bel uw arts meteen als u een huiduitslag, jeuk, huiduitslag, moeite met ademhalen of slikken, of zwelling van uw handen, gezicht, mond of keel tijdens het gebruik van dit geneesmiddel.

Als je denkt dat je nodig hebt om zolpidem te nemen voor meer dan 7 tot 10 dagen, zeker om het te bespreken met uw arts. Slapeloosheid die langer dan dit duurt kan een teken zijn van een ander medisch probleem.

Dit geneesmiddel zal toevoegen aan de gevolgen van alcohol en andere CZS-depressiva (geneesmiddelen die u slaperig of minder alert te maken). Enkele voorbeelden van CNS depressiva zijn antihistaminica of medicijnen voor hooikoorts, andere allergie├źn of verkoudheid, slaapmiddelen, kalmeringsmiddelen, of slapen geneeskunde, recept pijnstillers of verdovende middelen, medicijnen voor epileptische aanvallen of barbituraten, spierverslappers, of narcose, waaronder een aantal tandheelkundige anesthetica. Neem contact op met uw arts voordat u een van de bovenstaande tijdens het gebruik van dit geneesmiddel.

Dit geneesmiddel kan sommige mensen, vooral ouderen veroorzaken, slaperig, duizelig, licht in het hoofd, onhandig of instabiel, of minder alert geworden dan ze zijn normaal. Hoewel zolpidem voor het slapengaan wordt genomen, kan dit ertoe leiden dat sommige mensen slaperig of minder alert voelen op die voortvloeien. Ook kan dit geneesmiddel dubbel zicht of andere visie problemen of ernstige verwondingen (bijv, heupfracturen, ernstige bloeden in het hoofd) veroorzaken. Zorg dat u weet hoe u reageert op dit geneesmiddel voordat u gaat rijden, gebruik van machines, of iets anders die gevaarlijk kunnen zijn als u zich duizelig of niet alert is of niet in staat om goed te zien zijn te doen.

Als u ongewone en vreemde gedachten of gedrag te ontwikkelen tijdens het gebruik van zolpidem, zeker om het te bespreken met uw arts. Sommige veranderingen die zich hebben voorgedaan bij mensen gebruik van dit geneesmiddel zijn als die gezien bij mensen die alcohol drinken en vervolgens handelen op een wijze, dat is niet normaal. Andere veranderingen kunnen meer ongebruikelijke en extreme zijn, zoals verwardheid, verergering van depressie, hallucinaties (zien, horen of voelen van dingen die er niet zijn), suïcidale gedachten en ongewone opwinding, nervositeit of prikkelbaarheid.

Dit geneesmiddel kan ertoe leiden dat u om dingen te doen terwijl je nog steeds in slaap dat je niet de volgende ochtend kan herinneren. Het is mogelijk kon je een auto te besturen, slaapwandelen, seks hebben, bellen, of voor te bereiden en te eten eten terwijl u slaapt of niet helemaal wakker zijn. Vertel het uw arts meteen als je leert dat dit gebeurd is.

Niet in uw dosis veranderen of stoppen met het zonder eerst met uw arts. Uw arts kunt u het bedrag dat u neemt alvorens volledig te stoppen geleidelijk te verminderen. Stoppen met dit geneesmiddel kan plotseling ontwenningsverschijnselen veroorzaken.

Als u denkt dat u of iemand anders kan een overdosis van dit medicijn hebben genomen, krijgen noodhulp in een keer. Het nemen van een overdosis zolpidem of het nemen van alcohol of andere CNS depressiva met zolpidem kan leiden tot ademhalingsproblemen en bewusteloosheid. Enkele tekenen van een overdosering zijn ernstige slaperigheid, ernstige misselijkheid of braken, onthutsend en onrustige ademhaling.

Geen andere medicijnen niet innemen, tenzij ze hebben met uw arts besproken. Dit is inclusief recept of nonprescription (over-the-counter [OTC]) geneesmiddelen en kruiden of vitaminesupplementen.