Zomig-ZMT

Therapeutische klasse: tegen migraine

Gebruikt Voor Zomig-ZMT

Farmacologische klasse: Serotonine Receptor Agonist, 5-HT1

Veel mensen vinden dat hun hoofdpijn volledig verdwijnen nadat ze zolmitriptan te nemen. Anderen vinden dat hun hoofdpijn veel minder pijnlijk en dat zij in staat zijn terug naar hun normale activiteiten hoewel hun hoofdpijn niet helemaal weg gaan. Zolmitriptan verlicht symptomen die vaak samen voorkomen met een migraine hoofdpijn, zoals misselijkheid, braken, gevoeligheid voor licht, en gevoeligheid voor geluid.

Zolmitriptan is niet een gewone pijnstiller. Het moet niet worden gebruikt om elke vorm anders dan migraine pijn. Dit geneesmiddel wordt meestal gebruikt voor mensen van wie de hoofdpijn worden niet afgelost door paracetamol, aspirine of andere pijnstillers.

Zolmitriptan heeft ernstige bijwerkingen bij sommige mensen, vooral mensen met hart of bloedvaten ziekte veroorzaakt. Zorg ervoor dat u de risico’s van het gebruik van dit geneesmiddel, evenals de voordelen die het kan doen bespreken met uw arts.

Dit geneesmiddel is alleen verkrijgbaar met een recept van uw arts.

Bij de beslissing om een ​​medicijn te gebruiken, moeten de risico’s van het geneesmiddel worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor dit geneesmiddel, moet het volgende worden overwogen

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op dit geneesmiddel of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Voordat u Zomig-ZMT

Passende studies zijn niet uitgevoerd naar de relatie van de leeftijd aan de gevolgen van zolmitriptan in de pediatrische populatie. De veiligheid en werkzaamheid zijn niet vastgesteld.

Passende studies uitgevoerd tot op heden niet aangetoond geriatrische-specifieke problemen die het nut van zolmitriptan bij ouderen zou beperken. Echter, oudere patiënten hebben meer kans op hoge bloeddruk en leeftijd gerelateerde hart problemen, die voorzichtigheid vereisen en een aanpassing van de dosering voor patiënten die zolmitriptan hebben.

Er zijn geen adequate studies bij vrouwen voor het bepalen van zuigeling risico bij het gebruik van deze medicatie tijdens de borstvoeding. Weeg de potentiële voordelen tegen de mogelijke risico’s voordat u dit medicijn tijdens de borstvoeding.

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Wanneer u dit geneesmiddel gebruikt, is het vooral belangrijk dat uw arts weten of u één van de onderstaande geneesmiddelen. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

Het gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen wordt niet aanbevolen. Uw arts kan besluiten om u te behandelen met deze medicatie of wijzigen enkele van de andere geneesmiddelen die u neemt.

Gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen wordt gewoonlijk niet aanbevolen, maar kan in sommige gevallen nodig. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Het gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen kunnen een verhoogd risico op bepaalde bijwerkingen veroorzaken, maar het gebruik van beide geneesmiddelen kan de beste behandeling voor u zijn. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

Gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende is doorgaans niet aanbevolen, maar kan onvermijdelijk in sommige gevallen. Indien samen gebruikt, kan uw arts de dosis veranderen of hoe vaak u dit geneesmiddel gebruikt, of geeft u speciale instructies over het gebruik van voedsel, alcohol of tabak.

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van dit geneesmiddel beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

Dit gedeelte bevat informatie over het juiste gebruik van een aantal producten die zolmitriptan bevatten. Het is misschien niet specifiek voor Zomig-ZMT zijn. Gelieve te lezen met zorg.

Neem dit geneesmiddel alleen zoals aangegeven door uw arts. Neem niet meer van te nemen, hoeft het niet meer vaak, en neem het niet voor een langere tijd dan uw dokter besteld. Het gebruik van teveel zolmitriptan kan de kans op bijwerkingen verhogen.

Gebruik geen zolmitriptan voor een hoofdpijn die afwijkt van uw gebruikelijke migraine. In plaats daarvan contact op met uw arts.

Om uw migraine te verlichten zo snel mogelijk, gebruik zolmitriptan zodra de hoofdpijn begint. Zelfs als je krijgt waarschuwing signalen van een komende migraine (aura), moet u wachten totdat de hoofdpijn begint voor het gebruik van zolmitriptan.

Liggend in een rustige, donkere kamer voor een tijdje na het gebruik van dit geneesmiddel kan helpen verlichten van uw migraine.

Vraag uw arts van tevoren over eventuele andere medicijnen die u zou kunnen nemen als zolmitriptan niet werkt. Nadat u het andere geneesmiddel, contact op met uw arts zo spoedig mogelijk. Hoofdpijn die niet worden afgelost door zolmitriptan worden soms veroorzaakt door omstandigheden die andere behandeling nodig hebben.

Als u zich veel beter voelen na een dosis van zolmitriptan, maar je hoofdpijn komt terug of erger na een tijdje, kan je een extra dosis van zolmitriptan gebruiken 2 uur na de eerste dosis. Gebruik niet meer dan 2 doses in een periode van 24 uur.

Houd het mondeling desintegrerende tablet in de blisterverpakking in de buitenste folieverpakking tot je klaar bent om de medicijnen te nemen. Zorg ervoor dat uw handen droog en schil open de blister om de tablet te verwijderen. Laat de tablet niet breken. Leg de tablet op uw tong en laat het oplossen. Je hoeft niet te water te drinken om de opgeloste tablet slikken.

Correct gebruik van zolmitriptan

Dit geneesmiddel wordt geleverd met een bijsluiter. Het is zeer belangrijk dat u lezen en begrijpen van deze informatie. Zorg ervoor dat u uw arts te vragen over alles wat je niet begrijpt.

De dosis van dit geneesmiddel zal verschillend zijn voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie bevat alleen de gemiddelde doses van dit geneesmiddel. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Bewaar het geneesmiddel in een afgesloten container bij kamertemperatuur, weg van warmte, vocht en direct licht. Vorstvrij bewaren.

Buiten het bereik van kinderen.

Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig.

Vraag uw zorgverlener hoe je zou moeten ontdoen van alle medicijnen die u niet gebruikt.

Houd de geneeskunde in de doordrukstrips. Gooi ongebruikte medicijnen na het uit de blisterverpakking is genomen.

Voorzorgsmaatregelen tijdens het gebruik van Zomig-ZMT

Het is zeer belangrijk dat uw arts uw vooruitgang te controleren op regelmatige bezoeken. Hierdoor kan uw arts om te zien of het medicijn goed werkt en om te beslissen of u moet blijven om het te nemen.

Gebruik dit geneesmiddel niet als u andere triptan of ergot-type migraine medicijnen hebben gebruikt in de afgelopen 24 uur. Enkele voorbeelden van triptan medicijnen almotriptan (Axert ™), eletriptan (Relpax®), frovatriptan (Frova®), naratriptan (Amerge®) of sumatriptan (Imitrex®, Treximet®). Enkele voorbeelden van ergot-type geneesmiddelen zijn dihydroergotamine (D.H.E. 45®, Migranal®), ergotamine (Bellergal®, Cafergot®, Ergomar®, Wigraine®) en methysergide (Sansert®). Gebruik dit geneesmiddel niet binnen 2 weken na het nemen van een MAO-remmer, zoals fenelzine, tranylcypromine, Nardil® of Parnate®.

Neem contact op met uw arts als u dit geneesmiddel gebruikt, en je migraine ging niet weg, of als uw migraine erger of begonnen optredende vaker.

Dit geneesmiddel kan uw risico van het hebben van een abnormaal hartritme, hartaanval, angina, of een beroerte verhogen. Dit is meer waarschijnlijk optreden als u of een familielid al hart-en vaatziekten, als je diabetes, hoge bloeddruk hebt, of als u rookt. Bel uw arts meteen als u symptomen van een hartprobleem, zoals pijn op de borst of ongemak, een onregelmatige hartslag, misselijkheid of braken, pijn of ongemak in de schouders, armen, kaak, rug of nek, kortademigheid hebben, of zweten. Bel uw arts meteen als u symptomen van een beroerte, zoals verwardheid, moeite met spreken, dubbel zien, hoofdpijn, een onvermogen om de armen, benen te bewegen, of gezichtsspieren, een onvermogen om te spreken, of langzaam spraak.

Neem contact op met uw arts meteen als u pijn op de borst, kaak of nek strakheid na het innemen van dit geneesmiddel. Ook, vertel uw arts als u plotselinge of ernstige buik- of maagpijn of bloederige diarree na het gebruik van dit geneesmiddel.

Neem contact op met uw arts meteen als u zicht, moeite hebben wazig met lezen, of eventuele andere wijzigingen in visie tijdens het gebruik van dit geneesmiddel. Uw arts kan wilt u hebt uw ogen laten controleren door een oogarts (oogarts).

Zolmitriptan gebruikt alleen of in combinatie met andere geneesmiddelen tegen migraine 10 of meer dagen per maand kan leiden tot verslechtering van hoofdpijn. U kunt een hoofdpijn dagboek bij te houden om de hoofdpijn frequentie en drugsgebruik op te nemen.

Zomig-ZMT Side Effects

Zomig-ZMT (zolmitriptan)

Zorg ervoor dat uw arts weet over alle andere geneesmiddelen die u gebruikt. Zolmitriptan kan een ernstige aandoening, de zogenaamde serotoninesyndroom veroorzaken wanneer genomen met een aantal medicijnen. Dit geldt ook voor geneesmiddelen voor de behandeling van depressie, zoals citalopram (Celexa®), duloxetine (Cymbalta®), escitalopram (Lexapro®), fluoxetine (Prozac, Sarafem®, Symbyax®), fluvoxamine (Luvox®), olanzapine (Zyprexa®) , paroxetine (Paxil®), sertraline (Zoloft) of venlafaxine (Effexor®). Neem contact op met uw arts meteen als u agitatie, verwardheid, diarree, opwinding tijdens het gesprek, dat is niet normaal, koorts, overactieve reflexen, slechte coördinatie, rusteloosheid, rillingen, zweten, trillen en schudden die je niet kan controleren, of trillen. Dit kunnen symptomen van serotonine syndroom.

Sommige mensen voelen zich slaperig of duizelig tijdens of na een migraine, of na het nemen van zolmitriptan een migraine te verlichten. Zolang u slaperig of duizelig voelt, mag u niet autorijden, machines bedienen, of iets anders die gevaarlijk kunnen zijn totdat u weet hoe dit geneesmiddel op u heeft doen.

Het drinken van alcoholische dranken kan leiden tot hoofdpijn erger maken of leiden tot nieuwe hoofdpijn optreden. Mensen die lijden aan ernstige hoofdpijn moet waarschijnlijk voorkomen dat alcoholische dranken, vooral tijdens een hoofdpijn.

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Neem contact op met uw arts onmiddellijk als één van de volgende bijwerkingen optreden

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.

alleen de beschikbaarheid Rx Recept

Zwangerschap Categorie C risico kan niet worden uitgesloten

CSA Schedule N geen gecontroleerde drug

Goedkeuring Geschiedeniskalender Drug geschiedenis aan de FDA

Migraine diclofenac, metoclopramide, sumatriptan, Reglan, Imitrex, Maxalt, Cyproheptadine, Relpax, Excedrin, rizatriptan, Botox, Fiorinal, Butalbital Compound, Zomig, Excedrin Migraine, ergotamine, Vioxx, Cambia, Treximet, naratriptan, zolmitriptan, Cafergot, Axert, Amerge